Bebeklere kimyon suyu verilir mi

simge kurt

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2025
2
0
1
31
2 Aylik bir bebeğim var çok gaz sancısı çekiyoruz . Gaza yönelik bebeğe kimyonlu su veriyorlarmış günde bir çay kaşığı bilginiz var mı ?

Biogaia diye bir damla var, guzel cikarttiriyor gazı, doktorunuza danisin. Kimyon vermek yerine siz anne olarak yediklerinize dikkat edin, gaz yapacak yiyecekleri tuketmeyin. Her memeden sonra mide gazini attirmaya ozen gosterin, uykudan oncede mutlaka gaz masaji yapin (youtube'da videolari var)

2 Aylik bir bebeğim var çok gaz sancısı çekiyoruz . Gaza yönelik bebeğe kimyonlu su veriyorlarmış günde bir çay kaşığı bilginiz var mı ?
2 aylık çok küçük Daha vermeyin bence. siz kimyon tüketin yediklerinize dikkat edin Bulgur marul portakal domates kuru fasulye nohut Bunlar çok gaz yapıyor bilginiz olsun. Benim bebeğim de çok gazlıydı bir süre yediklerime dikkat etmiştim geçmese de hafiflemişti bebeğimin gazı. Her türlü gaz damlasını denemiştim hiçbir işe yaramamıştı. Aktarda Acı elma yağı satılıyor eline bir damla sürüp göbek etrafına ve yine Bi damla topuklarına sürüp masaj yaparsan iyi geliyor bir damla'dan fazla sürmezsen zararı yok merak etme

Ben 3 aylıkken verdim, aşırı gazı vardı banyolar masajlar damlalar aklınıza gelebilecek her yöntemi denedik kimyon vermemek için ama işe yaramadı. Annem dedi inat etme bi kere dene diye verdim biraz da olsa işe yaradı gerçekten.

Kimyonu demleyip için demleyin derken sıcak suda 5 dk bekletin süzün ama süzülmüyor pek ben dibine çöküyo zaten suyu içersiniz kimyonu kalır. Bebeğinize vermeyin bence yan etki yapar çok gelir falan bilemezsiniz siz için sütünüzden geçer zaten malesef o süreç kendi geçene kadar öyle geçiyo inşallah çabuk geçer

Onun yerine probiyotikli gaz damlasi tavsoye ederim cunku bebekler hassastir bir anda neye alerji gosterirler belli olmaz. Alfenix damla hayatimizi degistirmisti doktorunuza danisin isterseniz. Yenidoganlaea verilen bir marka daha var. Benim bebegimde 24 saat gazdan ikinirdi uyurken bile. Bizimki sut alerjisinden cikmisti onuda bi sorun doktora isterseniz. Alerji testleri bagirsak tepkiliyse bu yasta dpgru sonuc vermeyebikiyormus ama en azindanbi diyet, dokunan besinleri tespit etmeye yonelik bir yontem onerebilirler.

Genelde sütünüzle karıştırın verin diyorlar açıkçası ben hiçbir faydasını görmedim. Bebeğim çok gazlıydı akşam olunca gece saat 12 ye kadar kendini kasar ağlardı gaz damlası vb ne denediysek fayda etmedi sadece battaniyede sallanmak iyi geliyordu. Çok şükür 4. Ayına doğru baya azaldı gaz sancıları

Back
X