Bebekle otobüs yolculuğu

Gecen tesettur mayo ile ilgili konu açınca uyarı aldım umarım bu bölüm dışı bir konu değildir

Kaç saatlik yol, uyku saatleri mi gece mi çıkacaksınız
O zaman bir ay daha geçecek 5 aylık cocuk hareketlenir 3 koltuk alma ihtimaliniz yokmu
2 saatlik yol geçer ama ?

Malesef bayram tatili için memlekete otobüsle gideceğiz. 4 aylık bebegimiz var. Eşimle sadece 2 koltuk aldık kucakta gider mi bebeğim? Çok ağlayan bi bebek değil ama huysuzlanır mı? Emzirirken zor oluyor mu? Rezene ıhlamur çayı okudum nette deneyen var mı? Başka önerisi olan var mı? Çizgi film ya da oyuncaktan henüz anlamıyor ne yap cam bilmiyorum. Metro turizm ile gidicez
4 aylık bebek zaten kucakta gider, koltuk sayısı sorun değil bence..
En arka koltuklar sizin için en rahat yer olur diye düşündüm.
Her molada çıkar hava alır bebeğin bakimini yaparsiniz, o da rahatlamış olur,

Yol kaç saat

Son düzenleme:
4 aylık bebek zaten kucakta gider, koltuk sayısı sorun değil bence..
En ön koltuk (şoförün çaprazı) sizin için en rahat yer olur diye düşündüm.
Her molada çıkar hava alır bebeğin bakimini yaparsiniz, o da rahatlamış olur,

Yol kaç saat
Malesef otobüs de dolu. Tam ara kapının karşısına aldık.15 saat.

Daha yeni yaptım 4 aylık bebekle otobüs yolculuğu. Giderken gece gittim, 1, 2 kez emdi sonra gece uykusuna geçti. Hiç sesi çıkmadı. Gelirken gündüz geldim ve biraz zor oldu. Sık uyudu sık uyandı. 5, 6 saatlik yoldu. Ama yine de tek başıma hallettim. 2koltuk aldım, kızımı puseti e koydum. Rahat oldu o şekilde.

Bol bol emzirip uyutman gerekiyor
Yan koltuk esinin olacagi icin rahatca emzorirsin saniyorum, yine de rahat edemem dersen emzirma onlugu veya muslin ortu al ustunu ortmek icin.

Otobusler hic belli olmuyor ya klimayi korukleyip buz gibi yapiyorlar ya da yakiyorlar. Her iki durum icin de yedek giysi al, bir de yelpaze gibi bisey.

Bol bol emzirip uyutman gerekiyor
Yan koltuk esinin olacagi icin rahatca emzorirsin saniyorum, yine de rahat edemem dersen emzirma onlugu veya muslin ortu al ustunu ortmek icin.

Otobusler hic belli olmuyor ya klimayi korukleyip buz gibi yapiyorlar ya da yakiyorlar. Her iki durum icin de yedek giysi al, bir de yelpaze gibi bisey.
Ayy tamamm

Kaç saat sürecek yolculuğunuz? Kızım 2,5 aylıkken 2 saatlik bir otobüs yolculuğu yapmıştım. Binerken uyudu, inerken uyandı. Dönüşteyse o 2 saati ağlama krizleri eşliğinde döndük. Sağı solu belli olmuyor bu bebelerin. Emzirmek zor olmaz tabi, örtünüz varsa tamamdır. Ben uçakta, takside, otobüste... her yerde emzirmiştim kızımı, ki bende süt fazlalığı vardı, bir memeden emzirirken, diğeri fıskiyeye dönerdi. Sizde böyle bir durum yoksa,çok rahat emzirirsiniz. Yalnız yolculuk uzunsa, sürekli kucakta uyuyamaz o yavru. Sizin için de onun için de konforsuz bir durum. Kucağınızda tutabileceğiniz anakucağı, portbebe gibi bir şeyiniz olsa daha rahat edersiniz.

Malesef bayram tatili için memlekete otobüsle gideceğiz. 4 aylık bebegimiz var. Eşimle sadece 2 koltuk aldık kucakta gider mi bebeğim? Çok ağlayan bi bebek değil ama huysuzlanır mı? Emzirirken zor oluyor mu? Rezene ıhlamur çayı okudum nette deneyen var mı? Başka önerisi olan var mı? Çizgi film ya da oyuncaktan henüz anlamıyor ne yap cam bilmiyorum. Metro turizm ile gidicez
Yıl 15 saat
Akşam 8 de yola çıkacağız
Şu an 3 aylık yolculukta 4 aylık olucak
Yol baya uzunmuş canım.
Uçak şansınız yok muydu?
Ben de bebeğim çok küçükken gitmiştim ama 8 saatlikti ve hiçbişi olmadı.
Emdi emdi uyudu.
Paniik olma inşallah minikken daha kolay geçiyor.

Daha yeni yaptım 4 aylık bebekle otobüs yolculuğu. Giderken gece gittim, 1, 2 kez emdi sonra gece uykusuna geçti. Hiç sesi çıkmadı. Gelirken gündüz geldim ve biraz zor oldu. Sık uyudu sık uyandı. 5, 6 saatlik yoldu. Ama yine de tek başıma hallettim. 2koltuk aldım, kızımı puseti e koydum. Rahat oldu o şekilde.

Kinu sahibi 15 saatse siz de puset dusunun, size de yazik

Bence 3 koltuk alın rahatça yatsın çocuk. Ayrıca 4 aylık çocuk 15 saatlik ylda perişan olur bence . Kuzenim 3 yaşında o bile 6 saat yola zor dayanıyor.

Malesef otobüs de dolu. Tam ara kapının karşısına aldık.15 saat.

Orası kapı açıldıkça sizi sıkıntıya sokabilir, hem soğuk hem de gürültü açısından
Otobüse binince arkalar ile yer değiştirmeye çalışın hem ortadaki boşluk işinize yarar

Back
X