bebekler tv izlemelimi?

EsrArtun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
44
7
38
5aylik bebegim renkler dikkatini cektigi icin heralde cizgi film actigimda kendi kendine oyalanip tv izliyor. Duydugum kadariyla tv izlemek bebeklerde hiperaktivite yaratiyormus. Siz bebeginize tv izlettinizmi?

O kadarlıkken hiç izletmedim ama hep açık tv illaki sesisni duyuyor. Şimdi 15 aylık sadece reklam görürs takılıp kalıyor onu da kapatıyorum hemen. İzletmemek gerekli olduğunu söylüyor uzmanlar tabi.

5aylik bebegim renkler dikkatini cektigi icin heralde cizgi film actigimda kendi kendine oyalanip tv izliyor. Duydugum kadariyla tv izlemek bebeklerde hiperaktivite yaratiyormus. Siz bebeginize tv izlettinizmi?
Şuanda işini kolaylaştırıyor değil mi? Ama ileride ciddi sorunlara neden oluyor inan bana. Konuşmasını ciddi anlamda etkiliyor. Hafızasını, yaratıcılığını zayıflatıyor. Sen kendinden pay biç..dikkatini çeken bir şey izliyorsun tv de..konuşur musun? Ya da bir şey düşünür müsün? Şahsen ben konuşmam düşünmem. Ha hiç izlemicek vs diyemem çocuklu hayat yeterince zor. Çok şarkı içeren çizgi filmler etkili olabiliyor ama günde en fazla yarım saat. Izledikçe bağımlılık yapıyor çünkü :KK14:

Aynen hosumada gidiyordu cunku bu aya kadar kucaktan inmeyen bi bebek oldugu icin nefes aliyorum gibi geliyor ama cok dogru izletmemem lazim, otizm benzeri davranislara neden olduguda gercekmi acaba :KK43:

bu konuda maalesef hepimiz aynı dertten maduruz. ama maalesef ki biz de tv izliyoruz hem de dur durak bilmeden. ee çocuk ne yapsın mecbur öğreniyor. benim oğlum 5-6 ay öncesine kadar tv karşısına geçip de çöizgi film izlemeyi bilmezdi. ama ucundan kıyısından izleye izleye şimdi anne bana şunu aç bunu aç diye taleplerde bulunuyor.. ha bunu engellemek imkansız. hepimizin elinde akıllı telefonlar evlerimizden tv laptop tablet vb vb... ama kısıtlamak mümkün bence. tamamen soyutlamamanın imkanı yok ama kısıtlamak işin çözümü bence. uzmanların dediği de en fazla 1 saat yanında bulunarak izletmek. hani o çizgi filimdeki olayları anlatarak... ben max. bir oturuşta 10-15 dk izletiyorum.

bir çocuğun 3-4 yaşa kadar tv ile işi olmamalı bu konuda canı yanmış bir anneyim sakın sakın izletme arkadaşım

bizim televizyonumuz yok. oğlum 14 aylık. evde alışık olmadığı için misafirliğe gittiğimizde de reklam olsun çizgi film olsun tv ye bakmıyor. sevdiği bir kaç çocuk şarkısı var youtube dan onları izliyor sadece bazen. ya da hep bizimle oynamak istiyor. bazen çok bunalıyoruz devamlı bizimle olmak isteyince ama genel olarak memnunuz.

geç konuştu arkdaşım
BİZİMDE BİR ARKADAŞIN OĞLU SÜREKLİ TV İZLETMEKTEN OTİZİM TEŞHİSİ KONULDU. YANİ SÜREKLİ TV YE BAĞLI OTİZİM İLERLEMİŞ.ÇOCUK KONUŞMUYOR YÜRÜMÜYOR SADECE YATIYOR DU:KK43: YAŞI 2

Benim ki ne ben yalvarırdım tv izle diye. Ama vurdu kırdı değil. Seçici. Ve ordan bir çok şey öğrendi. Halada düşkün değil. Bence ne izlettiğiniz ve ne kadar izlettiğiniz önemli.

Benim ki ne ben yalvarırdım tv izle diye. Ama vurdu kırdı değil. Seçici. Ve ordan bir çok şey öğrendi. Halada düşkün değil. Bence ne izlettiğiniz ve ne kadar izlettiğiniz önemli.
KAÇ YAŞINDA CNM. AMA BENCE DÜŞKÜN OLMAMASI İYİ. NE KADAR ÇOK İZLERSE O KADAR DÜŞKÜN OLUYOR BİLİYOR MUSUN?

şükür o boyutta değil konuşuyor kuzum artık ama dikkat eksikliği var
allah o aileye yardım etsin kuzuya şifa versin

BİZİMDE BİR ARKADAŞIN OĞLU SÜREKLİ TV İZLETMEKTEN OTİZİM TEŞHİSİ KONULDU. YANİ SÜREKLİ TV YE BAĞLI OTİZİM İLERLEMİŞ.ÇOCUK KONUŞMUYOR YÜRÜMÜYOR SADECE YATIYOR DU:KK43: YAŞI 2

KAÇ YAŞINDA CNM. AMA BENCE DÜŞKÜN OLMAMASI İYİ. NE KADAR ÇOK İZLERSE O KADAR DÜŞKÜN OLUYOR BİLİYOR MUSUN?[/
4 yaşında şimdi. ama bizim evde tv izleyen yoktur. açılmaz pek. ızlemesini istediğim yaş ise 2 idi. ilk aydan itibaren tv ızletmeye karşıyım. radio olabilir yada sessz tv izletiyorum bazen emın olun bu sosyal ilişkiler için çok ıyı. yada her hangi bir dilde izletiyorum youtubetan. seçmiyorum dili. ve emin ol anlayabiliyor. ve yüz ifadelerinin anlamlarını öğreniyor.

bizimki youtube nin iyi kullanıcısıdır. hemen aşağıda ilgili videolar geldiği için ondan-ona ondan- ona tıklaya tıklaya yabancı dillerdeki çizgi filimlere geçiyor ve onları pür dikkat izliyor. bende Türkçe izle diye değiştiriyorum. hani dil karmaşası yaşamasın diye. bnm oğlan daha 2 yaşında. bilemedim şlimdi izlemesi mi yiyi izlememesi mi yani farklı dilde:)

şükür o boyutta değil konuşuyor kuzum artık ama dikkat eksikliği var
allah o aileye yardım etsin kuzuya şifa versin
evet cidden sorun büyüktü. ama canım onların bakıcısı çocuğu paso tv karşısında tutmuş. sabahtan akşama kadar bizler bile böm böm kalıyoruz. bence izlemeli tabiki ama sınırlı. max. 1 sa

Benim kızım 6,5 aylık. Biz de TV akşamları açılır. Bazen açılmaz bile.. Ama şimdiden reklam sesini duyar duymaz ekrana dönüyor hemen. Ben de dikkatini kendime çekmeye çalışıyorum. Çekiyorum da, Kızım da bir bana bir TV ye bakıp karar veremiyor hangimizle ilgilensin. Ama reklam bittiğinde ilgilenmiyor TV ile. Hiç istemiyorum izlemesini en az iki yaşına kadar.

bizimki youtube nin iyi kullanıcısıdır. hemen aşağıda ilgili videolar geldiği için ondan-ona ondan- ona tıklaya tıklaya yabancı dillerdeki çizgi filimlere geçiyor ve onları pür dikkat izliyor. bende Türkçe izle diye değiştiriyorum. hani dil karmaşası yaşamasın diye. bnm oğlan daha 2 yaşında. bilemedim şlimdi izlemesi mi yiyi izlememesi mi yani farklı dilde:)

canım ben ben faydasını gördüm zararını görmedim. ben şuan yurt dışındayım ve 3 ülke değiştirdik. buda 3 dil demek. 1.5 yaşından beri böyle. ve dediğim gibi hep farklı dillerde izledi. hangisi denk gelirse ing ordan az çok öğrendi mesela. ve asıl işime yarayan dil bilmesede benden iyi derdini anlatıyor el kol hareketleriyle. bu konuda gelişti. ve şimdi okula başladı ama bu konuda zorluk çekmedi. şimdi tek dil ingilizce öğrencek. ve kolay olacak. çünkü kulak yatkın.

X