• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim otizm olabilir mi lütfen yardım edin

İçiniz biraz olsun rahatlamistir inşallah. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin. İnternetten bir şeyler okuyup korkularınızı tetiklemeyin. Sizin adınıza çok ama çok sevindim. Hangi ilde yaşıyorsunuz?
Gaziantep te yaşıyorum. Valla çok da rahatladım denilmez sonuç olarak hala göz teması kurmuyor. Allah kimseyi evladıyla sınamasın

Merhaba doktora gittik başını tutuyor dedi. Oradaki insanlar yürürken onlara takip edip bakıyordu takibi de var dedi. Ve şans eseri mi desem ne desem onca şebeklik yapıp zorla güldürdüğümüz oğlum doktora gülümsedi. Doktor da normal duruyor şu an bebeğiniz dedi. 8-9 aylıkken bir daha gelin bi daha bakalım dedi gelişimine . Oğlum şu an 20 haftalık ama 1 ay erken doğduğu için 3.5 aylık olmuş oluyor. 3.5 aylık gibi dedi. Her şey normal seyrinde ilerlerse 2-3 yaşında yaşıtlarını yakalar dedi. Ama göz teması yok dedim . Normal duruyor şu an dedi. Göz kulak muayenesi nasıldı dedi. Ben de temizdi dedim. Ama tekrar muayene ettireceğim dedim sonra çıktık. Ayın 8 inde kulak muayenesi var sonra da gözlerine tekrar baktırırım. Temiz çıkarsa inşallah 8-9 aylık olana kadar bi gözlemlerim . İnşallah her geçen gün daha da açılır
Merhaba. Ayın 8inde kulak muayeniz vardı. Son durumunuz Nasıl?

Benim aslında istediğim şey bu yorumlardı. Bir nebze olsun içimi rahatlatmak. Bizimki de böyleydi ama bir sorun yoktu ilerleyen zamanlarda düzeldi gibi mesajlar içimi rahatlattı biraz. İnşallah en kısa zamanda ben de oğlumda gelişme görürüm ve daha da rahatlarım. Eğer anlattığınız gibiyse benim oğlum da çok üşengeç tembel
Selamlar şu anki süreciniz nedir acaba ? Bebişiniz göz teması kuruyor mu ? Benimki benimle ve ailemle kuruyor fakat doktor beylerle kurmadı nörolojiye gittik. 2 hafta sonra beyin ultrasonu tekrar çekilecek. Zaten küvezde çekilmişti ama şu anki sürecini görmek istiyorlar heralde. Bende bir tık korku ve üzgün ve telaşlıyım. Allah kalplerimize ferahlık versin

Gaziantep te yaşıyorum. Valla çok da rahatladım denilmez sonuç olarak hala göz teması kurmuyor. Allah kimseyi evladıyla sınamasın
Benim bebeğimde bizimle göz teması kuruyor, veya bize gülümsüyor. Başını da çok sinirlendiğinde gayet iyi tutuyor yoksa salmayı tercih ediyor kendini ama doktora gittiğinizde doktora hiç bakmadı yani anahtar salladı doktor va yok. Bizimde bakalım ultrason çekilecek tekrar 6 ekimde. 2 hafta sonrasında 3 aylık düzeltilmiş 2 aylık olacak. Şimdi bebeğiniz nasıl ? Daha da güzel ilerledi mi ? Göz teması kurabildiniz mi ?

Selamlar şu anki süreciniz nedir acaba ? Bebişiniz göz teması kuruyor mu ? Benimki benimle ve ailemle kuruyor fakat doktor beylerle kurmadı nörolojiye gittik. 2 hafta sonra beyin ultrasonu tekrar çekilecek. Zaten küvezde çekilmişti ama şu anki sürecini görmek istiyorlar heralde. Bende bir tık korku ve üzgün ve telaşlıyım. Allah kalplerimize ferahlık versin
Hayır hala kurmuyor göz teması . Gülümsemesi biraz arttı. Bir de bağırarak sesler çıkarıyor

Benim bebeğimde bizimle göz teması kuruyor, veya bize gülümsüyor. Başını da çok sinirlendiğinde gayet iyi tutuyor yoksa salmayı tercih ediyor kendini ama doktora gittiğinizde doktora hiç bakmadı yani anahtar salladı doktor va yok. Bizimde bakalım ultrason çekilecek tekrar 6 ekimde. 2 hafta sonrasında 3 aylık düzeltilmiş 2 aylık olacak. Şimdi bebeğiniz nasıl ? Daha da güzel ilerledi mi ? Göz teması kurabildiniz mi ?
Biz de 5.5 aylık olacağız biraz gülümsemesi arttı. Göz teması hala az

Herkese merhaba. Oğlum 34+5 te doğdu en başta solunum sıkıntısı sonra sarılık ve enfeksiyon derken bir buçuk ay küvezde yattı. Şu an bebeğim yaklaşık 19 haftalık . Bebeğim erken doğduğu için bir şeyleri geç yapacak bunun bilincindeyim fakat 2. ayından beri hep içime sinmeyen bir şeyler var. İlk bebeğim ama benim 20 tane yeğenim var hepsinin büyümesine şahit oldum bir bebek hangi aylarda neler yapar az çok biliyorum. Şimdi gelelim bebeğim neler yapıyor neler yapamıyor.
1. Başını tutamıyor daha tam olarak
2.göz teması yok denecek kadar az hep gözlerini kaçırıyor bunu 2 aylıkken farkettim ben ne kadar göz teması kurmaya çalıştıysam hep kaçırdı
3. Agulaması çok nadir oluyor
4. Tavana bakıp heyecanlanıyor gülüyor ama bu heyecanın onda birini bize göstermiyor
5.Sosyal gülümsemesi çok zorlayıp şebeklik yapınca arada oluyor
6. Yüzüme baktığında ben konuşsam da konuşmasam da dudaklarıma bakıyor
7. Nesne takibi var
8. Kendisi uzanırken bir oyuncak gösterdiğimde heyecanlanıyor
9.yüz üstü yatırdığımda hemen ağlıyor 1 dk bile durmuyor
10.Benim kucağımda yüzü dışa dönükken başkası seslendiğinde hiç bakmıyor sese yönelmiyor
11. Sabahları uyandığında günaydın diyorum gülüyor. Kucağıma alıp yüzyüze geldiğimde hemen ağlıyor
12. Dönme çabaları yok
Şimdi siz annelerden istediğim şey böyle olup bebeği sonradan düzelen var mı ya da ilerleyen yaşlarda tanı alan var mı
Ben en çok göz teması kurmamasına takıyorum
Lütfen cevap verin herkese şimdiden teşekkürler
Merhaba siz doğum haftasını zaten 5 hafta geriden takip edeceksiniz bunu size söylemiş olması lazım doktorunuzun bebeğiniz prematüre doğmuş ve küvez geçmişi var nöroloji kontrolünün yapılması gerekiyor düzenli olarak . Saydığınız şeyler için çok erken ama zaten

Merhaba siz doğum haftasını zaten 5 hafta geriden takip edeceksiniz bunu size söylemiş olması lazım doktorunuzun bebeğiniz prematüre doğmuş ve küvez geçmişi var nöroloji kontrolünün yapılması gerekiyor düzenli olarak . Saydığınız şeyler için çok erken ama zaten
Her bebek nöroloji kontrolleri için yönlendirilmiyor. 35 haftalık bebek için. Benimkide öyleydi sadece rop muayenesi, kalça, 6. Ayda ileri işitme testi yapılacak. Ama bazı bebekler için küvezden çıkarken örneğin diyorlarki fizik tedavi, nöroloji, kardiyolojş vs görünmen gerek. Her bebek farklı süreçlere sahip. Kaç gün oksijen desteği aldığı bile önemli oluyor. Ben rop muayenesi 3 kere gittim 4 kere giden var daha fazla var. Zaten 5 hafta gerisini düşünüyoruz hep. Benim oğlum şu an 3 aylık oluyor normalde ama düzeltilmiş 2 aylık. 2 ayı baz alıyorum

Her bebek nöroloji kontrolleri için yönlendirilmiyor. 35 haftalık bebek için. Benimkide öyleydi sadece rop muayenesi, kalça, 6. Ayda ileri işitme testi yapılacak. Ama bazı bebekler için küvezden çıkarken örneğin diyorlarki fizik tedavi, nöroloji, kardiyolojş vs görünmen gerek. Her bebek farklı süreçlere sahip. Kaç gün oksijen desteği aldığı bile önemli oluyor. Ben rop muayenesi 3 kere gittim 4 kere giden var daha fazla var. Zaten 5 hafta gerisini düşünüyoruz hep. Benim oğlum şu an 3 aylık oluyor normalde ama düzeltilmiş 2 aylık. 2 ayı baz alıyorum
Hanımefendi ben her bebek demedim prematüre bebekler dedim bu bilgiyi kendinizden yola çıkarak yaymanız oldukça yanlış isterseniz bir tekrar araştırın burda zaten hassas süreçten geçen kişilere yanlış bilgi vermek hoş olmaz . Ben de oldukça tecrübeliyim bu konuda ama kendimden yola çıkarak örneklemeyi genellemem doğru bilgiyi veririm . Sevgiler

Hanımefendi ben her bebek demedim prematüre bebekler dedim bu bilgiyi kendinizden yola çıkarak yaymanız oldukça yanlış isterseniz bir tekrar araştırın burda zaten hassas süreçten geçen kişilere yanlış bilgi vermek hoş olmaz . Ben de oldukça tecrübeliyim bu konuda ama kendimden yola çıkarak örneklemeyi genellemem doğru bilgiyi veririm . Sevgiler
Hanfendi benim bebeğimde Prematüre ya bende sizin verdiğiniz yanlış bilgiyi söylemeye çalışıyorum ? Belki bende bu süreçlerden geçiyorumdur, herhalde siz sadece kendiniz geçtiğinizi düşünüyorsunuz. Prematürelerin hepsi aynı süreçten geçmiyor diyorum. Siz genelleme yapmayın diyorsunuz sanırım okuma yazmada problem var. Kimin genellediği ortada. Bir bebek 1 gün küvezde kalabilir bir bebek daha fazla. Bir bebek 1 gün oksijen desteği alabilir biri daha fazla. Yani bu bebek ve sağlığı ile ilgili. Bir bebek 27 haftalık doğabilir bir bebek 35 hafta doğabilir. Her Prematüre tüm branşlara yönlendirilmiyor dedim sadece. Her bebeğin süreçleri farklı. Umarım anlatabildim.

Bebeğiniz kaç aylık acaba

Benim bebeğim olması gereken daha 2 aylık,doğum zamanından 3 aylık.
2 aylık bebek kolunu bacağını hareket eder. Oyuncak göster onu gözüyle takip eder. Biraz da boynunu tutmaya başlar. 2 aydan sonra göz teması kurar hatta 3 aylıkken falan. Sizi neden nörolojiye yönlendirdiler. Bebeğiniz kaç gün küvezde kaldı

Back
X