Bebek Beslenmesi Bebeklere Patates Püresi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Ben çok yapıyorum bunu,normaldede kullandığım bir çeşit.
Bir patatesi soyup küp küp doğrayı haşlıyoruz.
Sonra ezip içine az süt,tereyağ,eriyen peynir(eski kaşar,dil peyniri) koyup ocakta biraz karıştırıyoruz.Löp löp yiyorlar.Yada mesela biraz daha sütü fazla koyup daha mama kıvamında verebilirsiniz.
Afiyet olsun:a.s.:

Kücükken bizde cok yapardik : )
Annem patates yemegi yaptigi zaman patatesleri en sona birakir püre haline gelene kadar ezerdik.
Cokta güzel yeniyordu : )

Yani sizin anlattiginiz sekilde gercek patates püresi degildi bizim yedigimiz.
Ama cok lezzetliydi : )

Sizin yaptığınız patates yemeğiniz ezmesi anlaşılan.Salçalı tereyağlı soğanlı bi yemek
Benim tarifim biraZ daha sosyetiği normalde benim köfte,tavuk veya etimin yanına yaptığım türden ama bebeklerede çok uygun bir tarif diye ben kızıma severek yedirirm.
Bu arada sizin yaptığınızı bizde çok yapardık ki hala öyle yerim patates yemeğini,yanınada iki kaşık yoğurt ohh miskaydirigubbakcemile3

Evet evet aynen öyleydi dediginiz gibi : ))
Diger yani 'normal' köftenin yaninda yenilen patetes püreside cok lezzetli tabi : )
Cocugum olursa bende ona yapar yediririm insaAllah : ))

patates yemeğini ezipte yanına yoğurt konmazaa olmaz dimi bende hala hem ezerek yerim hemde yoğurt eklerim..verdiğiniz tarifte çok iyi bunuda deneyeceğim..teşekkürler..

bu akşam deniycem bakalım zor beyenir benimkide bakalım napıcak
dedikleri gibi yemeği çok ezdimde bu daha mantıklı

Bende denemek istiyorum ama daha bebeğim 7 aylık süt konusuna takıldım.
Oğlum idrar yolları iltahabı geçirdi zaten çok iştahsız bu aralar belki farklı tatlara ilgi duyar. Son bir ayda hiç kilo almamışız.
Sağlıklı ve besleyici şeyler veriyim istiyorum oğluma. Süt konusuna nasıl bir alternatif bulabilirim sizce?
Birde tabi peynirlerden kaşar filan tuzlu olur. Onun yerine labne nasıl olurki yada yumurta sarısı.

Son düzenleme:

Ben sebze püresinin içine bile çok az koyuyorum patatesten. Acaba patates ne kadar besleyici veya yararlı olur? İçindekiler güzelmiş ama patates çok olursa iyi olmaz diye biliyorum.

:))) bende hala patates yemeğini ezip yoğurtla yerim
eşim ıyyyyy midemi kaldırdın bu ne böyle derkaydirigubbakcemile3 alışamadı daha:))

ben o akşam denedim püreyi ve benimki yine zorla yedi ayy bu çocuğun hiçbişeyi severek yememesi beni mahfediyyor
aam harika oldu bende yedim kalanını :):):)

Inek sutu yasak ki canim bnm oglusum 6 aylik bende yogurt yada labne peyniri kristiriyim bari

Benimki de pek yemiyor böyle patates püresi,midesini bulandırıyor sanırım:/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…