Çocuk Hastalıkları bebeklerde konak

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Hayatbazen

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
302
66
18
40
Arkadaşlar tekrardan son bir sorum olacak.. Oglusumun basi acayip konak kocaman kabuklar var.. Zeytinyagini nasil surmeliyim.. Ve ne kadar bekletmeliyim ayrıca zeytinyagini isitmam gerekiyormu.. Bingildagina zarari olurmu

zeytinyağı bilmem ama bebek yağı kullanabilirsiniz
Yarım saat bekletin sonra kafasını yıkayın bunu birkaç defa tekrar edin
TERTEMİZ olacak,denenmiştir

zeytinyağı bilmem ama bebek yağı kullanabilirsiniz
Yarım saat bekletin sonra kafasını yıkayın bunu birkaç defa tekrar edin
TERTEMİZ olacak,denenmiştir
Aile hekimim zeytinyağı dedi bebek yagi kimyasal iceriyomus.. hani zeytinyagi nasil kullancam onu bilmiyorum

benim bebeğimde de olmuştu. banyo yapmadan önce badem yağı sürüyorduk biraz bekleyip yumuşadıktan sonra konak tarağı var ince dişleri olan onla tarıyorduk çıkıyordu.
ayrıca mustelanın konak önleyici köpük şampuanına geçmiştim.

Arkadaşlar tekrardan son bir sorum olacak.. Oglusumun basi acayip konak kocaman kabuklar var.. Zeytinyagini nasil surmeliyim.. Ve ne kadar bekletmeliyim ayrıca zeytinyagini isitmam gerekiyormu.. Bingildagina zarari olurmu

Benim kızımda da oldu banyodan 1 saat önce zeytinyağını normal pamukla kafasına sür ben ısıtmadım
Yıkadıktan sonra bebek tarağı ( fırça olan değil de düz erkek tarağı gibi olan) ya da özel konak tarağı ile bastırmadan ters yönde yani önden arkaya doğru tarayın
Tarak tene değsin sadece, zaten zeytinyağı yumuşatır tarak da kaldırıyor 2 haftada falan bitti bizim

zeytinyağı, badem yağı sürebilirsin..bir pamuğa birazcık dök ve bebeğin kafasına masaj yaparak yedir..kalsın biraz 15 dk kadar, daha sonra bebek tarağıyla hafif tarayabilirsin..sonra da yıkarsın bebeğini..

önce zeytin yağını sür 15-20 dk bekle daha sonra bebek tarafı ile hafif şekilde tara geçmiş olsun.

aynen zeytinyağı sür mesela 5-10 dk beklet sonra bebek taragıyla tara banyosunda.. bunu bı ıkı banyoda tekrarla bitiyor..bebe yagıda iş görür ama tabi zeytinyagıolsa çok daha etkili ve iyi..

yagli bisey surde ne surerrsen sur :)
15 dk beklesin
sonra telli taraklar oluyor ya bebek taragida olur, boyle cebine koyarlardi erkekelr eskiden :)
onun gibi biseyle tara sonrada yika
yiakdikdan sonrada tarayabilisin istersenhem once hem sonra tara yani
geçmezse ayni seyi bi kaç kere tekrarla

Çocukken annemin kardeşime arada bir önlem olarak yaptığını hatırlıyorum. Banyodan önce yağ sürdükten sonra çok hafif saçını taradığını biliyorum. 10 15 dakika tutuyodu sanırım.

Bi tatli kasigi zeytinyağı bi çay kasigi karbonat karistir sur kafasina iyice 10 15 dakka sonrada tara bebe taragi yada yumusak bir tarakla bak nasil dokukuyor... haftada 1 yada 2 kere yap gecer.

Benim de oğlumda baya konak vardı saf zeytinyağını sürdüm saç diplerine iyice yedi 30 40 dk bekletip ince Tarakla taradim. Oglusumun kafası tertemizzz oldu.

Bana da ebemiz zyagi ve karbonati bulamac yap sur dedi kabartiyormus bi iki defa yaptim tam cikmadi sonra zyagiyla devam ettim bi saat once sur anca yumusuyor ama yikarken ve beklerken gozune kacirma yikarken de yuzunu yere bakacak sekilde bas asagi getir yanmasin bebisin gozu ebene sor en guzeli

Bebeği banyo yaptırdıktan sonra kafasını iyece kurulArsan yumuşak tülbent vb. Konak asla oluşmaz.

Hepinize ayri teşekkürler.. Esim gelsin uygulamaya gecicem.. Yalniz başına çocuk büyütmek zor... Kaynana var ama onunda hayri yok.. Kendi cabamla yapiyorum birşeyler.. Evet bazen çok SIK soru sordugum oluyor kusura bakmayin .. Basimda bir büyük olsa boyle olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…