KELEBEK 83:
bişey daha geldi aklıma. bebeğinizin yatağını sallanan yataklardan almanızı tavsiye derim. şu bir gerçek ki çok az bebek yatağına bırakınca kendiliğinden uyuyor. bebeklerin çoğu ya annesini emerek yada sallanarak uyuyor. bu nedenle yatağı da salanan yatak alın ki gece mızırdandığından hafif hafif sallayabilesiniz.bir arkadaş bana sallanan yatağın bebek için zararlı olduğunu söylediği için almadım ama şimdi keşke öyle alsaymışım diyorum.zaten ilk günlerde bebişiniz nerde bıraksanız orada uyuyacak ama bu en fazla 1 hafta sürüyor:) çünkü bebekler doğduktan sonra yaklaşık 1 hafta kadar kendini hala anne karnında zannediyor. sonra gerçekleri anlayınca uykusuz geceler başlıyor. bu yazdıkalrım sakın moralinizi bozmasın. inanın onlar için uykusuz kalmak bile çoookk keyifli:)
bir dee şu sepet gibi etrafı cibinlikle kapalı olan minikcik yatak tarzı bişiler var ya. ben onlardan çok heves etmiştim. ama iyiki almamışım çünkü en fazla 1 yada 1.5 ay kullanılabiliyor sonra evin Bir köşesinde öylece kalıyor. atsan atamaz satsan satamazsın.çok şeker görünüyorlar ama kısa bir süre kullanılabiliyor.
BLUE:
bende arkadaşlarıma ek olarak suan için aklıma gelen bir kaç bişeyi paylaşmak isytiyorum.
zıbın ben ilk etapta 3 tane almıştım ama bebeğim doğduktan sonra gidip bir 3 tane daha aldım ayrıca patikli takımları yetmedi doğumdan önce bana hemen büyür çok alma dedikleri için fazla almamıştım ama benim oğlum altını her açışımızda işediği için üstünü sürekli değiştirmem gerekiyordu.
alt açma minderi 3 takım hediye geldi başta çok gereksiz görmüştüm ama iyikide gelmiş çünkü hepsini ayrı yerlerde kullanıyorum biri portbebsinin içinde diğeri anakucağında bir diğeri ise evde koltuğun üzerine yatırırken kullanıyorum.portbebeyi mutlaka tavsiye ederim çünkü bebeğinizi doktor kontrolüne götüreceğiniz zaman çok işinize yarıyor ana kucağı biraz çukur olduğu için ilk etapta koyamıyorsunuz içine.
park yatak almak isterseniz eğer ayaklarına mutlaka dikkat edin çünkü bazılarının ayakları sallarken yere vuruyor ve ses çıkarıyor buda bebeğinizin uykusunu kaçırabilir hatta alt komşunuz varsa rahatsız olabilir kaydirigubbakcemile3.
şimdilik aklıma gelenler bunlar a.s.
KİKOLEYİM:
ben antalyada yaşıyorum siğer illere göre malesef daha sıcak bi şehir oyüzden benim tercihlerim çok farklıydı
ilk etapta ilk 2 ay hiçbirşey giydiremediğimden bütün cicişler boşa gitti
çünkü felaket bi sıcak ve nem vardı tek bir kolsuz çıtçıtlı atletle bile bebişimi isilik yapmıştım öyele bi sıcaktı çünkü
antalyada olanlara tek tavsiyem kıyafet alımını abartmayın boşa gitmesin ama atlet bol bol alın
bide bebeğiniz için asla önermiyorum ama kendiniz için muhakkak bebe pudrası alın terlemeyi büyük ölçüde azaltıyo
ben resmen tepeden aşağı duş sonrası pudralanıyodum
STARMU:
0 yada 0-3 ay kolsuz çıtçıtlı body ve 0 ay çorap alın( izmirdeyiz biz bu arada ) .
bebek için eldiven de bulundurun 3-5 adet
sezaryen oldum , yetişkin bezi vs hiç kullanmadım , sakın almayın .. gece pediyse ilk 1 hafta yoğun kullandım .. 40lı almışım , hala yarı kadarından fazlası duruyor düşünün artık :) hasta beziniyse hastanedeyken kullanıyosunuz , istediğiniz kadar veriliyor o süre içinde , hast. çıkışı hiç kullanmadım bu arada ben ..
milupa preaptamil alın mutlaka , ilk saatlerde süt gelmiyor , hastaneden ayrılmadan yine süt gelmeme durumu olursa hastaneden veriyorlar ama ücretini alıorlar fazlasıyla .. sarılık olunca bebişler çabuk toparlasın diye günde 4-6 öğüne kadar 30 cc mama verdiriyor dr.lar o yüzden elinizin altında olmasında yarar var .. kendinize askılı ve emzirmeye elverişli bissürü body felan alın çünkü çok ama hayatınızda hiç olmadığı kadar terleyeceksiniz , günde 3-4 kere duş alma durumunuz olabilir .
3-4 tane de emzirme sütyeni , balensiz olacak buna dikkat etmeli
bir de eğer doğum için ayırdığınız bütçeyi zorlamayacaksa , bulunduğunuz ilde bu işi yapan birileri varsa profesyonel doğum fotoğrafçısı ayarlayın , ayarlayamazsanız da bu işin üstesinden gelecek birini mutlaka ayarlayın ..
aldığınız cicili bicili bodyler , o çok şirin bebek odası takımı , çok konforlu pusetler - anakucakları gelecekte çok anlam ifade etmeyecek de mucizenizin dünyaya geliş anı ve sonrasının ölümsüzleştirilmesi çok anlamlı olacak diye düşünüyorum ..
ERENDENİZ:
merhaba savgili anne adayları
bebişlerinize kıyafet alırken çok küçük olmamasına dikkat edin
o kadar hızlı büyüyorlar ki anlamıyorsunuz
benim hiç giydiremediğim tulumları vardı.
0-3 ay çok fazla kıyafet almayın bir beden büyük almanız daha uygun.
arkadaşın dediği gibi ayaklı tulum almayın rahat edemiyorlar
emziği kesinlikle tavsiye ederim çk rahat oluyor
bebek için de hiçbir sakıncası yok
sürekli emmek istiyor çok yorulursunuz göğüs ucunuz yara olur
emzik vermezseniz parmak emmeye başlayabilir onu bıraktırması çk daha zor olacaktır
bir de aile büyükleri çevrenizdekiler mutlaka hediye almak isteyeceklerdir
ihtiyaç listenizi hazırlayın illa bişey alacaklarsa siz söyleyin ne alacaklarını bunda ayıp yok
aynı şeyden elinizde birkaç tane olur artı hiç kullanmayacağınız şeyler de getirebilirler
SELVA 82:
merhaba,
şimdiden herkese hayırlı doğumlar dilerim.
araba konusunda bir tavsiyem var chicconun liteway modeli hem baston hem de yatar vaziyette kullanılabiliyo.hem de çok hafif.
arabada aramanız gereken ilk özellik hafif ollması kolay sürülmesi bence.
ben 3 tekerlekli babymax marka bir dangoz araba almıştım:) çok ağırdı 3 kere kullanmadık dersem yeridir.
sonra şok marketten baston puset aldım 50tlye 6 aylıktan sonra hep onu kullandık.
zaten artık araba kullanmıyoruz.
ilk üç aylık için bol bol kısa kol çıtçıtlı badi alın.
2 tane tulum yeter giymeyebilir bile 2010 temmuzu çoook sıcaktı isilik döktü bizim kuzular...
TRİENDY 21:
canım hayırlı doğumlar diliyorum,sağlıkla al kucağına inşallah,benimde emzirme döneminin başlarında çok acımıştı uçları aman diyim tavsiyelerime kulak ver,inşallah emzik acısı çekmezssin ,bebeğini her emizrdikten sonra badem yağı sür inan ben çok faydasını gördüm,gerçi çok geç bilgim olduğu için yara olmuştu bile canım inanılmaz yanıyoduağlıyodum her emzirmede,ama badem yağını sürdükten sonra bi yumuşama hafifleme oldu acıda,oyüzden her emzirmeden sonra sür,diğer emme zamanında silmenede gerek yok hemkrem sürmeyi tercih etmedim çünkü ne kadar silsemde tadı kalıyodur veya etkisi bebeğime zarar verir diye tırstımen doğalı en iyi olanı bence
SARIPAPATYA03:
göğüs ucu için lansinoh,emzirme atleti(sütyeni demiyorum atleti diyorum çokdaha kullanışlı),tulum bende tavsiye etmiyorum hiç giydiremedim nerdeyse..bol bol çıtçıtlı askılı ve kısa kollu zıbın,ve özellikle şunu söylemek isterimki;
benim gibi tek başınıza bakıcaksanız kışıda düşünerek şimdiden 3-6 ve 6-9 aylık kadife zıbınlar,alt pantolonlar alın çünkü dışarı çıkamıyo insan..çıksanda acele acele alamıyosun bişey..rahat rahat dolaşıp bişeye bakamıyosun çocukla özelliklede şu kış sonu indirimdedir herşey almanızı tavsiye ederim...
bebek arabasını ben daha buün çıkardım 8 aylık olduk yeni binicek çokda acil değil..gideceğimiz yerlere arabayla götürdü eşim kucağımızdanda indirmedik zaten çok küçüktü ana kucağında yada oto koltuğunda taşıdık..
kızım çok küçük doğduğu için en küçük askılı zıbınlar bile büyük geliyordu çok ince kapaklı yandan bağlamalı yada bağlamasız kimonomu diyolar ne beyaz renkli ilk 2 hafta ondan giydirdim ben içine..tam adını bilmiyorum ama karnınıda sıcak tutuyordu..
şapka almanızı önerebilirim çok faydasını gördüm geceleri kafası üşümedi hiç..
sıcaktan isilik ve pişik olabilir sağlık ocağına gidince bi hametan yazdırın derim alın evde dursun..çok etkili pişiğe...pişik önleyici olaraksa nivea dan memnunum..
göğüs pedi hala kullanıyorum özellikllede ilk zamanlar sütüm akıyordu geceleri çarşaflar batardı onlar olmasa hemde ilk zamanlar göğüs uçları çok hassas olduğu için bi yere değmesini önlüyor koruyor pedler..
şampuan vs. mustela alın bence en güzeli..atopik dermatit olduk dalin yüzünden biz..bebek detarjanı olarakda dalin kullanıyorum ama çift durulama yapıyorum..