• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerin duruşları ve yorumlar

edolina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
2.029
15
158
İzmir
Güzel Hamiş arkadaşlarım;
Bebeklerimizin duruşlarıyla ilgili bu konu başlığında yazışalım,kimse sadece kendi bebeğinin o pozisyonda olmadığını bilsin,tecrübeli olanlar bu konuda yaşadıklarını,bildiklerini burada bizimle paylaşsın istedim.Çünkü ben daha dün,çok yalnız olduğumu düşündüm ve çok korktum.Bugün foruma girip bu konuda bir,iki teselli yazısı okuyunca nasıl mutlu oldum anlatamam.Bu yüzden hamileliğimizle ilgili herşeyi paylaşma taraftarıyım.

Benim kızım 32. haftasında ve ters duruyor.Ayak hareketlerini barsaklarımda ve göbeğimin aşağı kısmında hissediyorum.Kafasını ara sıra göbek deliğimin üstünde bir yerlere bastırıyor.Başını okşatmak ister gibi:CüvCüv:

Doktorumuz bu saatten sonra dönme ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor.Ama son birkaç günde dönen bebekler de olmuş hastaları içinde.Böyle kalırsa kızım sezeryanla doğacak.

Doktorun bu konuyla ilgili söylediği başka birşeyi daha paylaşmak istiyorum;
"Bebek ters olduğu için,ayakta dururken ve yürürken çok baskı yapıyordur.Canının yanmasını istemiyorsan çok ayakta kalmamalısın."dedi.
Yani benim gibi bebeği ters duran hamileler,diğer hamilelere nazaran ayakta durmakta daha çok zorluk çekiyor olmalı.Ben zaten uzun zamandır bunun farkındaydım.Sadece sebebinin bebeğin duruşu olduğunu bilmiyordum.Uzun yürüyüşlerde hep kasıklarıma yakın yerlerde inanılmaz baskı hissediyordum ve gerçekten canım yanıyordu.Bunu yaşamamın doğal bir durum olduğunu bilmek beni rahatlattı.

Nur yüzlü bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde dünyaya gözlerini açarlar ve hepimizin yüzünü güldürürler inşallah:Saruboceq:Herşeye onların sağlıklı doğmaları için katlanacağız ve bu sonunda eminim hepimizi çok mutlu edeceka.s.

benim kızım 33. haftasında başaşağı duruyordu. doktor güzel başaşağı duruyor ve kanala girmemiş erken doğurmazsın korkma dedi.. kanala girmediğine göre dönebilme ihtimali var mı diye sormak aklıma gelmedi ama ben dönmez diye düşünmek istiyorum. hayırlısı.. ben kızımın ayaklarını kaburgalarımda o kadar çok hissediyorum ki anlatamam. bazen i tepikliyor gögüslerim bile hopluyor :) çok komik oluyor valla..edocum senin dediğinin tersi mesela ben maşallah sabahtan akşama çarşı pazar geziyom hiçbiyerim ağrımıyo.. hatta kızımı kangurusuna koymuşum da gezdiriyormuşum gibi hissediyorum. yorgunluk ya da acı hissetmiyorum. aman nazar değmesin de.. böyle işte bizim hissettiklerimiz.

canım benimkilerin ikiside baş aşağı duruyorlar ama çok aşağıdalar aceleci kızlarım :) çok baskı yapıyorlar rahim ağzına biraz ayakta kalsam heryerim ağrıyor. ve malum bölge zonklamaya başlıyor:utangac:

edolina seninle aynıyız benim bebişimde ters doktor söylemeden de ben biliyordum çünkü ayaklarını aşagıda hissediyordum doktorum banada dönme ihtimalinin az oldugunu söyledi keşke normal olsaydı çok isterdim anşaallah düzelirler. düzelmesede saglıklı olsunlarda gerisi önemli degil.

benimki yan yatıyo yawww kafası sağda zaten ben anlamıştım karnım top gibi yanlarda garip çıkıntılar var ama zor oluyo büyüdükçe yerini genişletmek için tepikliyo bazen aynı anda hem üstten hem alttan vuruyo nereye bakacağımı şaşırıyorum kol bacak aynı anda çalışıyo heralde ama yanlarım sırtım falan çok ağrıyo bazen dönse biraz rahatlarım diyom
edoşum konu için tşk yeni başlıklar çok hoş oluyo

doğum pozisyonunda benim ki
ama 35 e kadar pozisyon değiştirme ihtimali varmış
dönmez inşallah
sezeryan olmayı istemiyorum çünkü tabi herşeyin hayırlısı

Güzel Hamiş arkadaşlarım;
Bebeklerimizin duruşlarıyla ilgili bu konu başlığında yazışalım,kimse sadece kendi bebeğinin o pozisyonda olmadığını bilsin,tecrübeli olanlar bu konuda yaşadıklarını,bildiklerini burada bizimle paylaşsın istedim.Çünkü ben daha dün,çok yalnız olduğumu düşündüm ve çok korktum.Bugün foruma girip bu konuda bir,iki teselli yazısı okuyunca nasıl mutlu oldum anlatamam.Bu yüzden hamileliğimizle ilgili herşeyi paylaşma taraftarıyım.

Benim kızım 32. haftasında ve ters duruyor.Ayak hareketlerini barsaklarımda ve göbeğimin aşağı kısmında hissediyorum.Kafasını ara sıra göbek deliğimin üstünde bir yerlere bastırıyor.Başını okşatmak ister gibi:CüvCüv:

Doktorumuz bu saatten sonra dönme ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor.Ama son birkaç günde dönen bebekler de olmuş hastaları içinde.Böyle kalırsa kızım sezeryanla doğacak.

Doktorun bu konuyla ilgili söylediği başka birşeyi daha paylaşmak istiyorum;
"Bebek ters olduğu için,ayakta dururken ve yürürken çok baskı yapıyordur.Canının yanmasını istemiyorsan çok ayakta kalmamalısın."dedi.
Yani benim gibi bebeği ters duran hamileler,diğer hamilelere nazaran ayakta durmakta daha çok zorluk çekiyor olmalı.Ben zaten uzun zamandır bunun farkındaydım.Sadece sebebinin bebeğin duruşu olduğunu bilmiyordum.Uzun yürüyüşlerde hep kasıklarıma yakın yerlerde inanılmaz baskı hissediyordum ve gerçekten canım yanıyordu.Bunu yaşamamın doğal bir durum olduğunu bilmek beni rahatlattı.

Nur yüzlü bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde dünyaya gözlerini açarlar ve hepimizin yüzünü güldürürler inşallah:Saruboceq:Herşeye onların sağlıklı doğmaları için katlanacağız ve bu sonunda eminim hepimizi çok mutlu edeceka.s.

cnım benim kızımda ters duruşt hala aynı şikayetler bende de var. ama doktor dönebilir daha vaktin var dedi yani benim anladığım kadarıyla 37-38 haftaya kadar dönmezse gün vercek sanırım sezeryan için. bide bana şunu dedi son anda da dönebilior bebekler dedi ama bu seferde çatıya yerleşmediği için sorun olabiliyor doğumda dedi artık beklicez ve göreceğiz

öff herkes başka sey söylüyor..:bbo:
gecen de yakın bir arkaasım bebeği son hafta (!) ters döndüğü için sezeryan olmak zorunda kaldığını söyledi..
hani dönmezdi..
hiç bişeyin garantisi yok yani..
hafta hesabına bakmamak lazım heralde,artık dönmez vs diye...

geçen gün nerde okudum hatırlamıyorum ama hamile kadın bebegin donmesini istiyorsa yerde biraz emeklesin yazıyordu.. endişe ile gülümsedim.. bilmiyorum dener miyim ama böyle bişiy okudum yani. bilginiz olsun bacılar..

kızlar benimde 28.haftada doğum pozisyonundaydı ama çarş günü öğrendiğim kadarıyla bizim erenimiz ters dönmüş.
inş yakın vakte kadar doğum pozisyonunu geri alıra.s.

geçen gün nerde okudum hatırlamıyorum ama hamile kadın bebegin donmesini istiyorsa yerde biraz emeklesin yazıyordu.. endişe ile gülümsedim.. bilmiyorum dener miyim ama böyle bişiy okudum yani. bilginiz olsun bacılar..

Deneriz,zor bişey değil ama işe yarayacak mı?..

Ben de doğum yaklaşıp da bebek aşağıya inmediyse bacak arasından müzik dinlettiklerini duydum.Bir kadının anlattığına göre işe yaramış ve bebek aşağıya doğru başaşağı gelmiş.

Kasım sonunda gideceğim kontrol öncesi bunları bi deneyeyim bakayım.

benim bebek şimdilik başaşağı duruyor ama yine de son ana kadar değişebilir sanırım bana da garantisi yok gibi geliyor..

canım yaa kaçıncı haftada söyledi.yenimi onu merak ediyorum bende benim 28 haftalıkken gittim ama dönmemişti galiba bidaha bakalım dedi doktor erken daha döner diye.ama sanki kaburgalarıma baskı yapıyo çok benimde döndü galiba baş aşağı normal olur böyle giderse diye ne zaman söyledi onu merak ediyorum.

canım ben yeni gittim kontrole yani 33.haftanın içindeydim ozaman işte başaşağı duruyordu bebek doktorum da döner dönmez şöyle dogurursun v.s. hiçbişey söylemedi bana..nasıl olur bilmiyorum ben de çok merak ediyorum..

slm aranıza yeni katıldım 35 haftalık ahmileyim ve benim ardam da yan duruyor. inş döner çünkü ben normal doğum istiyorum. 37 haftaya kadar dönmezse sezeryana gidiyor :( Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
slm aranıza yeni katıldım 35 haftalık ahmileyim ve benim ardam da yan duruyor. inş döner çünkü ben normal doğum istiyorum. 37 haftaya kadar dönmezse sezeryana gidiyor :( Allah hepimizin yardımcısı olsun...

merhaba..
Allah sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin.

sanırım şubat 2010 annesi olacaksın.
bu linkte seninle aynı zamanda doğum yapacak annelere ulaşabilirsin:

http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/334582-2010-subat-anneleri.html

Back
X