bebeklerimizin kilolarını fetal ölçümlere göre değerlendirebilirmiyiz

çisemim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
116
1
96
İzmir
arkadaşlar bebeğimin konturollerinde farklı ultrasonlara göre farklı sonuçlar çıkıyor.klava:
bebeğin kilosu baş,karın ve femur boyu ölçülerek tahmini olarak söyleniyor.
şimdi hepimiz fetal değerlerimizi yazarak ultrasondaki farklılıkların ne boyutta olduğunu anlayabiliriz.mesela;

çisemim-----34+0----BPD/ 89.2 -------FL/ 66.7-------AC/ 306 ------KİLO/ 2333 gr

sizde ultrason sonuçlarınızı yazarsanız aradaki farklı sonuçların nedenlerini anlayabiliriz.bu arada haftanızı son adet tarihine göre yazın oldumu:lepi:

canım herkesin ki farklı çıkabilir zaten bu sefer herkes kendi bebeğini ya iri sanacak
ya da zayıf sanacak bunun böyle olmadığını bilerek yazalım lütfen

canım herkesin ki farklı çıkabilir zaten bu sefer herkes kendi bebeğini ya iri sanacak
ya da zayıf sanacak bunun böyle olmadığını bilerek yazalım lütfen

canımsın zaten meselede orada bebeklerin haftalarına göre kiloları çok farklı çıkıyor.bunun sebebi ultrason ve ultrasona bakan doktorların ölçüm farkları.
şimdi biz fetal ölçümlere bakarak ortalama değerleri bulabiliriz.

cnm ben en son 33+5 iken gitmiştim bpd 85.5mm ac 302mm fl 66.3mm di kilosuda 2400 dü
dediğin gibi herkes bu şekilde yazarsa ii olur aslında

ya bide hani FL ölçümünü 7 ile çarpıp boy uzunluğunu hesaplayabiliyoruz ya acaba karın ölçüsü olan AC yi grama çevirmek için nasıl hesaplanıyor bilen varmı mesela benim FL 66.2mm idi bunu 7 ile carptığımda 46.4 cm çıkıyo boyu. kilosuda karın bölgesinin ölçümünden hesaplanıyor ya AC 302mm bunu grama çevirmek için ne yapılıyor bilen varmı

bebeğin kilosu baş,karın ve femur boyu ölçülerek tahmini olarak söyleniyor.
şimdi hepimiz fetal değerlerimizi yazarak ultrasondaki farklılıkların ne boyutta olduğunu anlayabiliriz.mesela;

çisemim-----34+0----BPD/ 89.2 -------FL/ 66.7-------AC/ 306 ------KİLO/ 2333 gr
mysever-----33+5----BPD/ 85.5 -------FL/ 66.3-------AC/ 302 ------KİLO/ 2400 gr

mysever arkadaşım ultrason farkı dediğim bu işte benim değerlerimle seninkiler neredeyse çok yakın ama sen kilo olarak fazla gözüküyorsun.dengesizlik burada.
herkes değerlerini yazarsa ortalama bir hesaba kendimiz ulaşabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…