Genetik test-Kan pıhtılaşması yatkınlığı-tüp bebek- hamilelik

Merhaba, doktorunuz Trombofili paneli 4’lü testi mi istedi yoksa 6’lı testi mi yaptınız? Benim doktorum bu testi istememişti yine de ben özel laboratuvarda yaptırmıştım 4’lü testi. MTHFR heterozigot çıkmıştı, diğerleri normal. Doktora gösterdiğimde önemli değil kan sulandırıcıya gerek yok demişti ama içim rahat değil hiç. 2 tane negatif transferim var. Acaba Trombofili 6’lı testi yaptırsam mı diyorum, başka genlerde de sorun çıkar mı diye. Doktorumun bu durumu ciddiye almaması beni endişelendiriyor biraz
benden altılı istemişti baba tarafında kalp hastalıkları var genetik yatkınlık nedeniyle de altılı istemiş olabilir. bende yatkınlık çıktığı halde transfer sonrası da öncesi de sulandırıcı yazmadı mesela gebelikte gerekir dedi ben de anlamadım bunu. doktor gerekli görmediyse demek ki sizin yatkınlık da sulandırcı kullanacak düzeyde değil her düşüğün sebebi pıhtılaşmadan kaynaklı diyemeyiz. siz yine doktorunuza detaylı sorun bence istemediği o iki testin etkisi olabilir mi veya sulandırıcı kullanmamanın etkisi olabilir mi düşük sebebi diye eğer olabilir derse de istersiniz testi yaptırmak içiniz rahat etsin.

benden altılı istemişti baba tarafında kalp hastalıkları var genetik yatkınlık nedeniyle de altılı istemiş olabilir. bende yatkınlık çıktığı halde transfer sonrası da öncesi de sulandırıcı yazmadı mesela gebelikte gerekir dedi ben de anlamadım bunu. doktor gerekli görmediyse demek ki sizin yatkınlık da sulandırcı kullanacak düzeyde değil her düşüğün sebebi pıhtılaşmadan kaynaklı diyemeyiz. siz yine doktorunuza detaylı sorun bence istemediği o iki testin etkisi olabilir mi veya sulandırıcı kullanmamanın etkisi olabilir mi düşük sebebi diye eğer olabilir derse de istersiniz testi yaptırmak içiniz rahat etsin.
Teşekkür ederim 🙏

Başınız sağolsun ben de sizin gibi 13-14 arası kaybettim ilerleyen haftalarda kaybetmek çok acı..benim geçen hafta oldu ilaçla düşük ardından kürtaj..siz ilk adetinizi oldunuz mu kaç gün sürdü tekrar adet görmeniz?gebelik haftamız büyük olduğu için 45 günleri bulabilir hatta geçebilirmiş.Operasyon sonrası bir sıkıntı yaşadınız mı?
Hayır ilk adeti görmedim ayın 26’sında ben de kürtaj oldum benimki de daha çok yeni ilk kürtajımda 13.haftalık olmasına rağmen 3.hafta sonra adet olmuştum

Ben tüp bebek tedavisi olduğum halde kimse sürecin başında söylemedi, kendim araştırıp öğrenip randevu alıp yaptırdım. Kesin sebep budur diyemeyiz ama Rabbimden ümit kesilmez, belki vesile olur.. İnşallah tez vakitte yeniden sağlıkla gebe kalır, evladınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız 🙏🧡
Çok teşekkürler inşallah size de aynı dileklerimi iletiyorum☺️🙏🏻

Hayır ilk adeti görmedim ayın 26’sında ben de kürtaj oldum benimki de daha çok yeni ilk kürtajımda 13.haftalık olmasına rağmen 3.hafta sonra adet olmuştum
Sizin de çok yeniymiş başınız sağolsun♥️ ben de 28 inde kürtaj oldum hala hafif lekelenmeler var, iki kez aynı haftalarda düşmesini neye bağladılar? Ben de kromozom ve pıhtılaşma testleri içim dün kan verdim hayırlısı bakalım ne çıkacak? Benim bundan önce 5-6 hafta arası bir düşüğüm oldu kendi kendine ama onda henüz bebek görüşmemişti bile, 13 artı 4 te gittim bunda bebek 12 haftalık gelişimde kalmış ve kalbi durmuş malesef

Merhaba test sonuçumu paylaşıyorum, yorumlayabilirseniz sevinirim. Şu an 8 haftalık hamileyim doktorum coraspin kullandırıyor. Fakat yazılanları okuyunca acaba iğneye de gerek var mı diye kafam karıştı.

Eklentiler

• IMG_6349.webp
    IMG_6349.webp
    47,6 KB · Görüntüleme: 40
Sizin de çok yeniymiş başınız sağolsun♥️ ben de 28 inde kürtaj oldum hala hafif lekelenmeler var, iki kez aynı haftalarda düşmesini neye bağladılar? Ben de kromozom ve pıhtılaşma testleri içim dün kan verdim hayırlısı bakalım ne çıkacak? Benim bundan önce 5-6 hafta arası bir düşüğüm oldu kendi kendine ama onda henüz bebek görüşmemişti bile, 13 artı 4 te gittim bunda bebek 12 haftalık gelişimde kalmış ve kalbi durmuş malesef
Henüz bir şeye bağlamamadılar ben yurtdışındayım burada biraz yavaş ilerliyor her şey genetik test bölümüne randevu almaya çalışıyorum ve kadın doğum doktorum kürtajdan dört hafta sonra gel kan değerlerine baktıracağız dedi şu an sürecin geçmesini bekliyorum bu bekleyiş çok zor iki defa üstüste yaşamak gerçekten çok zor Allah hem bana hem de size hem de bu durumu yaşayan herkese sabırlar versin

Merhaba test sonuçumu paylaşıyorum, yorumlayabilirseniz sevinirim. Şu an 8 haftalık hamileyim doktorum coraspin kullandırıyor. Fakat yazılanları okuyunca acaba iğneye de gerek var mı diye kafam karıştı.
Kesinlikle gerek var iğnelerinizi düzenli her gün aynı saatlerde kullanın bence

benim doktorum sürecin başında istedi trombofili paneli testi. düşüğe sebebiyet veriyor önlem almazsak dedi ve gerçekten de pıhıtılaşmaya yatkınlık çıktı dosyama eklendi bu bilgi ona göre düzenlendi ilaçlarım. henüz transfer olmadım ama gebelik boyunca sulandırıcı kullanılması gerekiyor dedi. kesinlikle sonuçlarınızı iletin tedavi süeci için önemli. Allah tez zaman hayırlısıyla muradınıza kavuştursun🌸
Canım merhaba transfer sonrası hemen başlayacak mı yoksa beta pozitif görünce mi

benim doktorum sürecin başında istedi trombofili paneli testi. düşüğe sebebiyet veriyor önlem almazsak dedi ve gerçekten de pıhıtılaşmaya yatkınlık çıktı dosyama eklendi bu bilgi ona göre düzenlendi ilaçlarım. henüz transfer olmadım ama gebelik boyunca sulandırıcı kullanılması gerekiyor dedi. kesinlikle sonuçlarınızı iletin tedavi süeci için önemli. Allah tez zaman hayırlısıyla muradınıza kavuştursun🌸
Canım benimde aynı ama sen transfer sonra su hemen başliycanmi yoksa gebelik öğrenince mi

Back
X