Bebekleri gündüz nerede yatırıyorsunuz?

birlayd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2024
33
15
3
34
Kızçelerim selam,
Henüz çok taze anneyim o yüzden deneyimlerinize ihtiyacım var. 2.5 aylık bebeğim var gece beşiğinde yatırıyorum ama gündüz benimle göz temasında olsun etrafı incelesin diye salona getiriyorum. Koltuğun üzerine yastık koyuyorum yastığın üzerine yatırıyorum. Doğru mu yapıyorum ya da almam gereken bişey varsa öneriniz mutlaka dikkate alırım. Fikirlerinizi bekliyorum ❤️

Kızçelerim selam,
Henüz çok taze anneyim o yüzden deneyimlerinize ihtiyacım var. 2.5 aylık bebeğim var gece beşiğinde yatırıyorum ama gündüz benimle göz temasında olsun etrafı incelesin diye salına getiriyorum. Koltuğun üzerine yaştık koyuyorum yastığın üzerine yatırıyorum. Doğru mu yapıyorum ya da almam gereken bişey varsa öneriniz mutlaka dikkate alırım. Fikirlerinizi bekliyorum ❤️
Beşiğinden başka biryerde yatırmadım hiç
İlerde dönmeye başlayacak hep yattığı yerde kalmayacak
Tek başına yatakta koltukta bırakamazsınız
Beşikte uyumaya alıştırın
Hatta ilerde sizin yatağınızda bile yatmak isteyebilir bu da eşinizle sizi yorar
Bir an önce beşiğine alıştırın

Beşiğinden başka biryerde yatırmadım hiç
İlerde dönmeye başlayacak hep yattığı yerde kalmayacak
Tek başına yatakta koltukta bırakamazsınız
Beşikte uyumaya alıştırın
Hatta ilerde sizin yatağınızda bile yatmak isteyebilir bu da eşinizle sizi yorar
Bir an önce beşiğine alıştırın
Ama etrafı göremiyor öyle

ben de 2.5 aylıkken yanımda salonda yatırıyordum. 6.ayına girdikten sonra misafir odasındaki yatakta yatırmaya basladım cünkü hem en serin hem de en sessiz oda orası 😂
salonda yatırdığımda da yastıkta değil, emzirme yastığında yatırıyordum. yanlarına destek vererek.

bir sorun da yasamadım. uyku düzeni vs iyi. salonda yatırdım diye yatağında yatordığımda huzursuzluk vs hiç yapmadı.

Ben hep yatağında yatırdım.

Öğlen uykusu,şekerlemeler…

Uyanınca da hep olduğum yere taşıdım.

Etrafı neden görsün ki uyurken ?
Sorunuzu anlamadım mı diyorum kendime
Gündüz uyanıkken göz teması kuruyor etrafa bakıyor ben önünden geçerken beni izliyor mesela. Bu sebeple gündüzleri salonda yastığı Yatak gibi kullanıyorum. Boynunun altına değil de tamamen üzerine yatırıyorum. Gece beşiğinde oluyor kendi yatak odamda. Gündüzleri beşiğinde bırakmak istemiyorum tavana bakacak orda sadece çocuk. Salonda nasıl bişey kullanabilirim ya da yastığı yatak olarak kullanmam doğru mu değil mi

Ben karışık yatırıyordum. Babynest kullanıyordum. İçiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın.

Gündüz uyanıkken göz teması kuruyor etrafa bakıyor ben önünden geçerken beni izliyor mesela. Bu sebeple gündüzleri salonda yastığı Yatak gibi kullanıyorum. Boynunun altına değil de tamamen üzerine yatırıyorum. Gece beşiğinde oluyor kendi yatak odamda. Gündüzleri beşiğinde bırakmak istemiyorum tavana bakacak orda sadece çocuk. Salonda nasıl bişey kullanabilirim ya da yastığı yatak olarak kullanmam doğru mu değil mi
Uyumayan çocuk niye beşiğinde yatsın zaten. Sen nereye gidersen yanında taşırsın

Kızçelerim selam,
Henüz çok taze anneyim o yüzden deneyimlerinize ihtiyacım var. 2.5 aylık bebeğim var gece beşiğinde yatırıyorum ama gündüz benimle göz temasında olsun etrafı incelesin diye salona getiriyorum. Koltuğun üzerine yastık koyuyorum yastığın üzerine yatırıyorum. Doğru mu yapıyorum ya da almam gereken bişey varsa öneriniz mutlaka dikkate alırım. Fikirlerinizi bekliyorum ❤️
Benim kız koltuk üstünde büyüdü bide sallanan Ana kucağında dönene kadar da koltuk üstünde uyuttum döndükten sonra beşiğine geçirdim ayaklanınca beşiği istemez oldu o ayrı ikimiz yer yatağında yatıyoruz şimdi 🥲

bende çok ufak, çok hafif bir beşik vardı böyle durumlar için. tek elle kaldırılıyordu. gündüzleri onda uyutuyordum salonda yanımda. odadan odaya gezdiriyordum hatta işim varsa. eğer çok kıpır kıpırsa ana kucağında duruyordu bakıyordu etrafa.

Merhaba benim bebeğim 44 günlük babyjemin babynestini aldım salona koydum çok rahat ettim alacaksanız tavsiye ederim. Normal babynestlerden daha büyük bebeğim uzun olduğu için diğerlerine sığmıyordu bunda rahatız.

Ben kısa uykularında mamaro kullanıyordum salonda onda yatıyordu. Ama uzun uyku vakitlerini karanlık odamızda yani kendi yatağında yatırıyordum.

Benim bebeğim bütün uykularını kendi beşiğinde yaptı. Sadece yaklaşık 2aya kadar beşiğini salona taşıdık, gözümün önünde olsun diye. Sonrasında da odasına tekrar taşıdık. Uyanık olduğu saatlerde de genel olarak yerde oyun matı ya da yorgan seriyordum orada önüne kartlar ya da ayna koyuyordum hem bol bol tummy time yaptı hem de başını tutma, dönme gibi hareketleri erken keşfetti hem de kafa şekli için tummy time çok faydalı.

Kızçelerim selam,
selamm
bende böyle yapıyordum. tek başımaydım. salonda reflü yatağını koymuştum. etrafına da yastıkları döşemedik. orada uyurdu. uyanıncada beni görürdü. ben sıkıntı yaşamadım. nereye koysam yattı uyudu
tabi biraz büyüyünce 5-6 aylık filan olunca kendi yatağında yatırırdım

Ben de koltukta uyutuyordum. Ama sonra beşiğine alıştırmak biraz zor oldu.
Mesela park yataklar kolay taşınabiliyor eğer ondan varsa gündüz salona götürürsünüz. Uyuduğu zaman koyarsınız uyanıkken değil.

Back
X