Bebekle Umre

Orda türk doktorlar var sanıldığı gibi değil ben gitmemeye karar verdim ama şunu da belirteyim umre hac gibi tıklım tıklım olmuyor yerel halk bebekleriyle geliyor salgın filan yok çünkü artık dünyanın çoğu yerinde aşı yapılıyor.. Dünyayı geziyorumdaki kadın bebekle nerelere gidiyo o nasıl hasta olmuyo ya :)
Ben kızım 2.5 yaşındayken gitmiştim keşke daha küçükken gitseydim dedim emip yatan çocuk daha rahat klimalardan koru allahım izniyle hiç bişe olmaz.benim kızım orda her gördüğüne sarıldı öptü oynadı grip bile olmadı hiç hastalanmadı tabi karar senin ama erteleme fırsatın varken git :)

Ben de bunu önerecektim, bu şekilde olur bence, ama biraz erteleseniz daha tahat edebilirsiniz. Hac veya Ramazan harici o ladar kalabalık olmuyor gözüküyor tv den, bebek arabası ile tavaf edenler gördüm diye hatırlıyorum

Ben şubatta gitmiştim hava çok aşırı sıcak değildi ve sakindi bebek arabası alıyorlar evet ek gıdaya geçmeden gitmek istiyodum şimdilik emiyo ve mama yiyor hem ayaklanırsa tutamam koşar gider bilemiyorum

Merhaba hanımlar oğlum beşinci ayını bitirdi eşimle uzun süredir umre yapmak istiyoruz ben bekarken gitmiştim ama o gitmedi çok istiyor bebeğim sakin aslında yedir uyut cinsinden yine de çok kalabalık bir ortam olduğundan bazı endişelerim var ben ilk gittiğimde faranjit olmuştum mesela.. Giden var mı çocukla nasıl geçti anlatabilir mi çok teşekkür ederim iyi akşamlar

Merhaba hanımlar oğlum beşinci ayını bitirdi eşimle uzun süredir umre yapmak istiyoruz ben bekarken gitmiştim ama o gitmedi çok istiyor bebeğim sakin aslında yedir uyut cinsinden yine de çok kalabalık bir ortam olduğundan bazı endişelerim var ben ilk gittiğimde faranjit olmuştum mesela.. Giden var mı çocukla nasıl geçti anlatabilir mi çok teşekkür ederim iyi akşamlar
Gitmenizi hiç önerme hem çok zor olur hem bebek çok küçük hem de hastalık kapabilir Allah korusun

Ben şubatta gitmiştim hava çok aşırı sıcak değildi ve sakindi bebek arabası alıyorlar evet ek gıdaya geçmeden gitmek istiyodum şimdilik emiyo ve mama yiyor hem ayaklanırsa tutamam koşar gider bilemiyorum

Aslında ek gıdaya geçince daha kolay olmaz mı, çorbasını içirirsiniz otelde, isterse ergonomik bir kanguru da edinin, eşinizle dönüşümlü taşırsınız, gerçi nasıl oluyor bilmiyorum ama görülebiliyor musunuz tavaf sırasında?
Ben Çocuklarla her yere girip çıktığım için bana önleminizi aldıktan sonra olurmuş gibi geliyor. Kk da çok eskiden bir konu vardı, keşke bulabilsem, bir arkadaş 3 çocuğu ile gitmişti ümre için, onun deneyiminden çok şey öğrenebilirsiniz.

Çok güzel bir düşünce bende bebekle düşünüyorum nasipse . Ayaklanmadan gitmeniz en iyisi birde Yanınızda bi tanıdığınızla gitseniz bebeği emanet edebilecek biri daha rahat edersiniz.klimaların Altında olmadığınız sürece öyle hastada olmaz. Hem Allah'ın evinde misafirsiniz Rabbim sizi zorda bırakmaz

Orda türk doktorlar var sanıldığı gibi değil ben gitmemeye karar verdim ama şunu da belirteyim umre hac gibi tıklım tıklım olmuyor yerel halk bebekleriyle geliyor salgın filan yok çünkü artık dünyanın çoğu yerinde aşı yapılıyor.. Dünyayı geziyorumdaki kadın bebekle nerelere gidiyo o nasıl hasta olmuyo ya :)
Umre hac kadar çok kalabalık olmaz doktorunuza danışın eğer gidebilirsiniz derse gidersiniz.

Nasil bir cesaretiniz var masallah. Onca farkli mlletten onlarca farkli virus bulasma ihtimali varken. Bekleyin buyuyunce gidersiniz. Ya da esinizi yollayin tek gitsin

Ben de Şubat tatilinde gitmeyi düşünüyorum 19 aylık olacak oğlum. İnternetten bebek emniyet bilekliği diye birşey aldım namaza durunca sağa sola kaçmasın diye kendime bağlamayı düşünüyorum. Bir de gitmeden önce mutlaka doktoruna danisacagim belki yapılması gereken aşı filan vardır. Bence bezliyken gitmek 3-4 yaşında gitmekten daha kolay olur en azından habire cisi kakası gelmez olur olmadık yerde :D bakalım inşallah Rabbim kolaylığını verir. Daha fazla ertelemek istemiyorum çünkü seneye de 2. Bebeği istiyorum daha da hayatta gidemem

Sizin yaptığınız çok mu doğru acaba üç yaşında diyorsunuz bağışıklık problemi yoksa neden bindirmiyorsunuz nasıl hastalıklara karşı direnç geliştirecek? Oğlumun doktoru duysa inceden güler size..

Gideceğim demedim zaten çok üstüme gelmişsiniz gitsem bile dönüşümlü olarak oğlumu otelde bırakıp babasıyla ayrı ayrı kabeye gidecektik ama fikir almak istedim ve emin oldum aşıları henüz tam değil bu durumda götüremem herkese teşekkürler
Kreşe falan gidiyor da toplu taşıma araçlarına hiç güvenmiyorum. Suriyelilerdeki virüslere karşı güçlü değiliz milletçe diye korkuyorum. Yoksa biz de avm lere falan gidiyoruz. Ama kabul edelim ki oralar pek steril değil.

Gecen yil annem gitmisti anlatiyodu.birileri ailecek gelmis kucuk bebekle annem diyodu ki kadin hic dogru durust bisey yapamamis bebek hep agliyomus.kv arada yardim ediyomus ama kadin genelde otelde kalmak zorunda kaliyomus.bence simdi daha cok kucuk normalde uysal ama kucuk bi bebegin o ortami kaldirmasi bana baya zor geliyo.otel ortami nasi olacak o kalabalikta gercekten ibadet edebilecek misiniz.akliniz hep cocukta kalir bekleyin biraz daha sonra gidin ama simdi cok erken

Zorunlu aşıları bitmeden kesinlikle önermem. Menenjit aşısı bile olmamış bulaşıcı hastalık olursa bununla nasıl başedeceksiniz. Bir 3 yaşını bekleyin derim, inş gidersiniz

Bende gitmeyi çok istiyorum ama hem işin hastalık boyutu var hem kalabalıkta iten filan olabilir bir de müge anlida vahide karalar olayını gördükten sonra kayıp kaçırılma olayları beni korkutuyor çocuklar konusunda

Ben 10 aylık oğluma gittim kabeye çok yakın bir otelde kaldık annem ben ve erkek kardeşim hep beraber baktık oğluma hiç hasta olmadı gayet guzel geçti bazen beraber tavaf yaptık bazen birimiz oğlumu bekledi sıkıntı yaşamadık

Gece ıbadetleri gündüz ıbadetleri derken çocuğun uyku saatı beslenmesı sasabılır. Çocuğa ezıyet olabılır mıkrop kapabilir. Ben bu sekılde düşünüp gitmemiştim mesela. Bırakabılecegınız kımse yok mu

Yeni geldim iki hafta oldu,çok kalabalık değil şu dönem.Biz hiç hasta olmadık ne oralarda ne dönünce.
Ancak 1 yaşını doldurmadan gitmemeniz çok iyi olur.
Ve çocuk varsa hac bitimi ilk umre turları tercih edilmeli.Hem sakin temiz hemde hava çok güzel oluyor.
Şuan kabedeki çalışma nedeniyle tavaf alanı daraltılmış ve neredeyse tüm giriş kapıları kapalı çok yorucu içeri giriş çıkışlar

Biz oglum bir yasindayken gitmistik.Demistim ya emekleyen cocukla ya daha akli basinda zamaninda gitseydik.Durdan yapmadan anlamiyordu,namaz esnasinda uzaklasiyordu.Erkekler tarafi biraz daha rahat ta,kadinlar bolumu cok kalabalik olur,ben ayaklarimizi birbirine baglardim ,kemerde arada kullandik,cok aglardi,ama orada oyle yadirganmiyor ,goz kulak oluuyor tanimadigin kisiler.Bir de seven open cok oluyor,ama ne hikmetse o hasta olmadi ben olup gelmistim.Sirtini kuru tutmak lazim,vantilatorler heryerde vardi,bizim gittigimiz zamanda tadilat vardi,ama cok guzel oluyor ya cocukla bi baska sanki...
Birde gitmeden menenjit asisi yapilmisti,sizin yastan dolayi sıkıntı olurmu bilemem.

Umreye giderken biluyorsunuz siz de pek cok asi oluyorsunuz. Gidip donen akrabalarimjn hepsi faranjit oldu mesela. Klimalar cok yuksek ayar calisiyor. 6 aylik bebek kaldiramaz. Biraz dah buyusun. O da hatirlayacak yasa gelsin. Ona da guzel olur hem

ne kadar abartmış herkes. 4 aylık yeğenimle hacca gittik. umreden kat kat kalabalık. tabi ki aşıları bitmemişti. şimdi 6 aylık. hala devam ediyor aşıları. hiçbir şey de olmadı. olan tek şey, bebekle biraz daha yorucu olması, o kadar.

bebekli olduğun için etraftakiler daha dikkatli oluyor. sıkıştırmıyorlar seni. seven de oluyor, uzaktan sevenlere bir şey demiyorduk. dokunup öpmek isteyenlere izin vermiyorduk.

gelinimiz kanguru değil sling le taşıyordu, bazen de biz kucağımıza alıyorduk. sling şu annenin önüne sarılan esnek battaniye tarzı bir şey. tavaftan önce, kadınların arasında üstünü örtüp emziriyordu annesi. annesinin koynunda olduğu için mışıl mışıl uyuyordu tavafta da. sıcak saatlerde çıkmıyorduk, çoğu zaman daha rahat olduğu için ara katlardan yapıyorduk tavafı. daha uzun sürse de, daha az insan olduğu için daha rahat tavaf yapıyorsun.

eşinizle gidip biriniz tutarken, biriniz tavaf yapabilir. ya da kimi zaman beraber yapabilirsiniz.

yanınıza ilaçlarını almanız gerekir. bebek bezi ıslak mendil orada çok pahalı. buradan 2-3 haftalık bez götürmeniz gerekir. alt açmasıyla tüm ekipmanıyla, biz çok rahat bir hac yaptık.

birde yazlık kıyafetle beraber, hırka, uzun kollu body tarzı şeyleri de götürmek lazım. çünkü hava sıcak olsa da, otellerde ve harem de klimalar var.

aynı şekilde arkadaşım da, 6 aylık bebeği ve eşiyle tayland a gitti. orası da hiç steril bir yer değil. bebekken çok rahat gittim, 1,5 yaşında bu kadar rahat olmazdım diyor. yürümeye başlayınca asıl zor olan, 4-5 aylık hali değil.

bizim aile gezgin bir aile çok şükür. 4 aylık bebeğimle, kar kışta yaylada köyümüze de gittim. ki kimi kış diye şehir içi bir yere çocuk götürmekten imtina ediyor. bana göre asıl olan, çocuğu ani hava değişimine maruz bırakmamak. biranda lahana gibi giydirmişken, bir anda soyup soğana çevirmemek. terlememesine dikkat ederek, bir iki kat giydirip, üstüne gerektiğinde kaldıracağın bir battaniyeyle taşımak mesela. bir de emzirmeye ve 6 aydan sonra suyuna özen göstermek.

yeğenimi arabistan a götürürken de hiç tereddüt etmedik. gerekli şeyleri hep yanımızda taşıdık yalnızca. çok şükür bir şey de yaşamadık. ama çocuğunu yerde toz var diye, emeklemesine dahi izin vermeyen ve bebek arabasına koyan arkadaşımın bebeği devamlı hasta, devamlı hastaneye taşınıyorlar, hava veriyorlar. biraz da, sakınan göze çöp batar durumu.

kendi bebeğim olsa da, arabistan gibi sıcak bir yere götürmekten hiç endişe etmezdim. kış memleketi olsa, onda da iki dakika düşünür, sanırım yine götürürdüm. bebekler düşündüğümüzden daha dirençli.

ki yurt dışı seyahatlerimde devamlı bebeklerinin ortak alanlarda emeklemesine izin veren, o dönüp baktıkça gülümseyerek cesaret veren, bana göre bile soğuk olan havada gayet ince giydiren ya da çocukların koştururken gözden kaybolmasına izin veren aileleri gördükçe, ben kendimi gayet temkinli ve tutucu, klasik türk annesi modunda görüyorum. kendimi çok da rahat bir anne olarak tanımlamam yani.

Son düzenleme:
ne kadar abartmış herkes. 4 aylık yeğenimle hacca gittik. umreden kat kat kalabalık. tabi ki aşıları bitmemişti. şimdi 6 aylık. hala devam ediyor aşıları. hiçbir şey de olmadı. olan tek şey, bebekle biraz daha yorucu olması, o kadar.

bebekli olduğun için etraftakiler daha dikkatli oluyor. sıkıştırmıyorlar seni. seven de oluyor, uzaktan sevenlere bir şey demiyorduk. dokunup öpmek isteyenlere izin vermiyorduk.

gelinimiz kanguru değil sling le taşıyordu, bazen de biz kucağımıza alıyorduk. sling şu annenin önüne sarılan esnek battaniye tarzı bir şey. tavaftan önce, kadınların arasında üstünü örtüp emziriyordu annesi. annesinin koynunda olduğu için mışıl mışıl uyuyordu tavafta da. sıcak saatlerde çıkmıyorduk, çoğu zaman daha rahat olduğu için ara katlardan yapıyorduk tavafı. daha uzun sürse de, daha az insan olduğu için daha rahat tavaf yapıyorsun.

eşinizle gidip biriniz tutarken, biriniz tavaf yapabilir. ya da kimi zaman beraber yapabilirsiniz.

yanınıza ilaçlarını almanız gerekir. bebek bezi ıslak mendil orada çok pahalı. buradan 2-3 haftalık bez götürmeniz gerekir. alt açmasıyla tüm ekipmanıyla, biz çok rahat bir hac yaptık.

birde yazlık kıyafetle beraber, hırka, uzun kollu body tarzı şeyleri de götürmek lazım. çünkü hava sıcak olsa da, otellerde ve harem de klimalar var.

aynı şekilde arkadaşım da, 6 aylık bebeği ve eşiyle tayland a gitti. orası da hiç steril bir yer değil. bebekken çok rahat gittim, 1,5 yaşında bu kadar rahat olmazdım diyor. yürümeye başlayınca asıl zor olan, 4-5 aylık hali değil.

bizim aile gezgin bir aile çok şükür. 4 aylık bebeğimle, kar kışta yaylada köyümüze de gittim. yeğenimi arabistan a götürürken de hiç tereddüt etmedik. gerekli şeyleri hep yanımızda taşıdık yalnızca. çok şükür bir şey de yaşamadık. ama çocuğunu yerde toz var diye, emeklemesine dahi izin vermeyen ve bebek arabasına koyan arkadaşımın bebeği devamlı hasta, devamlı hastaneye taşınıyorlar, hava veriyorlar. biraz da, sakınan göze çöp batar durumu.

kendi bebeğim olsa da, arabistan gibi sıcak bir yere götürmekten hiç endişe etmezdim. kış memleketi olsa, onda da iki dakika düşünür, sanırım yine götürürdüm. bebekler düşündüğümüzden daha dirençli.

ki yurt dışı seyahatlerimde devamlı bebeklerinin ortak alanlarda emeklemesine izin veren, o dönüp baktıkça gülümseyerek cesaret veren, bana göre bile soğuk olan havada gayet ince giydiren ya da çocukların koştururken gözden kaybolmasına izin veren aileleri gördükçe, ben kendimi gayet temkinli ve tutucu, klasik türk annesi modunda görüyorum. kendimi çok da rahat bir anne olarak tanımlamam yani.

Oradayken namaz esnasında siyahi bir bayan gelmişti muhtemelen bebeği iki aylık civarıydı önüne yatırdı bir şey sermeden kendisi namazını kıldı çok değişik gelmişti hiçbir millet bizim kadar pimpirikli değil..
Bir de bazıları orayı pislik içinde bir yer zannediyor ama bilirsiniz yerler sürekli temizleniyor ekip tarafından
Sonra namaz esnasında bebekler çocuklar ağlıyor bağırıyor kimse bir şey demiyor çünkü normal onlara göre

Back
X