Bebek Beslenmesi Bebeklerde pamukcuk

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zelihabusra001

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2016
17
8
1
Merhaba bebeğimin dilinde beyaz beyaz lekeler oluştu galiba pamukcuk olmuş bunun ilaçsız yöntemi var mi yoksa hangi ilaçları kullandınız??

Merhaba bana sağlık ocağındaki ebe karbonatlı su yap gazlı bezle sür demişti ama damağındaydı rahatlatmıştı hemen bizi. Diline uygulanabilir mi bilmiyorum

Merhaba bebeğimin dilinde beyaz beyaz lekeler oluştu galiba pamukcuk olmuş bunun ilaçsız yöntemi var mi yoksa hangi ilaçları kullandınız??
bnmkinin de dili bembeyaz olmustu.dr ilac verdi ilci sevmedi tukurdu falan kac hafta gecmedi ilaca ragmen.karbonatli su dediler onuda ben yapamadim.kucucuk agzi gazli bezle nasil temizleyim.sonra bnm ki ishal olmustu havalarda sicak ya bebege su verdim cay kasigiyla susuz kalmasin diye pamukcuk da gecti hemen:))bilseydim ilac yerine su verirdim 2 cay kasigi

Pamukçuk dudaklara da bulaşıyor emZirmeden önce göğsüne karbonatlı su sür canım ben yaptım hiç pamucuk olmadı kızımda

Evet doğum yaptığım ilk günden beri bende göğsümün ucunu her emzirmeden önce ve sonra karbonatlı suyla sildim çok şükür oğlumda da pamukçuk olmadı

Geç oldu biraz ama yapayım yorumumu. Benim bebegiminde ağzında pamukçuk olmustu. Bir kutu ilaç bitirdik yinede tam olarak gecmemisti. Bir kutuya karbonatlı su doldurdum. Pamuğuda misket kadar parćalara ayırıp içine doldurdum. Çok pratik oldu. Her emzirmeden sonra bir tane alıp gögüslerimi sildim. Işe yaradı. Pamukcuk bir cesit mantar aslında ve annenin gögüsünede bulaşıyor. Bana bulaşmıstı. Çok acı çektim ama bu yontemle geçti. Ayrıca doktorun verdigi ilacıda günde bir defa gögüslerime sürdum. Insallah biran önce iyilesir bebisinin ağzı ☺

Bu arada ilacın adı mikostatin. Ama tadı biraz tuhaf bebeklerin midesini bulandırıyor. Ben kendim bir damla içtim bebegime vermeden önce. Naneli gibi ama yakıyor genzini. Bir sırıngayla 2 ml kadar ver demisti doktor. Ama içinde kendi damlalıği oluyor canım ben onunla bir tane veriyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…