BEBEKLERDE OTİZM BELİRTİSİ

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1nure
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1nure

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2022
239
78
28
25
Merhaba bebeğim bugün 60günlük oldu fakat bazı şeyler dikkatimi çekmeye başladı bebeğim çok kısa süreli göz teması kuruyor çok nadir gülümsüyor onunla konuşmaya çalıştığımda sesler çıkartmıyor sadece dinliyo kafasını hiç dik tutamıyor bu benim suçum sanırım hiç tumy time yaptırmamıştım sürekli tek bir noktaya odaklanıp bakıyo canı isterse etrafı izliyo otizm bebeklik döneminde belli olabilen bir şey mi arkadaşlarımın çocuklarıda iki aylık seslere gülümsemeye tepki veriyor

İşitme testi tekrar yaptırabilirsiniz
Başını 3,5 aya kadar tutması lazım 60 günde tutmuyorsa sorun var diyemeyiz

60 günlük bebeği isterseniz çocuk psikiyatristine götürün bence kesin teşhis konulur. Tummy time nasıl yapmazsınız en büyük suç 🥲🥲

1. Kural bebeğinizi başkalarıyla kıyaslamayın.
2. Kural doktorunuz bir sorun görmedikçe internette hastalık belirtisi okumayın.
3. İlk 3 ay bebekler hala anne karnında hissediyor. Daha yeni 40ı çıktı. Tüm kaygılarınızı atın bir kenara bol bol ten teması ❤️

Daha çok küçük annesi endişelenme bende de ikizler var biri tembel biri aktif bir bebek her çocuk aynı olmuyor. babıldamaları 3. ayda başladı time time yapmayıda hıc sevmıyorlar aağlayıveriyorlar YouTube de dönmeleri ve kas güçlenmesi için başka bebek hareketleri var onlardan yaptırabilirsin

sakin olun. daha çok kücük. net görüşü bile yok hala. cocugunuzu kimseyle kıyaslamayın. benim bebeğim de 3 aylıkken basını tutmaya başladı, onda bile sarsaktı bası öyle dimdik tutamadı. daha kendinin farkında değil cocuk 😂 üzmeyin kendinizi

Çok erken daha. Siz bu anların keyfini çıkarıp bol bol konuşup dokunun ☺️ internette hastalık aramayın.

Ay daha çok minik ya, sakın düşünmeyin böyle şeyler çevresini bile zar zor görüyor şu an, ben de sizin gibiydim 8 aylık şu an kızım bir ara mikroskopla inceliyordum çocuğu resmen, sonra baktım ki psikolojim bozulmaya başladı çocuğu da darlamaya başladım, bıraktım.Sosyal medyaya da fazla takılmayın derim.

Bugün tumy time yaptırmaya başladım normalde siyahı beyazı görebiliyorlarmış kartlara bakıyor ara ara ama asla takip etmiyor tumy time yaparken bir iki kere kafasını kaldırıp baktı sonra tekrar düştü 😂 huzursuzlancağı zaman babıldamalar yapıyor çok nadir onunla konuşurkende yapmaya çalışıyor ama çok haklısınız şimdiden kurmamak lazım sanıırım birde bunların kiloyla alakası olabilir mi 37+0 da 34 haftayla uyumlu 2350 doğmuştu

Bebeğiniz dünyada olduğunun bile farkında değil. Beyaz gürültü açıp sallayınca kendini anne karnında sanıyor yani beklentinizi yüksek tutmayın 😀

Bacım bebeğe biraz zaman mı versen? Hani dünyada olduğunu tam anlamıyla kavrayabilse. 2 aylık bebekte otizm belirtisi aranmaz

Back
X