Bebeklerde reflu

hafizz

Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2013
10
1
16
Benim bebeğim on günlükken şiddetli ağlama nöbetleri geçirdi çok sürmedi iki hafta kadar . ama çok kusuyordu ve ayakları hep karnına çekik bir vaziyette ağlıyordu . çok doktora goturduk . hep kolik dediler . ama megerse refluymus bunu beş buçuk aylık olana kadar bilemediler. Şimdi ise reflu lu bir bebeğim var ve ne yapacagimi bilmiyorum ve çok aşırı kusuyor. Böyle olan anneler neler yapıyor acaba

Benim kizimda inanılmaz ksuyor 5 aaylık oldu doktora götürdüm reflü olduğunu söyledi sma gold mama kullanıyordum bebelac ar al dedi reflü olan bebekler için. Hem kilo alımı çok yavaş olduğundan kilo alır dedi. Bir ay sonra yine götürecem bakalım inşallah iyiye gider. Şimdilik bu mamayla kusması bayagi azaldı. Daha 2 gün oldu kullanali. Ama anne sütü alıyorsa ne yapmalı bilmiyorum. geçmiş oslun

Bende evolvia kullanıyorum . kilo alımı iyi ama anne sütü almıyor uç haftadır . doktor bize de aptamil ar önerdi ama bilmiyorum bir doktorn söylemesiyle olur mu başka doktora götürmeye gerek var mi .

Bende evolvia kullanıyorum . kilo alımı iyi ama anne sütü almıyor uç haftadır . doktor bize de aptamil ar önerdi ama bilmiyorum bir doktorn söylemesiyle olur mu başka doktora götürmeye gerek var mi .

Aptamil de iyidir diye düşünüyorum sonuçta milupa yılların markası. Ama ben 2 gün oldu bebelac ar kullanali kusmasinda belirgin bir azalma oldu. Demekki bundan sonra ar ile devam etmeliyim. Benim kızım da 1 ay oldu anne sütünü bırakalı sma ile devam ettik ama ne yiyorsa hepsini kusuyordu. Nerden çıktı bu reflü:(

kizlar belki size yardimci olur. Benim bebegimdede reflu vardi.

Milupa AR de olan keciboynuzu lifi normal sadece paketlerdede alabilirsiniz yani keciboynuzu lifini. ozel paket oluyor. Anne sutu veriyorsaniz icine bu keciboynuzu lifi/tozundan 1 olcek koyarsaniz. belirli sure sonra mama koyulasip jole gibi oluyor. Tabi hemn icirmeniz lazim bebeginize midesinde sut jole olup geri kusmamasi icin.

Teşekkürler . bebegim emmiyor beni. Hangi marketlerde var acaba

canim senin icin danisma hattina sordum ismi "Bebelac Thickner" eczanelere bakmaniz gerekiyormus normal markette olmayabilir. Ayrica fiyati uygun yani pahali birsey degil. Belki eczanede siparis verme sansiniz olur belki

Çok teşekkürler . ben burada ki eczanelere bir sorayim .sizin bebeğiniz kaç aylık

Gerçekten çok zor . :KK43::KK17::KK17:endise stress yipraniyor insan hemde fazlasıyla

Benim bebegimde reflu oldugu icin biz daha erken gectik kati gidalara, tabiki doktorun tavsiyesiyle. 4 ayliktan itibaren yavas yavas basliyabilirsin. Mesela haslanmis havuc puresi falan. Birde 6 aylikken kirmizi mercimek tanesi kadar yanagin ic kismina ekmek birakmami soylerdi doktorum cigneme refleksi gelismesi icin. Dedigi gibide oldu. Ama burda dikkat edilmesi gereken nokta kesinlikle dilin uzerine koyulmiyacak. Dilin uzerine koyuldugu an bogazina kacabilir, ama yanagin ic kismina birakinca oyle sorun olmuyor. Yavas yavas oyle basladik iste yemeye biz minik tereyagli ekmek sonra krem peynirli pekmezli ekmek falan yaninda ilik pekmezli su. Bu sekilde yemeye gectik biz. devam sutude verdim tabiki.

Güzel fikir ... Benim kızimda yeni alti aylık oldu ve dış çıkarmaya başladı o yüzden hem kusma hemde onun sıkıntısı ek gıdaya geçişte epey zorluoyor beni ... Yoğurtla başladım bende salatalık veriyorum eline emmeye çalışıyor bakalım ... Birde tecrübesizlik var ... Ailemden uzak da ikamet ediyorum o yüzden tek halletmeye çalışıyorum en son buraya yazmakda buldum çareyi :110:

Benim kizimda inanılmaz ksuyor 5 aaylık oldu doktora götürdüm reflü olduğunu söyledi sma gold mama kullanıyordum bebelac ar al dedi reflü olan bebekler için. Hem kilo alımı çok yavaş olduğundan kilo alır dedi. Bir ay sonra yine götürecem bakalım inşallah iyiye gider. Şimdilik bu mamayla kusması bayagi azaldı. Daha 2 gün oldu kullanali. Ama anne sütü alıyorsa ne yapmalı bilmiyorum. geçmiş oslun
bebeğinizin doğum tarihi kilosu boyu kaç?

Güzel fikir ... Benim kızimda yeni alti aylık oldu ve dış çıkarmaya başladı o yüzden hem kusma hemde onun sıkıntısı ek gıdaya geçişte epey zorluoyor beni ... Yoğurtla başladım bende salatalık veriyorum eline emmeye çalışıyor bakalım ... Birde tecrübesizlik var ... Ailemden uzak da ikamet ediyorum o yüzden tek halletmeye çalışıyorum en son buraya yazmakda buldum çareyi :110:

Beni. Kızımda da vardı kusama, şimdi 5 aylık ve bitti kusmaları. Sabredin bitecektir hepsi

bebeğinizin doğum tarihi kilosu boyu kaç?

26 mayısta doğdu kızım. Şu an kaç kg bilmiyorum ama 26 ekim de 6 kilo 600 gr'di. Inşallah kilo almıştır biraz . 26 Kasımda doktora götürecem yine. En son 67 cm di.

Beni. Kızımda da vardı kusama, şimdi 5 aylık ve bitti kusmaları. Sabredin bitecektir hepsi
benim kızımda kusma yok ama kilo alımı çok yavaş. terlemesi var birde yerken uyurken heycanlandığında tüm vücudu terliyor. reflü olabilir mi acaba yerken başını sürekli sağa sola çeviriyor. Reflü olan bebeklerde kusmadan başka bir şikayetiniz var mı?uyurken başlarını nasıl tutuyorlar mesela

Reflu mide ile alakalı mide yanması ve bulantısı olarak tabir ediyorlar doktorlar . bahsettiği niz şikayetler terlemeler disinda yok benim kizimda

benim kızımda kusma yok ama kilo alımı çok yavaş. terlemesi var birde yerken uyurken heycanlandığında tüm vücudu terliyor. reflü olabilir mi acaba yerken başını sürekli sağa sola çeviriyor. Reflü olan bebeklerde kusmadan başka bir şikayetiniz var mı?uyurken başlarını nasıl tutuyorlar mesela

Reflüde illa kusma gibi değil de yedikleri ağıza gelince ekşi bi tat oluyo ya o bebeği çok rahatsız ediyodur. Mutlaka eğimli yatırmanız lazım. 45 dercelik açıyla yatırın mutlaka. Ben hep yapıyorum. Kusmalar geçti ama ben hala öyle yatırıyorum

Terleme zatem normal oluyo beneklerde ilerleyen zamanlarda onu sorun

Bende öyle yatiriyorum ve karnına baskı yapmıyorum . gazını çıkarmak için sivazlamiyorum . yedikten sonra oturtmuyorun . ve çok aglamasina dikkat ediyorum çok aglayinca da tetikleniyor. Bunlar dikkat edilmesi gereken şeyler ve şimdi dikkat edilmezse okul çağına kadar hatta daha ileriki yaşlara kadar geçmiyormus

Back
X