• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle Uçak yolculuğu

Benim bebeğim yok ama benim uçuşlarda gördüğüm genellikle bebeği kalkış-iniş sırasında emzirip, birde uzun uçuşlarda servis vs bitince bebeği kucaklayıp, yürüyen anne-babalar oluyor.

Bir uçuşumda, bebekli aile hosteslerden rica etmişti, en arkada üç sıra boştu, ricayla oraya geçmişlerdi, orda rahat etmişlerdi bebekle.

Bebek basınç kaynaklı değil de huzursuzlanıp, sıkılıp ağlayabilir. Normal ağlaması, ben hiç uçaklarda ağlayan bebeğe oflayana denk gelmedim. Ağlarsa ses olur rahatsızlanan olur diye sıkıntı yapmayın, yapacak bir şey yok, uçak boyunca ağlamayacak sonuçta.

Sizin birde bebek arabasını halletmeniz gerek. Onun ne zaman teslim edildiği, nasıl paketlendiği önemli, bagajda zarar görmemesi gerek. Pegasus benim yaptığım yurtdışı uçuşlarda bebek arabalarını ayrı paketleyip, aileye öncelik tanıyıp, onların arabayı önceden teslim alınmasını sağlamıştı. Yurtiçinde buna denk gelmedim belki bir prosedürü uygulaması vardır.

Şu linki buldum bebeklerin arabasıyla ilgili ama yine de teyit edin.

Türk hava yollarıyla uçacağız. Onunla ilgili şeylere bakıyordum ben de tam.

Ben de 3-4 ayda bir bebeğimle seyahat ediyordum 10 kere falan olmuştur ancak 3 saatti.

Öncelikle gece uçuşu olması uyuması açısından avantaj olur ya da havaalanında uyumasına izin vermemek. (Açıkçası mümkün olduğunca uyumaya teşvik ettim ben hep)

Mama içinse, iyi bir termosa sıcaklığı ayarlanmış suyu hazır edip, mamanızı da ölçülü koyup yanınıza alırsanız bebek kucağınızdayken mama hazırlamanız kolay olur. Ben her zaman hem uçak kalkarken hem de inerken mama verdim hiç ağlamadı.

Oyalamak için, bir iki unuttuğu ya da yeni oyuncak ve kitap iyi olur.

Türkiye’den yurtdışına giderken bebek arabası ile uçak kapısına kadar gelebiliyordum ancak yurtdışından gelirken almıyorlardı küçükken kanguru ile taşımıştım. (Tabi sırt çantası da olunca biraz zorlu) . Biraz büyüdüğünde de valiz taşıma arabaları gibi bebek oturtma yeri olanlar oluyor havaalanında onu tercih etmiştim.

Hiç stres yapmayın hemencecik geçiyor zaman:)

Kabine aynı anda belirli sayıda bebek arabası ya da tekerlekli sandalye kabul ediyorlar diye hatırlıyorum bu yüzden önceden arayıp bilgi vermeniz iyi olur, yer varsa ve araba da kabin boysa sanmıyorum sıkıntı olacağını.

Emzirme önerisi iniş ve kalkışlardaki basınç sebebiyle öneriliyormuş. Emzik veya biberon da olurmuş. Geminiye sordum.

check in yaparken ekonomi sınıfının en başındaki koltukları seçin ki puset takıp bebeğinizi uyutabilirsiniz. puset için önceden rez falan yapmanıza gerek yok her uçakta standart bulunan bir ekipmandır.

Back
X