bebeklerimizin zeki olması için

xtubisx

rabbime emanetsin bebekim
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
202
0
96
Gaziantep
kızlar bebeklerimizin zeki olması için neler yemeliyiz..ben balık ve cevizi duydum...bilen varmı aranızda..

balıklar hamsi uskumru sardalya
yeşılıkler marul
kuru fasulye
nohut
brokoli
mısır mısırunu
badem cevız
sabah kahvaltıyla bırlıkte 1 tane cevız önerılıyor.bebegın beyın gelışımı ıcın diye biliyorum ben

tamda simdi misir yiyordum:Dmarul misir ceviz ve arasira balik disinde hic bisiy yemiyorum sevmem:(((

ben hamile değilim ama fıstık içinde bebeğinin zekası için iyi diyorlar

ay fıstığa bayılırım zatenn fıstık memleketindeyim:)..ama benim canım hiç bişey yemek istemiyor....
birde arkadaşlar kefir içiyorlarmışş

kefir ne canim ya iyi bisiyse bende icim cünkü baliktan nefret ediyorum ayda bir zorla yiyorum:(((

ceviz ve balık bence hepsinden önemli bence. ha birde çinko hem hamileyken hemde doğduktan sonra bebeğe verebilirsiniz.

kefir ne canim ya iyi bisiyse bende icim cünkü baliktan nefret ediyorum ayda bir zorla yiyorum:(((

Benim bildiklerim ve kızımda bol bol yediklerim; Zeytin, zeytinyağı, beyaz peynir, balık, ceviz, badem, fındık, taze meyve sebze... Ayrıca yeterli miktarda demir alımı şart... Demir bebeğin zekası için çok önemli...

Kızım 3 yaşında ve Maşallah 6-7 yaşındaki çocuklar kadar bilgili her konuda, çok dikkatli ve çok zeki... Yabancı şarkıları bile hiç zorlanmadan ezberliyor... Sayıları, renkleri ve harflerin bir çoğunu biliyor... MAŞALLAH diyor gören herkes... Zekası dillerde Allah almasın...

Bir de bebek doğduktan sonra da zekası için yedirilmesi gerekenler var tabi... Kızım 3 yaşına geldi hala günde 1 bardak sulandırılmış pekmezini içer, fındık, badem ve fıstık ezmesini yer, tahin-pekmez yer...
Yediklerine o kadar dikkat ettim ki hala da ederim... Şimdi kızımın kardeşi geliyor ve hergün 1 avuç cevizimi yerim... Demirimi düzenli alırım... Yumurta, süt, meyve-sebze ihmal etmem...

Herkese hayırlı hamilelikler, hayırlı doğumlar...

Gelecekte zeki bir nesil olur inşallah biz bilinçli anneler sayesinde ve ülkemiz daha farklı olur inşallah her yönden...
Gelecek biraz da biz annelerin elinde...

Benim bildiklerim ve kızımda bol bol yediklerim; Zeytin, zeytinyağı, beyaz peynir, balık, ceviz, badem, fındık, taze meyve sebze... Ayrıca yeterli miktarda demir alımı şart... Demir bebeğin zekası için çok önemli...

Kızım 3 yaşında ve Maşallah 6-7 yaşındaki çocuklar kadar bilgili her konuda, çok dikkatli ve çok zeki... Yabancı şarkıları bile hiç zorlanmadan ezberliyor... Sayıları, renkleri ve harflerin bir çoğunu biliyor... MAŞALLAH diyor gören herkes... Zekası dillerde Allah almasın...

Bir de bebek doğduktan sonra da zekası için yedirilmesi gerekenler var tabi... Kızım 3 yaşına geldi hala günde 1 bardak sulandırılmış pekmezini içer, fındık, badem ve fıstık ezmesini yer, tahin-pekmez yer...
Yediklerine o kadar dikkat ettim ki hala da ederim... Şimdi kızımın kardeşi geliyor ve hergün 1 avuç cevizimi yerim... Demirimi düzenli alırım... Yumurta, süt, meyve-sebze ihmal etmem...

Herkese hayırlı hamilelikler, hayırlı doğumlar...

Gelecekte zeki bir nesil olur inşallah biz bilinçli anneler sayesinde ve ülkemiz daha farklı olur inşallah her yönden...
Gelecek biraz da biz annelerin elinde...

maşallah canım kızına..ben meyveyi ağzıma koymuyorum pek aram yok ama diğerleirni deniycem

arkadaşlar kefir in hamilelere önerilmediğini okumuştum.isterseniz iyice bir araştırma yaptıktan veya doktorunuza danıştıktan sonra için derim ben

Back
X