bebekle uçak yolculugu

gul_koc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
856
21
118
İstanbul
Kızlar merhabalar. Tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum. İki aylık bebeğim var. Ve biz Perşembe gunu esimin memleketine gidecez uçakla. Yaklaşık 1,5 saatlik yolculuk.
Ama bebekle nasıl olacak? Puseti uçağa kadar goturebilecek miyim ?
Bebeğimin kulaklarının rahatsız olmaması icin ne yapmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim yolculuk boyunca ?

Kızlar merhabalar. Tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum. İki aylık bebeğim var. Ve biz Perşembe gunu esimin memleketine gidecez uçakla. Yaklaşık 1,5 saatlik yolculuk.
Bebeğimin kulaklarının rahatsız olmaması icin ne yapmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim yolculuk boyunca ?

merhaba iyi yolculuklar simdiden..bebegin 2 aylik yolculugun cok kolay gecer..bebek arabasini ucagin girisinde aliyorlar, ucakta bebegini kucaginda tutacaksin onun icin kemer veriyorlar kendi kemerine bagliyorsun yolculuk boyu bebek kucaginda oluyor..eger puseti ucaga almak istersen onun icin ayri koltuk almalisiniz..(bence kucakta daha huzurlu oluyorlar) kulaklarinin etkilenmemesi icin eger anne sutu ile besleniyorsa kalkista ve iniste emzirebilirsin..eger mama iciyorsa biberonla mama verebilirsin yada emzik kullaniyorsa emzigini verebilirsin emin ol uyuyacaktir..

Canım bunu duymuştum bir yerden iniş ve kalkışlarda bebeğinizi emzirin diye netten araştırdım.

Bebekle uçak seyahatlerini kolaylaştırmanın 11 yolu! - HTHayat

buda bir dr. yazısı şurup verin ve emzirin diyor aynı şekilde

bir oku istersen... checkin yapılırken puset olduğunu söylüyorsun pusetle uçağın kapısına kdr gidiyorsun orada hostese teslim ediyorsun ve çıkarken alıyorsun biz öyle yapmıştık

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok çok teşekkür ederim harikasınız:) valla icimi cok rahatlayınız ve sorularıma cevap buldum :)
Simdi o sitelere de bakacam

inşallah sorunsuz geçer.
yanımda oturan 2 aylık bebekli aile ile 10.5 saat uçak yolculuğu yapmıştım geçen yaz vallahi çocuk hiç susmamıştı aman yarabbi uçaktan indiğimde artık kafam yerinde değildi...

Sağlıkçı olarak söylüyorum Uçak yolculuğu yapacak bebeklerin orta kulak iltihabı kesinlikle olmamalıdır, unutmayın. İniş ve kalkışta uyuyarsa dahi iç kulakta basıncın dengelenmesi ve kulağında ağrı hissi oluşmaması için emiyorsa emzirmelisiniz, emmiyorsa biberonla beslemelisiniz. Burada mantık şu: İniş ve kalkış da peş peşe yutkunmak ani basınç değişimlerini daha az hissetmesini veya hiç hissetmemesini sağlar. Yanınıza bebeğin ihtiyacı olan herşeyi içeren bir çanta alın ( yedek kıyafet, battaniye, varsa emzik, birkaç oyuncak, bez, ıslak-kuru mendil...). İyi yolculuklar.

Cok tesekkur ediyorum. Umarım kolay bir yolculuk olur.
Bizim yolculugumuz kısa o yuzden biraz teselli buluyorum. Umarım rahat geçer :)

Ben gecen sene bir gun icinde iki ucak degistirdim 20 gun icinde 6 ucaga bindim kucuk oglum 9 aylikti ama beni mahfetti...kucagi oldum olasi hic sevmedi... Neyse simdi 2 yasinda seneye kadar dahada buyur iyice uslanir inss.. sizinki hem kucuk uykuya daha cok ihtiyaci var hemen uyur... Benim puseti dis hatlarda iceri verdim posete koydular ist indigimde hemen ilk pusetleri cikardilar... Ama ic hatlarda ugrastirici oldu valizlerle berabet cikti... Abimlere giderken bagaji verirken puseti almislardi... Degisiyor surekli herhalde...

Bebek arabasini ucagin kapisinda verebilirsiniz, bu sizin isteginize bagli. Yani check in yaptirirken söyleyin bunu. Alirken degisik olabiliyor. Yani bazen hemen ucaktan cikinca aliyorsunuz, bazen de bavullarla birlikte. Ben her seferinde sansimi deneyip sorardim burada alabilir miyim diye. Bazi ucaklar bebek oto koltugunu da kabul ediyorlar cünkü ucak koltuklariyla uyumlu. Firma ismi verilmiyor galiba mesela oto koltugu ma.. co.., ve hava yolu su.. ex..veya milli havayolumuz. Benimkiler kücükken öyle yapiyordum. Bebek arabasina gerek kalmiyordu. Hatta yolculuk boyunca uzun süre uyuyorlardi hic kaldirilmadiklari icin. Tabi ucakta bos koltuk varsa cünkü iki yas alti bebeklerin koltugu yok.

Kucaginizdaykan, bebek icin verilen diger kemeri baglarken bazen sorun cikariyorlar, önce kemeri en bol hale getirin anlamasin bagladiginizi. Emziriyorsaniz avantajlisiniz cünkü ne zaman huysuzlansa emzirin. Süre de kisaymis endiselenmeyin.

Benim oğlum uçaklarda büyüdü diyebilirim ilk uçuşu 20. Günlükken yaptık sonraları 12 saat uçak yolculugu yaptık 6 aylık iken iniş ve kalkişlarda emzirir yada yutkunmasını sağlarsan bi problem olmaz ve sürekli uyur iyi yolculuklar

1,5 saatlik yolculuk nedirki
bebek cok kücükmüs zaten
iniste kalkista emzik mama birseyler ver yeter
iyi yolculuklar simdiden

kizim 30 gunluktu almanyadan turkiyeye geldik yaklasik 3saat suruyo biz gayet kolaybi yolculuk gecirmistik emzik kullaniyosa iyi olur bide ben ucakta emzirmistim rahatlamasi icin
ucaga kadar pusetle gidiyosun sonra bebegin icin bi kemer veriyolar kendi kemerinden ona geciriyosun inislerde ve kalkislarda zorunlu kemeri takiyosun
emzirmen yada emzik kullanmasi cok onemli kulak rahatsizligi olmamasi icin

Benim ablam gitmişti 1 yaşındaydı o zaman bebeğimiz. Puseti rahatlıkla geçirebilirsiniz , kulaklarının rahatsız olmaması için nasıl bir önlem alınabilir bilmiyorum ama bizim bebek çok ağlamıştı korktu mu artık sıkıntıdan mı ağladı bilmiyoruz ama ablam en arka koltuklardan bilet almıştı insanlar rahatsız olmasın diye ama fayda etmemişti.

Hepinize çok tesekkur ederim. Rahatlattiniz beni. İlk yolculuk oldugu icin biraz kaygiliyim. Kolaylıkla atlatirim insallah

Back
X