bebeklerin sırtında diken olurmuş

aaarzu88

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
183
0
296
Ankara
kızlar benim 4 aylık bir bebeğim var.biz tokatlıyız ve bizim oralarda diken çıkarma denen bişey varmış.size de anlatmak istedim.annem kızımı banyo yaptırırken sırtına,iki kürek kemiğinin arasına avcunun içiyle masaj yaptı bikaç saniye.sonrasında gördüklerimize eşimle çok şaşırdık.ovulan bölgede bir avuç içi kadar sakal şeklinde bişeyler belirdi.buna diken deniyormuş ve bunu çıkarmak bebeği rahatlatırmış.sonra her banyoda ovdukça bu dikenler döküldü.eşim çok telaşlanmıştı doktora gidelim diye .annemlrin komşusu bu sebeple gitmiş doktor vazelin sürün tek tek çıkarın demiş.yani telaşlanmayın dediler.a
zaten annem bizden de çıkarmış bunu.

canım benım kızımında vardı merak edılıcek bişy deyıl dedığın gıbı zamanla bıttı ıkı uctane kalmıstı onlarıda ben canını acıtmıcak gıbı aldım banyo yaparken gıdıyo zamanla

ovmadanda belli oluyo mu peki?ben hiç farketmedimde,gerçi benimkisi sap sarı,tüyleride öyle..yarın akşam banyo yapacak,bakalım varmı :) gerçi büyüdü benimkisi baya bi..

yok cnm ovmadan belli olmuyor.orda hiç bişey yokken birden erkeklerin sakalı gibi simsiyah şeyler beliriverdi.

ilk defa duyuyorum böyle birşeyi yarın akşam banyo yapcaz bizde,bu şeyler kıl gibimi neden çıkarmışki çok merak ettim şimdi ya

Ben denedim benimkisinde hiç bişey çıkmadı,5,5 aylık oldu ondan mı acep..

norsiscım senımkınde yoktur artık en uzun 3 ayda döukuyolar arkadas ovunca çıkıyo demıs ama ovmadanda bellı oluyo kızımda 5 bucuk aylık hastanede cocuk dokyoru yıkarken benı cağırdı banyosu hakkında bılgı ıcın gösterdı sırtında dikenlerı var dedı ovdukca belırgınlesıyo sadece zamanla döukuluyo hanı sey gıbı dusunun pütürlü pütürlü oluyo

norsiscım senımkınde yoktur artık en uzun 3 ayda döukuyolar arkadas ovunca çıkıyo demıs ama ovmadanda bellı oluyo kızımda 5 bucuk aylık hastanede cocuk dokyoru yıkarken benı cağırdı banyosu hakkında bılgı ıcın gösterdı sırtında dikenlerı var dedı ovdukca belırgınlesıyo sadece zamanla döukuluyo hanı sey gıbı dusunun pütürlü pütürlü oluyo

hımm çok ovdum ama bişey çıkmadı :8:benimkinde bişey kalmamış :21:

ben denedim bizde de çıktı dikenler ama çok az 8-10 tane kadar
yeni çıkan sakal gibi birşey dikenler ben 3 tanesini cımbızla çektim
sonra canı yanardiye korkup bıraktım banyoda dökülsün diğerleri
biz çok sık banyo yapıyoruz belki dökülmüştür daha önce o yüzden azdır bizde

daha önce de böyle bir konu açılmıştı. ama sıklıkla tekrar edilmesi gerekiyor galiba. ben de yeni öğrenmiştim. ilerisi için uygulamayı düşünüyorum.

kızlar ben de bugün banyoda denedim, işin aslı şu:

sırtındaki doğumdan kalma tüyler ovalanınca büzüşüp sertleşiyor. sadece sırtındakiler de değil, kol üstü, işte kuyruk sokumundaki tüyler de öyle oldu biz deneyince.

diken çıkıyor denince insan daha başka bişey olacak sanıyor, yeni bişey çıkmıyor orada, var olan tüyler ovalanınca sertleşiyor.

hani tüyleri alevle tütsülerseniz büzüşüp sertleşir ya, aynen öyle.

kızlar ben de bugün banyoda denedim, işin aslı şu:

sırtındaki doğumdan kalma tüyler ovalanınca büzüşüp sertleşiyor. sadece sırtındakiler de değil, kol üstü, işte kuyruk sokumundaki tüyler de öyle oldu biz deneyince.

diken çıkıyor denince insan daha başka bişey olacak sanıyor, yeni bişey çıkmıyor orada, var olan tüyler ovalanınca sertleşiyor.

hani tüyleri alevle tütsülerseniz büzüşüp sertleşir ya, aynen öyle.

ha sunu bıleydın canım yanlıs tabır kullanmısız evet ama adına diken denılıyo dedığın gıbı tütsülesen tüğ gibi oluyo ama azda cokta rahatsız edıyo neysekı kızımda 3 bucuk ayda yokoldu suan 6 ayına gırıcek bişy kalmadı cok sukur

Back
X