Bebek Beslenmesi Bebekleri beslerken zararmi veriyoruz.mama felaket mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaslar

Hazir mamalarda cok zararli maddeler oldugu

Bebegin genlerini tamamen degistirdigi

Buyuduklerinde cok sikintilar yasayacaklarini okuyrum

Kahroluyorum

mama takviye zorundayim

8aylik bebege inek sutu de verememki

Ne yapicam ya icim yaniyor napmaliyim lutfen gida onerin

Dr mama devam diyor ama ben vermek istemiyorum
hazır mamalara bende güvenmiyorum açıkcası ne olduğu belli değil.. ama pekte önemseyen yok kullanıyor insanlar birde savunuyorlar elleriyle yapmış gibi :19: :37:

arkadaşlar yazmış zaten 8 aylık bebek pek çok şeyi yer.benim de kızım 8 aylık hiç mama vermiyoruz.ona hergün değişik şeyler pişiriyorum severek yiyor.öyle ki bebe bisküvsini bile kendim yapıyorum.önceleri yemek istemeyebilir ama sonra alışıyor bence evde kendin hazırlayıp yedir...

8 aylık bebeği sadece yemekle besleyemezsiniz, kalsiyum ihtiyacını karşılamak için bol bol yoğurt, peynir yedirmelisiniz.
ayrıca keçi ve inek sütünü az az vermeyi deneyin, olumsuz bir reaksiyon görmezseniz arttırabilirsiniz.
kadir tuğcu nun mamayla ilgili yazılarını okuyun, çok güzel açıklamaları var, 6 aydan sonra inek sütü verilebilir diyor, ben denemedim ama formül süttense günlük şişe inek sütü verirdim.

arkadaşın tarifi güzel ama tuz koymamalısın kesinlikle arkadaşım.iki yaşına kadar çocuğa tuz ve şeker tattırmamalıyız elimizden geldiğince..ilerisi için ,tansiyon şeker hastalığı olmaması için önemliymiş bu.ben böyle yaptım ve kızım 3buçuk yaşında tuzlu da olsa tuzsuz da olsa yiyor.yumurtaya falan hiç atmam tuz.bir de blendırdan geçirirsen hem vitamin falan kalmaz bunu da geçtim herşeyi blendırdan geçirilip yiyen çocuklar zor yemek yiyor.pütürlüye mutlaka alışmalılar.

Canım tuz konusunda haklı olabilirsin birde aklıma geldi tuz deyince şu sofralarımızda kullandığımız safir tuzlar varya onlar hani birbirlerine yapışmıyor.İşte onlar yapışmasın hep öyle kalsın diye onunda içine bir katkı maddesi koyuyorlarmış aklıma gelmedi şimdi.Önerim eskilerden beri kullandığımız hani turşu tuzları varya onlardan kullanmanı.
Birde Şeker konusunda haklı olabilirsin ama guatr sortunu yaşmamak adına arada bir iyotlu tuz kullanmanda fayda var.Hiç tuz kullanmaz isen bebeğinin 3 yaşına kadar kişiliği karakteri gibi damak tadı da oluşacaktır.İlerleyen zamanda hiç tuzlu yemek istemez ise o zamanda guatr rahatsızlığı yaşama ihtimali olabilir.Sözün özü aslında azı karar çoğu zarar.Herşeyin azını kullanmak en doğrusu.
Blendır olmasında süzgeç yani kevgir olsun canım.Hani bebeği 8 aylıkmış arkadaşın o açıdan demiştim.Yoksa dediğin gibi sürekli blendır kullanırsa çiğneme yetisi oluşmaz.O yüzden evlatlarımıza herşeyi zamanında ver doğru yeme alışkanlığı kazandırarak vermek en doğrusu.
Yani sen sürekli bir elmayı rendeler verirsen bebeğine elbette çiğneme alışkanlığı kazanmaz.Bırakın biraz herşeyi yoluna su akar yolunu bulur hesabı.
Doğudaki insanların bebeklerini çocuklarınıda görüyorsunuz az çok.Çocuk 1 yaşında isot yiyor 3 yaşında kebap yiyor.Onlarda ne var sağlıksızlık adına.O yüzden dişleri 3-5 çıkmaya başlayın pide ekmek elma gözünüzün önünde tutuşturun eline sürekli kontrolünüz altında çiğnemeye onun tadını almaya çalışsın.

O yüzden bebeğiniz aşırı hassas değilse gaz yapar düşüncesi ile kuru fasulyeden 5 yaşına kadar uzak tutmayın atın içine kimyonu zaten sıtaıp suyunu süzdüğünüz fasulyenin muhtemel gazlı suyu orda gidecek birde kimyon atarsan bebeğin sıkıntı yaşamaz.Bir kase değilde 3 kaşık yesin ama yesin yani.

Ben kızımıda oğlumuda 3 yaşına kadar emzirdim.Oğlum hala emiyor bu arada ama maşallah baharat şu bu seçmez.Humus ta yapıp veriyorum börekte veriyorum.Baharatlı ne afrsa ama az az veriyorum .Tuzunda tadını biliyor şekerinde ama az.

Ayy çok uzun yazmışım kusura bakmayın.
Bu arada Allah kızına ve tüm evlatlarımıza sağlıklı uzun ömürler nasip etsin.Doğacak bebişinde sağlıkla dünyaya gelsin canım.:nazar:

Beni en cok endiselendiren su

Bilirsiniz turk neslini yok etmek istiyorlar

Son yillarda bebegi olamayan ciftlerin sayisi artti

Coguda sebepsiz infertilite diyorlar

Tup bebek merkezilerinin sayisi %80 artmis

Dogan bebeklerede bu oyun oynaniyormus

Bugunun bebekleri yarinin kisir bireyleri olacakmis

Bu planlara inaniyorum artik

Kafaya taktigim ya yavruma zarar veriyorsam en iyisini yapayim derken

Akadslar beni aydinlatti sagolsun

Bu tum gidalarda var artik mama vermesem verecegim tavuk suyundada katki var

Suan istedigim organik olduguna inandigim gidalarla beslesem

Mamayi tamamen biraksam

Neler onerirsiniz

Su konusunda kesinlikle şunu söylemeliyim ki (hangi şehirdesin bilmiyorum canım)ama akan su kir tutmaz hesabı çeşme suyunu kullanmanı tavsiye ederim.Prf.Karatayında bir açıklaması idi sanırım belkide başka doktor kesinlikle pet şişelerden damacanalardan su kullanmayın diyordu.
Haklılarda bende bilmediğim zamanlarda damacana su kullanıyorum.15 günlüğüne anneme giderken damanaca suyum geldi.Hiç açmadan anneme gittim.Geldim suyu açtım küf kokuyordu.Şaşırdım olmaz herhalde dedim.Tadına baktım bayağı küf tadı.O günden sonra bıraktım.Zaman içinde de malum haberler doktor konuşmaları aklıma yattı.Akan su her zaman
bana daha sağlıklı geliyor.Yinede içine sinmezse en güzeli cam şişede dinlendirilmiş su.Çaydanlığında kaynayan sudan cam şilere koy bunu bebeğin için kullan bence daha sağlıklı.

Pet şişe suları kolalar ve bilimum petlerde olan içecekler stok olarak alınıyor market ve bakkallar tarafından.Sizin oralarda varmı bilmem ama (bizim burada her bakkal önünde görebilirsiniz)bunlar özellikle stok yapan toptan satılan tüm bakla market önlerinde günlerce saatlerce güneşte bekletilir.
Petlerde güneşte bekleyen hiçbir şey sağlıklı değil.

Organik beslemek istersen pazar alışverişine çıkmalısın.Bulunduğun şehri bilsem ona göre yazardım.Pazarlarda mutlaka köylü kadınlar olur.Yeşilliğini meyveni mümkün mertebe onlardan almaya gayret et.Tavuk yumurta vs getirenlerde var ama alıştığın tavuk tadında çok ötede köy tavuklarının tadı ki buna alışık değilsen yemen zor olur.O yüzden hazır tavuk kullanacaksan ne kadar doğru adını yazmak firmanın ama Beyzayı tavsiye ederim.Arkadaşımın eşi orada çalışıyor ve güvenle alabileceğimizi söylüyor.
Adam orada çalışıyor işyerini mi kötüleyecek diye düşünebilirsiniz.İki tanede onun evladı var ve sağlıklarını bizim kadar onlarda gözetiyor.
Çorbalarını kurabiyeni yaş pastanı bile kendin yapmaya gayret et bence.
İlerleyen zamanda çocuklar için bir yaş pasta tarifi vereceğim mutfağımda oradan görebilirsin canım.En azından içinde kremşanti yok.Ovaleks içeren kazır pasta keki yok.Herşeyini muhallebini dahi kendin yapıyorsun.
Hazır kurabiye yaş pasta ve poğaçalarda oveleks kullanılmakta ve kesinlikle tavsiye etmem.
Sağlıcakla bebeğini güzel günlerde büyütesin.

Aklıma gelmişken son 1 şey paylaşayım.
Bebeğine ıslak mendil kullanıyorsan ya organik bileşenler içeren ürün kullan.Yada aldığın ıslak mendili paketinde çıkar bir kaç kez sudan geçir.En son ılık su ile (((kalıp halinde ama kalıbını bozma mendilin canım)yıka ve gülsuyu dökerek saklama kutusu falan varsa onda sakla.Ve öyle kullan.
İnan bebeğinin cildinde poposunda değişiklik farkedeceksin.Ben oğlumun başını hala Ispartadan getirttiğim gül sabunu ile yıkarım.Başka birşey kullanmam.Maşallah misler gibi kokar ve saçları ışıl ışıl.

Arkadaşım ıslak mendil üretilen firmada çalışıyor ve görseniz asla kullanmazsınız diyor.İnan kendiside kullanmıyor kullanacaksa sana dediğim gibi yıkayıp öyle kullanıyor.Evde koca bir kutusu var.Pamukları güzelce kesmiş kutuya doldurup gül suyu ve saf su ile ıslatmış.Evinde bunu kullanıyor.Dışarı çıktığında ise yıkadığı ıslak mendilleri.
Benim oğlum ilk etaplarda bilmediğimden çok pişik olmuştu onun oğlunda maşallah hiç görmedim hatta bizim oğlan pişik oldu dediğini duymadım.

Aklıma gelmişken son 1 şey paylaşayım.
Bebeğine ıslak mendil kullanıyorsan ya organik bileşenler içeren ürün kullan.Yada aldığın ıslak mendili paketinde çıkar bir kaç kez sudan geçir.En son ılık su ile (((kalıp halinde ama kalıbını bozma mendilin canım)yıka ve gülsuyu dökerek saklama kutusu falan varsa onda sakla.Ve öyle kullan.
İnan bebeğinin cildinde poposunda değişiklik farkedeceksin.Ben oğlumun başını hala Ispartadan getirttiğim gül sabunu ile yıkarım.Başka birşey kullanmam.Maşallah misler gibi kokar ve saçları ışıl ışıl.

Arkadaşım ıslak mendil üretilen firmada çalışıyor ve görseniz asla kullanmazsınız diyor.İnan kendiside kullanmıyor kullanacaksa sana dediğim gibi yıkayıp öyle kullanıyor.Evde koca bir kutusu var.Pamukları güzelce kesmiş kutuya doldurup gül suyu ve saf su ile ıslatmış.Evinde bunu kullanıyor.Dışarı çıktığında ise yıkadığı ıslak mendilleri.
Benim oğlum ilk etaplarda bilmediğimden çok pişik olmuştu onun oğlunda maşallah hiç görmedim hatta bizim oğlan pişik oldu dediğini duymadım.

Gul suyu demek...

Ne guzel dikirler paylasmissin sagolasin canim

İslak mendili bende sevmiyorum ama mecbur kalinca kullaniyorum

Gul suyu demek...

Ne guzel dikirler paylasmissin sagolasin canim

İslak mendili bende sevmiyorum ama mecbur kalinca kullaniyorum

Dikir:1:önemli değil canım.

Evet aklında olsun hani çok sıkışınca evet bizlerde kullanıyoruz ama bahsettiğim gibi yaparsan çok daha sağlıklı olur.Gülsuyu bulmak zor değil.Bir de maddi durumun iyi ise Ispartadan kargo ile bile isteyebilirsin yani.Çok fazla birşey değil.Piyasadaki şeylere tonlarca para harcıyoruz birde öyle düşün bebeklerimiz için neler yapmayız değilmi ama.:nazar:

Dikir:1:önemli değil canım.

Evet aklında olsun hani çok sıkışınca evet bizlerde kullanıyoruz ama bahsettiğim gibi yaparsan çok daha sağlıklı olur.Gülsuyu bulmak zor değil.Bir de maddi durumun iyi ise Ispartadan kargo ile bile isteyebilirsin yani.Çok fazla birşey değil.Piyasadaki şeylere tonlarca para harcıyoruz birde öyle düşün bebeklerimiz için neler yapmayız değilmi ama.:nazar:

Haklisin :)

Ne hos yazmissin seyren

Sanki karsilikli sohbet eder gibi

Canım benim sen yeterki kafandaki soru işaretlerini at ben seninle burdada Allah kısmet ederse belki birgün özel hayattada karşılıklı sohbet ederiz bellimi olur.Ben seninle sohbet etmekten mutluyum açıkçası:16:

Bebek anneleri sizlere onerim, mamalar zararli diyemem ama tam olarak faydalida degil. icindekiler listesinde isimlerini bile okuyamadiginiz maddeler iceren yiyecekler yada mamalar almayin. Tabi ilk 4-5 ay eger sutunuz yoksa formula mamalardan kacamazsiniz onemli ama belirli bir sureden sonra bebeginizi dogal urunlerle beslemeniz en mantiklisi. bol sebzeli meyveli yiyecekler inanin o mamalardan cok daha saglikli ve bagisiklik sistemi icinde cok daha onemli.

ben hazir mama hiç almadim (tatil ve yolculuklar disinda), mumkun oldugunca organik sebzeler aliyorum, bibirine yakisan sebzelerden pure veya çorba yapiyorum (1 yasina kadar hep buharda pisirdim)

sadece kizima degil bize de organik sebzeler aliyorum ama istedigim her sebzenin organigini bulamiyorum tabi dolayisiyla digerlerinden de yiyoruz..

kizima da organik olmayanlari aldigim oluyor mecburen ama en azindan taze olmalarina ozen gosteriyorum..

ben de sana 1,2 tarif vereyim bari : (8 aylik galiba bebis))

1 kabak
1 havuç
yarim kasik pirinc
dereotu
1 çay kasigi zeytin yagi

pisince pure haline getir ve bebise yedir (tatlimsi guzel oluyor)

..............................................................................

1 havuç
yarim pirasa beyazi
1 kuçuk patates
1 çay kasigi zeytin yagi

hepsini buharda pisir, pure haline getir (bu da guzel oluyor)

Not : 1 yasina kadar tuz verilmemeli..

Biz bu kadar hormonlu sey yemedik ve ilerde çocuklarimiz nasil olacak merak ediyorum, o zaman keske demektense simdi elimden geldigince organik veriyorum..

Ailemde 8 yasindaki bir kiz çocugu çok erken ergenlige girdi ve doktor hormonlu bir çok seyi yasakladi (ozellikle tavuk ve yumurta)...

Son düzenleme:
Arkadaslar

Hazir mamalarda cok zararli maddeler oldugu

Bebegin genlerini tamamen degistirdigi

Buyuduklerinde cok sikintilar yasayacaklarini okuyrum

Kahroluyorum

mama takviye zorundayim

8aylik bebege inek sutu de verememki

Ne yapicam ya icim yaniyor napmaliyim lutfen gida onerin

Dr mama devam diyor ama ben vermek istemiyorum

bebeğiniz 8.ayındaymış,yani herşeyi yiyebilir,niye mama veriyorsunuz ki? Ek gıdaya geçmemiş olsanız tamam da şuan çok gereksiz bence.Güvenilir bir yerden süt alıp kaynatıp meyveli muhallebiler yapın,bin kat iyidir bence mamadan.Sağlıkla büyüsün bebişiniz

yatmadan önce muhallebi vermek iyidir.ben de bir muhallebi tarifi vereyim.pirinç ununun bebeğe hiçbir faydası yok.1 yaşından küçük olduğu için suyla pişireceksin tabi.yulaf unula yap muhallebiyi ve pekmezle tatlandır.içine kepek de atabilirsin.kepeğe biraz dikkat etmek lazım.sert oluyor ezmeye çalış.
patates ve havuç ve irmiği suda kaynat.iyice yumuşayınca cam rendede ezip ver.çok da bulamaç olmasın.tabiki hergün mutlaka yoğurt ver.yoğurdu da yapabilirsen günlük yap.aslında çok da zor değil.akşamları bir bardaklık çal.sabah da kahvaltıdan belli bir süre sonra yesin.ikindi zamanı da olur.mutlaka hergün meyveyi unutma.meyveleri cam rendede ezerek ver.iki günde bir yumurta yedir.1 yaşına kadar beyazını verme.beyaz ekmek vermemeye çalış.kepek ekmeği al.ben kahvaltıda peyniri söyle veriyordum,kepek ekmeklerini küçük küçük doğruyordum peynirleri de ufalıyordum hafif su döküp yumuşatıyordum,kaşıkla yediriyordum.tabi çok geçmeden ekmeği falan ısırarak yemesi lazım.balık ,et gibi yiyecekler de çok önemli.haftada 1 mutlaka yemeli.

8 aylık bebeği sadece yemekle besleyemezsiniz, kalsiyum ihtiyacını karşılamak için bol bol yoğurt, peynir yedirmelisiniz.
ayrıca keçi ve inek sütünü az az vermeyi deneyin, olumsuz bir reaksiyon görmezseniz arttırabilirsiniz.
kadir tuğcu nun mamayla ilgili yazılarını okuyun, çok güzel açıklamaları var, 6 aydan sonra inek sütü verilebilir diyor, ben denemedim ama formül süttense günlük şişe inek sütü verirdim.

yoğurt zaten baş tacımız kızımın en çok tükettiği gıda.ama peynir için erken.

8 aylık bebek hafiften yemek yemeye başlayabilir.
çorbalara ekmek doğrayıp verin,yemeklerin suyuna batırarak başlayın,
giderek katı gıdalarda verin.
büyük şehirde mi oturuyorsunuz bilmiyorum ama yoğurdunuzu kendiniz yapın.
sebze ve meyveleri mevsiminde tüketin Allah'ın izniyle birşey olmaz.
tabi artık yediğimiz içtiğimiz herşeye kimyasal kaçtı fakat ben yine de markettekiler kadar zararlı olacağını sanmıyorum.
biz erzurumda oturuyoruz.eşimin kurumdan arkadaşı buranın yerlisi ve hayvancılıkla uğraşıyor(zaten iklim başka geçim kaynağına izin vermiyor) aynı zamanda.
ondan taze inek sütü alıyoruz,yoğurt yaptırıyoruz.
inanın evlendiğimden beri sindirimim düzenli hale geldi.
varsa imkanınız böyle şeyler yapabilirsiniz.
yakın çevrenizde köy varsa tanıdık vasıtasıyla köy tavuğu alabilirsiniz,yumurtasını alabilirsiniz.
tabi bunda yaadığınız yerin önemide çok.

ha birde market peyniri yerine köylerden gelen peynirler var.
burda meşhur peynirciler sokağı var.
peyniri zeytini,tereyağı..hepsi köylerden direk geliyor.
ailem akrabalarım ankarada ve her gidişimizde sipariş veriyorlar.
çok doğal ürünler.
eğer istersen telefonlada sipariş verebiliyorsun,kargoyla geliyor.
eğer düşünürsen sana numaralarını bulup verebilirim.
benim sürekli aldığım adamın numarası var fakat fiyat öğrenip pazarlık yapmak açısından başka dükkanların numarasınıda öğrenebilirim,bize yakın çünkü.
not:yanlış anlaşılmasın satıcı değilim,alıcıyım :27: sadece bir alternatif sunmak istedim: )

Back
X