• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle Uçak yolculuğu

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
En iyi cevaplar
1
Emoji Skoru
53.283
Puanlar
548
Bu ayın sonunda 7 aylık bebekle uzun bir uçak yolculuğu yapacağım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Ne kadar uzun bilmiyorum ama mümkünse uçuşu uyku saatlerine denk getirin. En önden ayırtın koltuğunuzu basinet isterseniz daha rahat olur. İniş ve kalkış sırasında emzirin. Ben zorlanmadım ama bir arkadaşım zorlanmıştı o yanına mama alıp mama vermişti o sırada. Cama yapışan oyuncaklar vs alabilirsiniz oyalanması için. Ben çok uzun uçmadım hiç ama rahat olun güzel geçer umarım.
Bir de Facebook’ta flying and travelling with kids diye bir grup var. Oraya bakabilirsiniz.

Ne kadar uzun bilmiyorum ama mümkünse uçuşu uyku saatlerine denk getirin. En önden ayırtın koltuğunuzu basinet isterseniz daha rahat olur. İniş ve kalkış sırasında emzirin. Ben zorlanmadım ama bir arkadaşım zorlanmıştı o yanına mama alıp mama vermişti o sırada. Cama yapışan oyuncaklar vs alabilirsiniz oyalanması için. Ben çok uzun uçmadım hiç ama rahat olun güzel geçer umarım.
Bir de Facebook’ta flying and travelling with kids diye bir grup var. Oraya bakabilirsiniz.
Öneriler için çok teşekkürler. Yaklaşık 5 saat sürecek. Bebeğim emmiyor ben de mama alacağım. Söylediğiniz gruba bakacağım şimdi

Öneriler için çok teşekkürler. Yaklaşık 5 saat sürecek. Bebeğim emmiyor ben de mama alacağım. Söylediğiniz gruba bakacağım şimdi
5 saatse hiç stres yapmayın ben baya uzun bir uçuştan bahsediyorsunuz sandım. O grupta Kanada’dan Tayland’a falan aktarmalı giden bir sürü kişi var😂 Basineti önceden ayırtmanız gerekebilir ona bir bakın. Ben 3,5 saat uçmuştum benzer aylarda en uzun. Bir şekilde geçiyor o süre zaten kabin ekibi falan da çok yardımcı oluyor. Şimdiden iyi yolculuklar 🌸

Kenarda durup önerileri okuyayım çünkü ay sonu 14 aylık bir bireyle uçacağım:KK14:

hekimi ile görüşmenizde yarar var çünkü kabin içerisindeki yüksek basınçta kulakları bizlere göre daha fazla etkilenebiliyor. ayrıca kainn içerisindeki düşük oksijen de rahatsuz ediyor. dolayıasıyla uçuş esnasında onu rahatlatacak önerileri hekimi verebilir.
bir de bebeğiniz çok küçük olmasına istinaden kontuara erkenden varıp rica ederseniz birçok havayolu bebeğin konforu açısından boarding sırasında sizi daha erken içeri alır.

5 saatse hiç stres yapmayın ben baya uzun bir uçuştan bahsediyorsunuz sandım. O grupta Kanada’dan Tayland’a falan aktarmalı giden bir sürü kişi var😂 Basineti önceden ayırtmanız gerekebilir ona bir bakın. Ben 3,5 saat uçmuştum benzer aylarda en uzun. Bir şekilde geçiyor o süre zaten kabin ekibi falan da çok yardımcı oluyor. Şimdiden iyi yolculuklar 🌸
Çok teşekkür ederim. Evet aslında kısa. Ama havaalanı falan bekleme uçağa binme derken iyice stres olur mu ben de endişe ettim. Bir de bende kabin tipi bebek arabası var onu kesin uçağa alıyorlar mı. Bazı yerlerde almayabilirler falan yazanlar olmuş

Bu ayın sonunda 7 aylık bebekle uzun bir uçak yolculuğu yapacağım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Bu yangin cikislarinin hizasinda orta kisimda koltuk alin ve basinet istediginizi belirtin bileti alirken. Rahat edersiniz. Hem o alan genis, ayakta kucak da da hareket edebilirsiniz .

Benim kizim kuklali kitaplari severdi, oyle seylerle belki oyalayabilirsiniz aam cok zorlanirsaniz biraz ekran acin derim, cnku siz strese girdikce bebeginizde bunu hissedip huzursuzlanicaktir.

Ben kizimla 12 saat uctum ama ozaman 2 yasina geliyordu

kucuge onerim yok ama buyuk ve kendiniz icin birkac sakiz alin. kalkis baslamadan ve inise yakin bol bol cigmeyin. basincin rahatsiz etmesinin onune geciyor . ben sakiz almayi unuttuysam inerken kulagimi kapatip agzimla sakiz cigner gibi gevis getiriyorum rahatsiz olmaya basladigimda

Bu yangin cikislarinin hizasinda orta kisimda koltuk alin ve basinet istediginizi belirtin bileti alirken. Rahat edersiniz. Hem o alan genis, ayakta kucak da da hareket edebilirsiniz .
evet ayak uzatma acisindan cok rahat ama yangin cikisinda da pencere yok. cocuklar pencereden izleyip zaman geciremezler

evet ayak uzatma acisindan cok rahat ama yangin cikisinda da pencere yok. cocuklar pencereden izleyip zaman geciremezler
Ya aslinda kast ettigim direk yangin cikisi degilde , buyuk ucaklarda 3 -4-3 seklinde oturma sistemindeki 4 lu orta kisim. Zaten bebeklilere yangin cikisi vermezler diye dusunuyorum.

Birde o camdan gelen isik insanin gozunu aliyor ya. Bebegi daha cok etkiler diye dusundum

Aslında büyük oğlum iki yaşındayken uçmuştuk ama hem mesafe kısaydı hem de nispeten daha büyük oyalamak kolay oldu. Şimdi büyük ihtimalle gece gidicez illaki ağlayacak başka insanları rahatsız etme fikri de beni biraz geriyor. Saçma ama işte 🤷🏻‍♀️

Çok teşekkür ederim. Evet aslında kısa. Ama havaalanı falan bekleme uçağa binme derken iyice stres olur mu ben de endişe ettim. Bir de bende kabin tipi bebek arabası var onu kesin uçağa alıyorlar mı. Bazı yerlerde almayabilirler falan yazanlar olmuş
Genelde öncelik veriyorlar binişlerde içiniz rahat olsun. Kanguru varsa yanınıza onu da alın. Kabin tipini almayabilirler. Kabinde yer varsa alıyorlar diye duydum ama arkadaşlarımın almadıkları da oldu. Ben büyük bebek arabası ile uçuyorum genelde her havayolu şirketi bebek arabası için poşet vermeyebiliyor. Her zaman yanıma büyük çöp poşeti alıp bebek arabasını ona koyuyorum. Bebeği de kanguruya alıyorum baya rahat oluyor.

İyi ki açmışım konuyu. Bebekle uçmak konusunda hiç bilgim yokmuş

Yangın çıkışını zaten bebekli yolcuya vermiyorlar güvenlik gerekçesiyle diye biliyorum. Bir de basinet de bildiğim kadarıyla en ön sıraya takılıyor.
İyi ki açmışım konuyu. Bebekle uçmak konusunda hiç bilgim yokmuş
Basinet için de bir kilo sınırı var sanırım bebişiniz tombişse onu da sorun isterseniz. Galiba bebeğe koltuk alıp pusetini de alabiliyorsunuz kabine ama gerek var mı? Bence 5 saat için yok. Ağlarsa da ağlasın canım çocuk bu siz rahat olun. İnsanlar da o kadar halden anlasın bir zahmet

Yangın çıkışını zaten bebekli yolcuya vermiyorlar güvenlik gerekçesiyle diye biliyorum. Bir de basinet de bildiğim kadarıyla en ön sıraya takılıyor.

Basinet için de bir kilo sınırı var sanırım bebişiniz tombişse onu da sorun isterseniz. Galiba bebeğe koltuk alıp pusetini de alabiliyorsunuz kabine ama gerek var mı? Bence 5 saat için yok. Ağlarsa da ağlasın canım çocuk bu siz rahat olun. İnsanlar da o kadar halden anlasın bir zahmet
Aslında uykuya kolay geçen bir bebek en azından abisiyle kıyaslayınca öyle. Şuan 8.5 kilo ay sonuna kadar artar tabii.

Aslında uykuya kolay geçen bir bebek en azından abisiyle kıyaslayınca öyle. Şuan 8.5 kilo ay sonuna kadar artar tabii.
Kullanacaginiz havayolu firmasinin websitesine bakin bebekle ucmak hakkinda mutlaka bilgielr vardir. Youtube dan da bakin .
Bebek arasi icinde ayni sekilde websitesinde olculeri verilmistir.

11kg sanırım sınır ama havayolu şirketine göre de değişiyor olabilir. Stres yapmayın siz çok güzel geçer umarım uçuşunuz. Sonra bize de haber verin benim de daha uzun uçuş planlarım var ama cesaret edemiyorum 😂

11kg sanırım sınır ama havayolu şirketine göre de değişiyor olabilir. Stres yapmayın siz çok güzel geçer umarım uçuşunuz. Sonra bize de haber verin benim de daha uzun uçuş planlarım var ama cesaret edemiyorum 😂
Çok güzel bilgilendirmeler yaptınız eksik olmayın. Mutlaka deneyimlerimi yazarım 🌸

Benim bebeğim yok ama benim uçuşlarda gördüğüm genellikle bebeği kalkış-iniş sırasında emzirip, birde uzun uçuşlarda servis vs bitince bebeği kucaklayıp, yürüyen anne-babalar oluyor.

Bir uçuşumda, bebekli aile hosteslerden rica etmişti, en arkada üç sıra boştu, ricayla oraya geçmişlerdi, orda rahat etmişlerdi bebekle.

Bebek basınç kaynaklı değil de huzursuzlanıp, sıkılıp ağlayabilir. Normal ağlaması, ben hiç uçaklarda ağlayan bebeğe oflayana denk gelmedim. Ağlarsa ses olur rahatsızlanan olur diye sıkıntı yapmayın, yapacak bir şey yok, uçak boyunca ağlamayacak sonuçta.

Sizin birde bebek arabasını halletmeniz gerek. Onun ne zaman teslim edildiği, nasıl paketlendiği önemli, bagajda zarar görmemesi gerek. Pegasus benim yaptığım yurtdışı uçuşlarda bebek arabalarını ayrı paketleyip, aileye öncelik tanıyıp, onların arabayı önceden teslim alınmasını sağlamıştı. Yurtiçinde buna denk gelmedim belki bir prosedürü uygulaması vardır.

Şu linki buldum bebeklerin arabasıyla ilgili ama yine de teyit edin.

Back
X