Bebek Beslenmesi Bebekleri beslerken zararmi veriyoruz.mama felaket mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşım,
anne sütüyle bebeğini besleyecek kadar şanslıymışsın sanırım.
bir de şu açıdan baksan doğum sonrası kansere yakalanma gibi sağlık sorunları bulunan,
ya da çocuk sahibi olma şansı olup da sütünün gelmesiyle ilgili bedensel sorunlar yaşayan kadınlar
ne yapsın.. her yanda anne sütü şöyle değerli böyle değerli diye anlatılırken ağlaya ağlaya formül mamaya
güvenmek zorunda kalan, sütüm yok bebeğime zarar mı veriyorum diye düşünmekten,aaa anne sütü vermiyor musun emzir emzir
gelir diyenlere kulak tıkayamayıp depresyona giren 2 damlacık sütü de biten anne ne yapsın?
evet gönül ister ki bebek bırakana kadar annesini emsin,sağlıklı olsun,her şey doğanın akışına uygun olsun..
olmayınca böyle şeyler yazıp,kırıcı olup daha da üzmüyor muyuz bu anneleri?

yaşadıklarımı daha iyi anlatan bir yazı daha okumadım şimdiye kadar. ben ve benim gibileri anlayan birileri olduğunu bilmek ne kadar güzel. çok mutlu oldum :)

hiçbişey vermeyelim o zaman karbondioksit alıp,gunese koyarız onlarda fotosentez yaparak mı buyurler.arkadaşlar türkiyede yaşam süresi uzuyor ayrıca sütün yetmiyorsa 6 aydan sonrada (ek gıda 2çay bardağını geçmeyecek sekilde) devam sütü vermelisin.kavanoz ek gıdaların tek farkı taze olmamasıdır.bu ek gıdalar ve formul mamalar dunyanın her yerinde aynı üretimde ve sağlık bakanlıgı onaylı.doktorumuz kendide vermek zorunda kalmış ve verıyorum dıyor.gonul ısterkı sutumuz yetsın hıc mama almasınlar ama yetmıyorsada almak zorundalar yoksa gelısım gerılıgı başlar.her verdıgın ek gıdanın degerını hesaplayamazsın sonucta.doğru yapalım derken yanlış yapmayın .bende yoğurdumu kendım yapıyorum ama gunluk sutle.acık sutten bulasacak cok hastalık var.kaynatınca bır yararı kalmıyor zaten.ek gıdaları taze hazırlamaya calısıyorum.bırseylerı abartmadan yapsak daha ıyı olacak ama nedense toplum olarak musaitiz.

SEK markalı günlük sütlerin %80 i bozuk çıkıyor. kesinlikle denedim de gördüm hatta internette bile bu şikayetler mevcut. Aman diyeyim tadına bakmadan verme çocuğuna

SEK markalı günlük sütlerin %80 i bozuk çıkıyor. kesinlikle denedim de gördüm hatta internette bile bu şikayetler mevcut. Aman diyeyim tadına bakmadan verme çocuğuna

ben de 5 yaşındaki kızıma uzun zamandır kutu süt yerine sek günlük süt veriyorum ama bugüne kadar bozuk bir sütüyle karşılaşmadım. Çünkü aynı sütten ben de içiyorum :9: Şişe olandan bahsediyorsun değil mi? bir de onların kutu olanları var, belki onlar bozuk çıkıyordur.:33:

Kizlar wger sadece mama olayina takulirsak yandik ogluma 6 ay sadece anne suti veerdim.simdi ek besinleerle birlikle evde kendo hazirlafigim besimleri veriyorym onlarida bahcemde yetistirmiyorum ne kasar guvenki ise o sekilde yiyor

Anne sutu ve mama olayibdan bahsedilmis kizim anne sutu ile aptamil ile ilk 4 ay sonra aptsmil ile beslendi ben mamalarin icerigibden dolayi bagisiklik sistemini kuvvetlendirdigini dusunuyorum ki kizum bebekkwn hic hasta olmadi ilk hastalandiginsa oldukce buyuktu

Ama oglumda 6 ay sadwce anne sutu verdim gelisimine cok guzel gitti su an 7 aylik ve abartmiyorum ayda bi kere hasta olmustur
Hani derler anne sutu alan bebek hasta olmaz onada inancimi yitirdim

ben de 5 yaşındaki kızıma uzun zamandır kutu süt yerine sek günlük süt veriyorum ama bugüne kadar bozuk bir sütüyle karşılaşmadım. Çünkü aynı sütten ben de içiyorum :9: Şişe olandan bahsediyorsun değil mi? bir de onların kutu olanları var, belki onlar bozuk çıkıyordur.:33:

şişeleri hiç görmedim bizim bulunduğumuz markette yok
o yüzden kutu alıyordum hamileyken. bir keresinde çok fenalaştım zehirlenmişim sütten olduğu ortaya çıktı.
o zamandır içmiyorum. ama yine de temkinli olmakta fayda var içimde kaldı bir kere :)

bebekliğimde hiç anne sütü almadım mamalarla büyüdüm, boyum 1.72 sağlığım yerinde çok şükür kolay kolay hasta olmam, yaşım 30 , o zamanki teknoloji ile şimdiki kesinlikle bir değil, oğlum 7 aylık mama da yiyor evde hazırlanan yiyeceklerden de , kilosu gayet iyi boyu da doktorunun dediğine göre 1 yaş boyuymuş..yorumu size bırakıyorum

arkadaşım,
anne sütüyle bebeğini besleyecek kadar şanslıymışsın sanırım.
bir de şu açıdan baksan doğum sonrası kansere yakalanma gibi sağlık sorunları bulunan,
ya da çocuk sahibi olma şansı olup da sütünün gelmesiyle ilgili bedensel sorunlar yaşayan kadınlar
ne yapsın.. her yanda anne sütü şöyle değerli böyle değerli diye anlatılırken ağlaya ağlaya formül mamaya
güvenmek zorunda kalan, sütüm yok bebeğime zarar mı veriyorum diye düşünmekten,aaa anne sütü vermiyor musun emzir emzir
gelir diyenlere kulak tıkayamayıp depresyona giren 2 damlacık sütü de biten anne ne yapsın?
evet gönül ister ki bebek bırakana kadar annesini emsin,sağlıklı olsun,her şey doğanın akışına uygun olsun..
olmayınca böyle şeyler yazıp,kırıcı olup daha da üzmüyor muyuz bu anneleri?

İçimden geçenleri çok güzel özetlemişsiniz..Ağzınıza sağlık. Malesef bunları okudukça daha çok kahroluyoruz.

Tatlim niye zararli olsun emin ol o hazir mamalardan daha besleyici 1 su bardagi sut yarim su bardagi su 2 yemek kasigi irmik tarim cay kasigi seker yarim cay kasigi tarcin koy icine icin rahat bir sekilde yedirebilirsin benim bebegimde 7 aylik sabah ve geceleri bu muallebiden yapiyorum irmik mucize bir besin kemik ve mitaminleriyle sende arastir gunde iki elma havuc suyu sik ver artik bebegin buyumus patates hasla bide icine brokoli karni bahar koy mis gibi pirinc pilavindan yedir balik et tavuk tikistir agzina alissin guvenme kutuya giren seylere isimlerinde hayir yok ki aptamil mis bildigin aptal yaziyor yinede sen bilirsin ..

Back
X