Bebeklerimizin Sorunlari

iremim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
189
1
96
MERHABA ARKADAŞLAR BU FORMDA BEBEKLERİMİZİN SORUNLARINI VE İLGİNÇ DAVRANIŞLARINI PAYLAŞALIM İSTEDİM , MESELA BENİM VE EŞİMİN EN ÇOK MERAK ETTİĞİ SORULAR ŞUNLAR
2,5 AYLIK KIZIMIZ NE ZAMAN GECE YATIP SABAH UYANACAK :1rolleyes:,
VE BAKARKEN GÖZLERİ KAYIYOR ŞAŞI BAKIYOR NADİRENDE OLSA ,NEDEN?kafamçokkarıştı
VE SÜREKLİ TAVANA BAKIYOR , DİL DIŞARDA OOOOOOO YAPIYOR SİZİN naniknanikBEİŞLERİNİZDE AYNI DAVRANIŞLARDA BULUNUYORMU.
:sm_confused:

BU ARADA KIZIM BURADA ÇOK ÇİRKİN POZ VERDİ

masallah kızın cok seker bısey
bızımde 70 gunluk bebegımız aynı seylerı yapıyor canım tavana gozlerı dıkıp bakmalar ozellıkle bıde parmak hareketımız var uzun zamandır ne zaman bırakıcak cok merak edıyorum bu sabah uzdu benı yıne boncugum yuzunu cızmıs bunu daha once de yapmıstı ama bu seferkı epey derın bır cızık olmus ve kanamıs tırnakları cok uzun degıldı ben yıne kestım ve hıc durmadıgı ıcın bıraz derınden olmus yıne uzuldum bırazda ben canını acıttım dıye suclu hıssedıyorum kendımı sımdı

kafamçokkarıştısaolun çok teşekkekkür ederim eminim doğacak olan da , doğmuş olanda çok tatlıdır , herşeyin miniği tatlı oluyor arkadaşlar ,bende bugün çok yorgunum kızım çok huysuzlandı sürekli ağlıyor beni emmiyor mama emmiyor ,zorla azıcık emiyor sürekli kucağımda durdu hiç bir iş yapmadım tuvalete bile koşa koşa gittim maşallah şuan uyuyor,neyse akşam eşimle başıma ne geldi anlatayım,KIZMIZ KAKASINI YAPAMADIĞI İÇİN AKŞAM ÇOK AĞLADI BENDE GECE 11DE KULAK PAMUĞUNA ZEYTİNYAĞI SÜRÜP MAKATINDA GEZDİRDİM ANİDEN YAPMAYA BAŞLADI NEYSE BEZ BATTI ÜSTÜ BATACAK DİYE KORKTUK, TAM EŞİMLE YENİ BEZİ KOYALIM DİYE BACAKLARINI KALDIRDIK Kİİİİİİİİİİİİİİ, HOOOOOOOOP, KAKASINI ÜSTÜME FIRLATTI KOLTUK BATTI VE KOSLA BİLE O LEKEYİ ÇIKARMADI YARAMAZ BATIRDI ORTALIĞI ,VE LİMONLADA OVDUM ÇIKMADI NASIL ÇIKACAK:a015:senağlama

gecmısolsun canım
bızımde perdelerın basına geldı aynı sey tabı benım yuzum ve pıjamalarım da gecenın 3 unde dereceyle uyardım veee bezını altına koymadan fırlattı halı ve perdeler kaka oldu ılk baslarda cıkmamıstı perde ıkıncı yıkamada halı da zamanla kendılıgınden koyboldu leke 20 gun falan onceydı
kakasını hala yapamıyor ama artık ben daha tedbırlıyım
cok zor bı durum o bebek ıcın cok zorlanıyor kıpkırmızı oluyor yavrum ıkınırken hıc kıyamıyorum o halıne

gecmıs ola canım o leke cıkmıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
sordugun sorulara gelınce daha kucuk gozlerının kayması normal 4aydan sonra eger hala sası gıbıyse goturup baktır
sureklı yatan cocuk nereyı seyreden canım senceeeeee:))))))))
gece uyuyup sabah kalkmaya gelınce benım buyuk kız bıle daha aksam az yerde gece sute kalkıyo
artık unut opyle seylerı en ıyı ıhtımalle cıs sut yanıma gel bende sızle yatacam lafları var4 bunun
bundan sonra en az 3kez kalkmak ALLAHIN emrı bıze
hele bende ıkı tane bırı sut dıyo bırı cıssssss bazen gece 3kez bazende hıc kalkmıyom
hayat bu bundan sonra :)))))))))
esıne soyle unutsun delıksız uykuyuuuu
sakayla karısık yazdım kusura bakma cıddı yazsam cekılmez oluyorlarrrrrrrrr

canım iremin çok tatlı maaşlh yerim ben onu
bizimkilerde sağ sağlimdoğsun canım ağlasın da yatmasında bişiy olmaz

benim bebisimde bugün tam 70 günlük benimkide özellikle avizelere bakmayi cok seviyor gözleri kayiyodu ama baya gecti zamanla düzelirmis simdi de anne ogul griple ugrasiyoruz o öksürünce icim aciyo sanki keske onun cektigi bütün acilari ben ceksem diyorum dayanamiyorum hic annelik böylesine kutsal biseymis canim anam cooook özledim seni az kaldi 3 ay sonra torununla gelcez insallah :roflol:

vaybeeeeeee zaten karı koca hayatımız bitti gibi haftada 1 ya oluyor ya olmuyor veled anlıyor sanki nezaman eşim bana yaklaşsa basıyor feryadı, hatta bir kere hem beşik salladık hemdeeeeee..... :asigim:
anladınız siz onu...:smiley-cool: benim kızda ıkınırken kıpkırmızı oluyor canlarım benim yaaa biz bile kabız olunca ne kadar kötü oluyoruz onların gücü neki..... murgizcim hayırlısıyla inşallah kavuş bebişine Allah bir avazda kurtarsın inşallah......bu arada kızmın gözleri hala mavi,eşimin anneannesi,benim babam ve ablam mavi gözlüdür acaba onlaramı çekti ,değişirmi sizce,

canım bebişin çok tatlı Allah bağışlasın. benim bebişimin de sanırım kabızlık sorunu var, zaten günde 1 kereden fazla kakasını hi yapmadı şimdi iki günde bire düştü ve ıkınırken kızarıyor. ben de yeterli beslenemediğinden kakasını az yapıyor diye düşünmeye başladım ve üzülüyorum.

benim bebeğim 10 günlük sarılık oldu hastanede yattı benim sorunum bebeğim kesinlikle beslenmeyi kabul etmiyor memeyi 2 3 dak ancak emzirebiliyorum geçen gece hiç uyanamamışım bebeğim tam 10 saat aç kaldı ve hiç tepki vermedi beslenmediği için kan şekeri düşüyor havale sınırı 50 dedi dr benimkinin kan şekeri 53 idi devamlı dr kontrolünde allah korusun havale geöçirecek diye korkuyorum bebeğim 36 haftalıkken 2600 gr doğdu şimdi 10 günlük 2400 grma düştü sütümü pompayla sağıp kaşık yada biberonla emzirmeye çalışıyorum arada mama bile verdim her türlü beslenmeyi redediyor neden oalilir ne olur bana yardımcı olun kendimi çok kötü hissediyorum

doktorlar ne diyor canım? bence bir an önce doktora git..

[COLOR="DarkOrchid"]CANIM BENİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BİZ BU KABIZLIK PROBLEMİNİ ÇOK YAŞADIK VE YAŞIYORUZDA KIZIM 26 GÜNLÜĞE KADAR GÜNDE BİR KEZ KAKASINI YAPIYORDU ANCAK 26 GÜNLÜKTEN 61 GÜNLÜĞE KADAR HEP FİTİLLE ŞURUPLA YAPTIRDIK,EŞİM SAĞLIK ALANINDA ÇALIŞIYOR BU YÜZDENDE ARKADAŞLARININ TAVSİYELERİNİ DİNLEDİK , BİR BEBEK EĞER 4 GÜN İÇİNDE KAKASINI YAPMIYORSA KABIZ ANLAMINA GELİRMİŞ FAKAT AKSİ HALDE NORMAL BİR DURUMMUŞŞ BU BAĞIRSAKLARI DAHA DÜZENSİZ OLDUĞU İÇİN OLUYORMUŞ BÖYLE , SEN KENDİNİ ÜZME MUHAKKAK DÜZELECEK 4 GÜN BEKLE YAPMIYORSA , KULAK PAMUĞUNUN UCUNA ZEYTİNYAĞI SÜR ,MAKATINDAN BİRAZ İÇERDE GEZDİR YAPAR .....

MAŞALLAH PEK CİNGÖZ OĞLUN PEK ŞEKERMİŞ, SAĞLICAKLA İNŞALLAH NİCE SENELERE[/COLOR]

MERHABA GAMZE BENDE KIZIMI 24 ARALIK 2007DE 35 HAFTALIK DÜNYAYA GETİRDİM,VE 2.360 GRAM DOĞDU 43CM BIYU VARDI FAKAT 1 HAFTA TEDBİR İÇİN KUVEZDE TUTTULAR VE HAFTASONUNDA 2.060GRAMLA HASTANEDEN ÇIKTIK BEBEKLER İLLAKİ DOĞUŞ KILOSUNDAN 100 -200 GRAM DÜŞERLERMİŞ BANA BUNU ÇOCUK DR. SÖYLEMİŞTİ BENDE ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜM ÇÜNKÜ VE KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN EMMEYİ BAŞARAMIYORDU MAMA TAKVİYESİ YAPTIK BİR BEBEK 3 SAATTE 1 MUTLAKA EN AZ 300 CC ALMAK ZORUNDAYMIŞ BU BİLGİLERİ DOKTORDAN ALDIM VE ÖYLE DE YAPTIK BİR ÖĞÜN SÜT SAĞDIM BİBERONLA VERDİM TABİ ARADA BENİ UNUTMAMASI İÇİN EMİRDİM BECEREMESEDE, BİR ÖĞÜNDE MAMA VERDİM VE KIZIM ŞİMDİ İKİ BUÇUK AYLIK VE 5.500 GRAM BOYUDA 55 CM BAŞLARDA BİR ŞEY OLACAK DİYE ÇOK KORKTUM.. AMA ALLAH'A ŞÜKÜR TAVSİYELERİMİ DİKKATE GÜVENLE ALABİLİRSİN

SEVGİLERİMLE SAĞLIKLI GÜNLER

benim bebeğimin daha 4 .günü.Bu sabah iki üç kez hapşırdı burnundan sümüksü bişey geldi doktora götürdüm o sümük değil süttür yapışmış burnundan çıkmıştır dedi.Bide maşallah güzelce kakasını yapıyor ancak günde 3 kez bez değiştiriyorum ve kakası sıvı geliyo.Bilmiyorum boşyeremi teleşlanıyorum acaba sütüm yaramıyomu?

benim de oglum 2aylik gaz problemi var neyseki bugunlerde biraz daha hafifledi.ama ellerini yumruk yapip sapur supur yaliyor.bazende parmaklarini sokup emiyor.bugun ilk defa mama verdim kasikla ugrastim ama yemiyor.kesintisiz ve hizli olsun istiyor.basiyor cigligi.sonunda mecburen biberonla verdim.ancak oyle yedi ve yatti.simdide cok üzülüyorum.cünkü mamayi alinca sütüm gitgide azalacak ve belkide bebegim emmeyi birakip mamaya gececek tamamen oysa ben 2 yasina kadar emzirmeyi dusunuyorum.mama kutusuna takildikca gözüm moralim cok bozuluyor.üstelik nasil takviye yapacagimi da bilmiyorum .annelik ne zormus kizlar:sm_confused:.Allah hepimize yardim etsin

Kızlar dün doktora gittik ve dediğine göre bebeğin kakasını yapıp yapmaması annenin yedikleriyle ilgiliymiş anne kabız yapacak şeyler yerse bebek kakasını yapamazmış o yüzden bol bol sıvı tüketmek kuru kayısı v.b. şeyler yemek lazım

canım başta moralini bozma, sütünü etkiler. ayrıca biberonu kesinlikle vermemeye çalış, ben de mama veriyorum hem de emziriyorum ama mamatı mutlaka kaşıkla ver dedi dr. umarım herşey yolunda gider ama einden geldiğice bebğini sıkça emzir. sevgilerr...

bende birşey söyleyim bende daha doğduğundan beri malesef mama veriyorum daha hastanede başladı bu iş , ve biberonla veriyorum ama maşallah mamadan ziyade beni tercih etmeye başaldı ancak tek göğüs olduğu için tam doyurucu olamıyorum günde 3 kez veya 4kez mama veiyorum

merhaba sevgili özlüm bende senin gibi acabalarla soruşturduğum için oradan biliyorum sütünün yarayıp yaramadığını kakasını yapış sayısından ve şeklinden anlayamazsın sadece hergün düznli olarak tartıp ancak öyle anlayabilirsin...eğer kakasında yeşilklik yoksa (ki varsa bu üşüttüğün anlamına gelir) için rahat olsun normaldir bu durum anne sütü emen çocuklar günde 2 ila 8 kez arasında kaka yaparlarmış fakat mama ile beslenenler günde 1-2 2 günde 1 veya 4 günde bir yaparmış.....
Bebek Yeterince Besleniyor mu?

Bu sorunun cevabını almak için bebek düzenli olarak gözlemlenmeli, tartılmalı ve dışkısı kontrol edilmelidir. Dikkat edilmesi gereken hususlar şulardır:

1. Bebeğin görünüşü ve davranışları:Cildi pembe, ebrulu ve diridir.

2. Ağırlık eğrisi:
Bebeğin ilk üç ay boyunca günde 25-30 gr, sonraki üç ayda da günde 20-25 gr alması gerekir. İlk zamanlar, bebek iyi beslenip beslenmediğinin anlaşılması amacı ile her gün tartılmalıdır. Gelişmeden emin olunduktan sonra her gün tartmak yerine haftada bir tartmak yeterli olacaktır.

3. Dışkı: Anne sütü ile beslenen bebeğin dışkısı altın sarısı rengindedir. Hava ile temas edince yeşil renge dönüşür, pis kokulu değildir, ekşimiş süt kokar. Bebek günde üç ile altı kez kaka yapar. İlk zamanlarda her emzirmede bir kez, üç ile altı ay arası günde iki veya üç kez, daha sonraları günde bir kez kaka yapar.

4. Kabızlık:Anne sütü ile beslenen bebeklerde kabızlık nadiren görülür. Ortalama olarak belirtilenden daha az kere kaka yapsa da bu bebeğin kabız olduğu anlamına gelmez. Bazı bebekler her gün kaka yapmayabilir. Bebeğin dışkısı yumuşaksa, bebek zorlanmadan kaka yapıyorsa ve aynı zamanda kilo alışı düzenli, genel durumu da iyi ise endişelenmeye gerek yoktur.

Bebek hakikaten kabızsa, bunun nedeni genellikle annenin kendi beslenmesindeki dengesizlik veya bebeğin yetersiz miktarda beslenmesi veya yeterli su almamasıdır. Bebeğin görünümü, davranışı, dışkısı ve kilosu yukarda belirtildiği gibi ise, bebek iyi besleniyor demektir. Ancak emzirildikten sonra bebek hala aç gibi davranıyorsa , uyumakta zorlanıyorsa, bir iki saat uykudan sonra uyanıyorsa, en önemlisi yeterince kilo alamıyorsa, o zaman bebek iyi beslenmiyor demektir. Yeterince beslenmeyen çocuk daha fazla içmek isterken yuttuğu havadan dolayı bol gazlı olur, sıkça kusar ve karın ağrısı çeker.

Bebeğin yeterince kilo almamasının en sık rastlanan nedeni anne sütünün az olmasıdır. Bunu anlamak için bebeği her gün tartmak yeterlidir. Ağırlık ölçümleri sonucunda, bebeğin içtiği gündelik toplam süt miktarı içmesi gereken ortalamanın altındaysa, alınacak önlem, içilen anne sütü eksiğini sınai süt ile tamamlamakdır.

kaynak/bebekbilgi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…