merhabalar bu kartlar, hakkında ayrıntılı bilgi almak için bir internet sitesi var mı?esracım merhaba.bende bu kartlardan edinmek istiyorum fakat bulamadım,internet üzeri dışında nerden bulabilirim,ben ist.anadolu yakasında oturuyorum.
o zaman azaltayım yoksa yakında davinci şifresine falan gecmem gerekecek:roflol:
birde beşiğindeyken (park yatağı var alt tarafta olduğu için fileden görüsüyoz :))
kenara saklanıp melisanın annesi nerdeymiş diyorum bulmaya calısıyo bulunca gülmeye baslıyo
bütün gün parmak sayıyoruz şimdilik ben sayıyorum o elimi ısırmaya calısıyo ama öğrencek insallah...
hayvan taklitleri yapıyoruz şimdilik vak vak ve hav hav ı becerebiliyorz..
canım 0-12 ay için kartlar..ama söylediğini anlayacak yaşta artık,oyun oynayarak gelişimine çok yardımcı olabilirsin..1 yaşında kitap okumak-müzik dinletmek gibi şeyleri birlikte yapmak çok keyifli olur diye düşünüyorum:)ah kızlar ben nasıl atladım bu oyun kartlarını miniğim bır yasında cokmu gec kaldım..listedeki herseyi yapıyorum ben hıc kıtap okumadım ama kendısıne bugunden itibaren okuyum.. zekaları cok taze ve dıkkatlıle rne versek alıyorlar
merhabalar bu kartlar, hakkında ayrıntılı bilgi almak için bir internet sitesi var mı?
Merhaba,
Ben de kullanıyorum bu kartları. Beklediğimin çok ötesinde oldu etkisi. Bu arada monozebra. com web sitesindeki videoyu izlemenizi öneririm -
Emrika
Merhaba,
Ben de kullanıyorum bu kartları. Beklediğimin çok ötesinde oldu etkisi. Bu arada monozebra. com web sitesindeki videoyu izlemenizi öneririm -
Emrika
kızlar bu kartlar özellikli kartlar mı? bunları biz kendimizde yapabiliriz gibi geldi bana. hatta çeşitlendirebiliriz? 3 boyut falan gibi bişii yok sanırım? ne dersiniz?
tesekkür ederim canım
Esra, çok teşekkür ederim. Monozebra eğitim setinin sitesini inceledim. Bir de video var. Onu da izledim. Güzel bir sete benziyor. Fiyatı da uygun. Siteden almak için tıkladığında bir alışveriş sitesine yönlendiriyor.Ben bu sabah 2 adet sipariş verdim.Bir çiftlik serisi, bir de orman hayvanları serisi var.Oğlumun seveceğini düşünüyorum. Tekrar teşekkürler.
esracım ben aldım kartları kızımla eğlenerek inceliyoruz,teşekkür ederiz bizi bilgilendirdiğin için..opuyorumnanaktan
selamlar... bende monozebra kartlarını aldım hem çiftlik hem orman hayvanlarını. oğlum 4.5 aylık oldu ve 2 aydır kullanıyorum. esranın dediği gibi orman hayvanlarını anlatmak biraz yaratıcılık gerektiriyor :) ama ikimizde çok eğleniyoruz. artık kartları gösterirken yerinde duramıyor ve mutlu olduğunu belirten sesler çıkarıyor. bebişler için çok eğlenceli ve öğretici, piyasada bu tür kartlar yok gibi bi şey, ben hiç rastlamadım.
merhaba esra, çok güzel bir paylaşım olmuş. ben de inceledim ve almayı planlıyorum kartlardan. kızım 9 aylık oldu bile ama olsun yeni şeylere açığız :)))
aslında yapacak çok değişik şeyler var. arkadaşın dediği gibi ev ortamında kendi yapabileceğimiz oyuncaklar bile var.
öğneğin, hani şu temizlik bezleri oluyor ya, sarı, mavi, pembe falan onlara pvc kaplanmış ve kenarları sivri olmayacak şekilde kesilmiş resimler yapıştırarak da kendi kitabınızı kendiniz yapabilirsiniz.
ben bunu yapmak istiyorum ama daha yapmadım.
Arkadaşlar,herpimizin bebişleri genetik koşulların elverdiği bir zeka kotasıyla doğuyor ve beslenme-sosyal çevre-aileyle iletişim gibi etmenlerle bu kotaya yaklaşıp-yaklaşamamaları söz konusu oluyor..Peki bu aşamada bizlere düşen görevler neler?
Ben kendi payıma hamileliğim boyunca hergün aynı saatlerde kulaklığı karnıma yerleştirip Mozart dinlettim kızıma..Mutlu bir hamilelik yaşamak için elimden geleni yaptım..Ama iş bu kadarla kalmıyor asıl şimdi başlıyor..
Yaklaşık bir haftadır Monozebra Zeka Gelişim Setinin oyun kartlarını kullanıyoruz..
Kızımın tepkileri şaşırtıcı,büyük bir ilgiyle kartları izliyor..
Kartların üzerinde dairesel şekilli siyah beyaz hayvan figürleri var..her karttaki hayvanla ilgili hikayer uyduruyorum,seslerini taklit ediyorum,komşular çıldırdığımı düşünüyor olabilir:)) Kızım da heyecanla ve gülücükler saçarak takip ediyor..Hayvanı tanıtırken ağzıma-dudak hareketlerime bakıyor..
0-12 ay arası için uygun olarak tasarlanmış ama biz malasef 4.ayda tanıştık bu kartlarla..
Hatta huysuzluk ederken bile ilgisini çekiyor:)
Evet bu yaptıklarımızla bebeğimizin Baby Einstein olmasını beklemiyoruz ama eğer mümkünse(ki uzmanlar mümkün olduğunu söylüyor) genetik kotalarına yaklaşmalarını sağlayabiliriz:)
Doğru adımlar atılırsa 10 puanlık bir IQ artışı bile sağlanabilirmiş ama bize var olan cevheri kullanmaları bile yeterli:))
Eskiden beri ninnilerde bile ''uyusun da büyüsün,okullara gitsin,büyük adam olsun'' diye dilekler dile getirilirmiş,anladım ki zaman ne kadar değişse de annelerin dileği ortak:))
Tüm bebişlerimiz Büyük İnsan olup,güzel işler yapsınlar inşallah..Bizler de bilinçli anneler olarak onlara yardımcı olalım..
Peki sizler ne tür şeyler yapıyorsunuz?Paylaşalım,öğrenelim hepbirlikteopuyorumnanaktan
ben evde herkesin kizimla surekli konusmasi talimatini verdim :)) butun gun bangir bangir sesimizle onunla konusuyoruz,degisik sesler cikariyoruz ve kizim daha 2 ayliktan itibaren dialog halinde konusmayi(ses cikarmayi :))) ogrendi.Mumkun oldugunca cok insan gorsun istiyorum ve herkesin yuzune dikkatle bakmasi incelemesi icin firsat veriyorum.Gelen misafirlerden kacirmak yerine onlarin da kucaklarina alip sevmeleine,konusmalarina izin veriyorum.Isin kisasi ne kadar elimizden gelirse sosyallesmesine musade ediyoruz :))
Kendi kendine eglenmesini ogrenmesi icin belli araliklarla yalniz birakiyrum yataginda,cevresine renkli oyuncaklrini asiyorum,donencesini aciyorum,onlarla bile konusuyor,bazaen onlara bagiriyor :))
Ellerine hic eldiven giydirmedim,su anda ciddi bir kesif donemi,istedigi kadar kullanmasina izin veriyorum(sadece parmagini emmesine uzun sure izin vermiyorum,emzigini veriyorum,bu konuda dogru mu yanlis mi yaptigimi bilmiyorum).
Aynada kendini seyretmesine olanak taniyorum,onunla aynadan goz temasi kuruyorum ve cok hosuna gidiyor,gulumsuyor,cevap veriyor.
Masallah yavruma,Allahim cok guzel yaratmis,onun icin elimizden geleni yapmaya calisiyoruz,butun anneler en dogrusunu yapmaya calisiyor,istemeden yanlis yapicaz diye odumuz kopuyor.
Kartlari cok begendim,bir metodist olarak oldukca faydali buldum,en kisa zamanda temin etmeye calisicam .Bol oyunlu bol gulucuklu gunler dilerim hepinize :)
alkisalkisalkisvereliniortakAllah herkesin yavrusunu bağışlasın,benim prof hocam hep kendi kızını yetiştirme tarzından bahsederdi.Bebeği 8 aylıkkken sürekli marketleri gezdirdiğini ve raflarda bulunan yiyecekleri gösterip tanıttığını söylerdi,bebeklerin görsel algılarını ne kadar çok geliştirirsek zeka gelişimine o kadar katkı sağlarız.Hocamın kızı şu an odtü de okuyormuş,yani zemini saglam kurmuş,inş bizde zeki çocuklar yetiştirebiliriz.
CADIARZUbirkaç gün olduğu halde ulaşmadıysa sitelerinin iletişim bölümünden mail atın isterseniz..Bende sipariş verdim ama hala tedarik sürecinde ne kadar sürede elinize ulaştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?