Çocuk Hastalıkları Bebeklerin boynundaki pişik

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Levmel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2015
3
0
39
Arkadaşlar birbuçuk aylık oğlum var ve boynu hep isilik gibi kızarıklık oluyor doktor sıcaktan olur dedi fakat geçmiyor ve tekrarlıyor ilaç kullanmak istemiyorum önerilerinizi bekliyorum

Fazla giydirmeyin belki giydirdikleriniz çok geliyordur, sabun tozuyla yıkadığımız yüzde yüz pamuklu giysiler giydirin ve boyun bölgesini kuru tutun şuan kış olduğu için belki hergün yıkayamazsınız ama gün aşırı veya 2 günde bir bebeğinizi yıkayın

alalh analı babalı buyutsun
yegenımın olurdu kızarıklıklar annem karbonatlı su yapardı pamuğu batırıp bastırmadan sılerdı bır gunde gecerdı
istersenız bı deneyın ilaç kulanmaktan ıyıdır

Banyodan sonra iyi kurula bebegi,kasik bölgesi bacak aralari boyun,kulaklarin arkasi.Ben bepanthen pudra veya krem kullaniyorum,has zeytinyaginin da cok faydasi var...

Kardes sanirim yurdum teyzelerine inanip cocugun soğuktan donacagini düşünüp lahana gibi sariyorsun :))
Benim kizimin da 4 aylıkken kayinvalidemin sayesinde boynu korkunc bir şekilde isilik dolmuştu aşırı sicak tutmaktan.
Ben bol bol yikadim, yikamadigim zamanlarsa kış olmasina rağmen ortam ısısıni normal tutup serince biraktim üst tarafını. Yikamadigim zamanlarda da sildim temiz havluyla.
Ilac sinifina girer mi bilmiyorum ama uni bayb'nin zeytinyağlı bebek yagi var. O muhtesem bir ürün.

Aynen sicaktan oluyor.benim kizimda hic yoktu,bu yaz tasindigimiz yer o kadar sicakti ki onda da baslamisti.fazla giydirmeyin,yikayinca iyice kurulayin,isilikli bolgeleri serinletin arada.yikayarak vs.gececektir insallah,gecmis olsun:KK66:

Eger kusuyorsa farkinda olmadan iyi temizleyemiyor olabilirsiniz. Pamuklu suyla silin bol bol

Birde emzirirken boynu kolunun altinda kaliyor ya ondan da terliyor olabilir. Pudra dok. Lutfen cok kalin giydirme

Boyunları yok gibi olduğundan azda giydirsen katlanıyo derisi. Bazı bebeklerde bu pişiğe daha yatkın oluyolar.
Krem kullanırım dersen Sudokrem al azıcık sürersen pişiği hemen geçiriyo.
Yok kullanmak istemiyosan pamuğu ıslatıp sık sık sil boynunu ve kesinlikle iyice kurula ıslak ve nemli kalmasın

Pudrayı tavsiye etmem cildi nefes aldırmıyo çünkü. Ama sık sık suyla sil kurula ve zaytinyağı sür ve sakın kalın giydirme!

çok tiftikli yünlü giysiler de boynu pişirir.Orlon giydirin mümkünse ya da penye .Bepanthen kullanabilirsiniz

Ne anlatmak istediğinizi anlamadım ama çok küçük toz zerrecikleri olduğu için sürerken uçuşuyolar. Boyun bölgeside malum ağza burna yakın soluma yoluyla ciğerlere gidebilir. Pudraların üzerinde bile yazar bebeklerin ağızlarından uzak tutun diye..

Ne anlatmak istediğinizi anlamadım ama çok küçük toz zerrecikleri olduğu için sürerken uçuşuyolar. Boyun bölgeside malum ağza burna yakın soluma yoluyla ciğerlere gidebilir. Pudraların üzerinde bile yazar bebeklerin ağızlarından uzak tutun diye..
evet biliyorum pudra cok zararlı, su ve pamuk dedim ben zaten pudra demedim:KK49:

X