• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle otobüs yolculuğu

Biri bunu bana dese görmedilerse görmediler görüntülü ararız derim.. :KK48:

Yetişkin tek başına insana zor geliyor o yolculuk. Küçücük bebek ve anneye zulüm olur. Etme eyleme kardeşim ya.. :bicak:

Senin şu an yapacağın maksimum yolculuk 5 ila 6 saat..
bizimki de 4.5 aylık. geçen hafta sonu safranbolu ya gittik dönüş yolculuğu öğleden sonraya denk geldi ve sıcak yorgunluk vs. çocuk bunaldı 6 saat yolculuktu. kendi aracımız olmasına rağmen zorlandık. otobüs ve 15 saat benim de gözüm kesmiyor ancak konu sahibi karar vermiş bir kere
herseyi gectim bence de 3. koltuk alınmış olsa ve ana kucağına bağlanarak gitse daha güvenli olurdu

15 saat bebeğe de diğer yolculara da işkence ya
Hastalık, cenaze, acil durum dışında otobüsle 15 saat! Üstelik kapı karşısında, üstelik 2 koltuk ve kucakta 4 aylık bir bebekle...
Etmeyin gözünüzü seveyim.
Bi de firma metro...
Canınızın hiç mi kıymeti yok. Akrabalar da bebe görmeyiversin.

Kendi aracınız olsa hadi dura dura gidersiniz. Bi otobüs dolusu insana da acıyın, çok üzgünüm ama ben çok kızıyorum (kalkıp bi laf etmiyorum ama) uzun yolda çekilmiyor :(
tren varsa onla gidin
Bari kalkıp gezdirebiliyosunuz, yataklı ya da kuşetli vagondan alırsanız rahat rahat gidersiniz

bende bunu anlayamadım, 15 saat yolda bebek çok agladı deseler burda topa tutulur, vay anne dısarı cıkmasınmı, vay bebek bilerek mi ağlatılır denir kimse otobüstekilere hak vermez
4 aylık bebekle kapı agzında 15 saat 2 koltukta gidip tatil hayal etmek bana hayal geliyor hem o gece geçmez hem de ben kapı agzında gece gidemem o bebek aç kapa hasta olur o gece bitmez

Bu gidişin bi de dönüşü var tabi
15 saat de o
Birinde hastalanmasa birinde olur Allah korusun

Bebeğe bi koltuk daha alacağınıza ,
Mis gibi uçak bileti alın.
Eşiniz otobüsle gelsin , siz uçağa binin.
4 aylık çocuğa yazık değil mi ya ...
Cık cık cık ... :işsiz:

Asla gitmem. Resmen zulüm ... klimalar sicaklar kokmuslar inmisler binmisler ...

Yanlış anlama ama ben bu mantığı anlayamıyorum. Ailen çocuğundan daha mı önemli yani? Sana muhtaç minicik bir sabiden. Üstelik çekirdek ailen doğuma gelmiş zaten, amcanı teyzeni de görmeyiver, tatilini de seneye yap. 4 aylık bebek, kapı ağzında, 15 saatlik bir yolda... Yazık yani ayrıca iki koltuk almışsınız sadece, kucağınızda zor olur diye düşünüyorum ben. Oğlum 13 aylık, ben daha tatile falan gitmedim hiç. 3-4 aylıkken kendi arabamızla gitsek diyorduk doğumdan önce, doğumdan sonra gözüm almadı açıkçası uzun yolu. Cesaretinize hayran kaldım o yüzden.

Küçük bebekle yolculuk daha kolaydır. Emzir gazını çıkar. Ağlayınca gezdir.

Küçük bebekle yolculuk daha kolaydır. Emzir gazını çıkar. Ağlayınca gezdir.

Sizin bebeğiniz için geçerli sanırım o :) biz 2 aylıkken ankaradan istanbula gidelim dedik de bitmedi o yol bir türlü. Hadi bizim kendi arabamızdı da, otobüste ortamı istediğin gibi ayarlayamıyorsun malum.

15 saat çok uzun.
Gece uyuyor mu bebeğiniz yoksa sık uyanıp huysuzlanır mı? Bu önemli zira sakin bir bebekse sizi hiç zorlamayabilir,emip uyuyabilir uzun süre ama gece sık uyanan bir bebekse baya zorlu bir yolculuk olur sizin için.

15 saat çok uzun.
Gece uyuyor mu bebeğiniz yoksa sık uyanıp huysuzlanır mı? Bu önemli zira sakin bir bebekse sizi hiç zorlamayabilir,emip uyuyabilir uzun süre ama gece sık uyanan bir bebekse baya zorlu bir yolculuk olur sizin için.
Gece sadece emmek için uyanır gözünü bile açmadan emer ve uykuya devam eder. Ondan rahatım sanırım. Ayrıca millet bağlamak demiş otobüslerde ben kemer bile görmedim nasıl baglayacaz ki.

Gece sadece emmek için uyanır gözünü bile açmadan emer ve uykuya devam eder. Ondan rahatım sanırım. Ayrıca millet bağlamak demiş otobüslerde ben kemer bile görmedim nasıl baglayacaz ki.
Otobüsü bilmem uzun zamandır binmedim ama kucağınızda zor olacağı kesin. Sonuçta hava sıcak üzerinizde portbebe ve bebek ile siz zorlanacaksınız. Bebek sakinse uyuyorsa bu avantaj tabi sizin açınızdan,emzirir uyutursunuz yol boyunca.

Sizin bebeğiniz için geçerli sanırım o :) biz 2 aylıkken ankaradan istanbula gidelim dedik de bitmedi o yol bir türlü. Hadi bizim kendi arabamızdı da, otobüste ortamı istediğin gibi ayarlayamıyorsun malum.

Evet çok zor anne çok yipraniyor. Benim yolculuklarda çok zor geçerdi ama bitip giderdi. Sonunda deniz tatili varsa dinlenir kendine.
Büyüdükçe inanın arabada daha zor tutuyor insan bebekleri. En azından emziriyorsun , daha doğru dürüst hareket edemiyor. Uyku zamanına denk gelince uyur.
Bazı bebekler hiç uyumuyor , kolit oluyor , öyle sikintilarimda oldu ama gidilmez yapılmaz , asla, hasta olur yazık bebeğe diye düşünmüyorum.

Keske 3 koltuk alsaydiniz ve port bebe yerine puset olsa cocugu pusetle diger koltuga koyardiniz, cevrenizde emanet alabileceginz puset falan yok mu? Cok zor olur sizin icin

Malesef bayram tatili için memlekete otobüsle gideceğiz. 4 aylık bebegimiz var. Eşimle sadece 2 koltuk aldık kucakta gider mi bebeğim? Çok ağlayan bi bebek değil ama huysuzlanır mı? Emzirirken zor oluyor mu? Rezene ıhlamur çayı okudum nette deneyen var mı? Başka önerisi olan var mı? Çizgi film ya da oyuncaktan henüz anlamıyor ne yap cam bilmiyorum. Metro turizm ile gidicez
Yıl 15 saat
Akşam 8 de yola çıkacağız
Şu an 3 aylık yolculukta 4 aylık olucak
Portbebeye koyu caz.

Uslu bir bebekse sorun olmaz hatta yüksel ihtimal yol boyunca paso uyuyacak otobüsün sallantısından. Ara ara portbebe ara ara kucağınıza alırsınız .

Bende eşimle 12 saaten fazla yolculuk yaptım daha önce de özel arabamızla da genellikle uyudu benim oglum

Annem tek başına 3 kucuk çocukla 2 koltukta seyahat ederdi biz küçükken o seyahat ettiyse bizim ki devede kulak.

Konu Sahibi biletini almış gidiş donuş sanırım. Sizler ne kadar gitme deseniz de gidecek :) o yüzden yolculukta ona kolaylik sağlayacak şeyler önerirseniz daha iyi olur. Yalnız ben 4 aylık bebek portbebeye sigar mi diye düşünüyorum. 4 aylikken Benim oglum için artık küçük geliyordu portbebe.

Portbebe yerine anakucağına koyun. Ayrı koltuk alın. Kucakta zor olur.

Back
X