Bebekler aç kalmasın :(((

Kristalbyn23

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2016
152
228
18
Allahım kızlar hiç aklımdan çıkmıyor . nereye baksam o çocukları görüyorum ne yapsam onlar aklıma geliyor . ne yesem aceba onlar yiyecek buldumu bugün çok şükür dedilermi ? Peki kim bu onlar ? Suriyeli bebekler . adam kendi ülkesini aç bırakıyor . televizyonda gordum kadın 7 aylik bebeğine sadece tuzlu su veriyor sadece su . bu beni kahrediyor bazen yemek artıyor ve çöpe dökmek zorunda kaldığında diyorum " Allahım o bebeklerin rızkını çöpe atiyorum " Bizim artiklarimizi yemeye bile razilar muhtaclar. Ağaçları kaynatiyorlar kedileri kesiyorlar yemek için bir çocuk apayrı bir videoda karton yiyor . ne zamandır yemek yedin diye soruyorlar 1 hafta 2 hafta önce diyor . 1 kg pirinç 900 TL orada . Bu nasıl insanlık bu nasıl vicdan o bebeklerin ne günahı var kemikleri sayılıyor . 1 ay boyunca tuzlu su içmek ? Düşünüyorum da biz bebeklerimizin 2 saat aç kalmasına dayanamiyoruz . o insanlar bu karda kıyamette ne yapıyor . bilmiyorum. O görüntüler aklımdan çıkmıyor . çok şükür Allahım sen herşeyi bilensin herşey senin elinde . vaktinizi aldım ama bu dusunce hep içimde anlattimda biraz rahatladimm Hakkımızda hayırlısı olsun ...

Allahım o çocukların bebeklerin yardımcıları olsun. Ama şunu anlamıyorum yiyecek içecek yok böyle bir yaşama neden çocuk yapıyolar ???

Allahım o çocukların bebeklerin yardımcıları olsun. Ama şunu anlamıyorum yiyecek içecek yok böyle bir yaşama neden çocuk yapıyolar ???
Bende anlamıyorum ama gorseniz bebek 7 aylık kemikleri çıkmış annesi elinde bir tabak tuzlu su bebeğe veriyor ve ağlıyordu .

Bunu ben de anlamıyorum. O çocukların aç kalacaklarını, açıkta kalacaklarını, çıplak gezeceklerini, belki de bir kurşuna, bir bombaya kurban gideceklerini bile bile nasıl doğuruyorlar? Hadi suriyedekiler korunma ne bilmiyorlar. Burdakiler çok mu farklı? Hepsinin kucağında bir, eteğinde 3-4 tane bebek. Devlet aile planlaması desteğini ücretsiz verdiği halde çoğu günah diye ya da sırf işgüzarlıktan kabul etmiyor. Sonra da gelsin sefalet, gelsin rezalet, gelsin eğitimsiz, işsiz, cahil bir kitle daha. Devlet onlara kaynak dökerken bu kez bizim çocuklarımızın geleceğinden çalıyor. İki ucu b.klu değnek

Bebeklere çok üzülüyorum bende
Allah yardımcıları olsun onlarda istemezdi böyle hayatı
Keşke elimizden birsey gelse değil mi?
Çünkü sadece konuşmayı biliyoruz

Bebeklere çok üzülüyorum bende
Allah yardımcıları olsun onlarda istemezdi böyle hayatı
Keşke elimizden birsey gelse değil mi?
Çünkü sadece konuşmayı biliyoruz
Doğru bilmiyorum düşünüyorum 20 gün boyunca bir anne çocuğuna tuzlu su sadece veriyor anlamıyorum ..

Bunu ben de anlamıyorum. O çocukların aç kalacaklarını, açıkta kalacaklarını, çıplak gezeceklerini, belki de bir kurşuna, bir bombaya kurban gideceklerini bile bile nasıl doğuruyorlar? Hadi suriyedekiler korunma ne bilmiyorlar. Burdakiler çok mu farklı? Hepsinin kucağında bir, eteğinde 3-4 tane bebek. Devlet aile planlaması desteğini ücretsiz verdiği halde çoğu günah diye yada işgüzarlıktan kabul etmiyor. Sonra da gelsin sefalet, gelsin rezalet, gelsin eğitimsiz,işsiz, cahil bir kitle daha. Devlet onlara kaynak dökerken bu kez bizim çocuklarımızın geleceğinden çalıyor. İki ucu b.klu değnek
Ben turkiyeye veya başka yere kaçanları demiyorum . çok şükür tabi karnınız tok . bir gun deneyin lütfen 1 ay boyunca tuzlu su için . insanları toplumsal olarak değil şahsi olarak yargilayin

Hayatın acı yüzü işte malesef :( kimi trilyonlarca para harcayıp pariste , dubai de evleniyo kimi de bebeğine verecek bi lokma ekmek bulamıyo :( Zalimler İçin Yaşasın CEHENNEM...

Ben turkiyeye veya başka yere kaçanları demiyorum . çok şükür tabi karnınız tok . bir gun deneyin lütfen 1 ay boyunca tuzlu su için . insanları toplumsal olarak değil şahsi olarak yargilayin
Yazdıklarımı anlamakta zorlandın galiba. Ben bir ay tuzlu suyla besleyeceğimi bile bile dünyaya bebek getirmem. O bebeğin ne günahı vardı? Savaş ortamında, bir lokma ekmek bile bulamayacağı bu dünyaya niye getiriyorlar o bebekleri? Yazık günah değil mi? Akıl edemiyorlar mı? O bebeklerin vebali de analarının babalarının boynuna olacak. Öyle oturup ah vah etmekle olmuyor. Bunun sebebini, müsebbibini de düşünmek gerekiyor.

Yazdıklarımı anlamakta zorlandın galiba. Ben bir ay tuzlu suyla besleyeceğimi bile bile dünyaya bebek getirmem. O bebeğin ne günahı vardı? Savaş ortamında, bir lokma ekmek bile bulamayacağı bu dünyaya niye getiriyorlar o bebekleri? Yazık günah değil mi? Akıl edemiyorlar mı? O bebeklerin vebali de analarının babalarının boynuna olacak. Öyle oturup ah vah etmekle olmuyor. Bunun sebebini, müsebbibini de düşünmek gerekiyor.
Nerden bilsin bir anda savaş çıkılacağını bilmiyorum yanlış anlamış olabilirim okudugumu anlayamamis olabilirim . kalbinizi kirdiysam ozur dillerim ..

Ben o bebeklerden çok cahil ana babalarına üzülüyorum. Nasıl bir kör cehalet ki bakamayacağını, açlıktan öleceğini bile bile tavşan gibi ürüyorsun.

Nerden bilsin bir anda savaş çıkılacağını bilmiyorum yanlış anlamış olabilirim okudugumu anlayamamis olabilirim . kalbinizi kirdiysam ozur dillerim ..
Est. Kırılma falan yok, konuşuyoruz şurada.
Suriyede iç savaş dün çıkmadı, 5 yıldır var. 4 yaşından küçük her çocuk savaşın, vahşetin, yokluğun içine bile bile atılan çocuklardır.

Est. Kırılma falan yok, konuşuyoruz şurada.
Suriyede iç savaş dün çıkmadı, 5 yıldır var. 4 yaşından küçük her çocuk savaşın, vahşetin, yokluğun içine bile bile atılan çocuklardır.
Doğru soyluyorsunuz . ama insan üzülüyor işte ama sadece izliyoruz . ama benimki abartı nerdeyse aglayacagim . sorunum savaş degil bebekler :(

Eklentiler

• fake-starving-5.webp
    fake-starving-5.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 37
Back
X