• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerin tırnaklarında kırılma soyulma

zubeyde1

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2024
118
29
18
26
Kızımın ayak tırnakları yürümeye başladığından beri bu şekilde herhangi bir rahatsızlığı kaşıntısı vs yok neden olur fikri olan var mı
IMG_4241.webp

Kızımın ayak tırnakları yürümeye başladığından beri bu şekilde herhangi bir rahatsızlığı kaşıntısı vs yok neden olur fikri olan var mı
Eki Görüntüle 3660146
Benim kızım 17 aylıkken bu durumu yaşadık ben demir eksikliğinden şüphelenmiştim ama bizim eldeki tırnaklarda da kırılma vardı. Ve tahmin ettiğim gibi ferritin 8e düşmüş 3 ay kullanacağı ilaç verildi 2 ayı doldurdu 1 ayı kaldı

Benim kızım 17 aylıkken bu durumu yaşadık ben demir eksikliğinden şüphelenmiştim ama bizim eldeki tırnaklarda da kırılma vardı. Ve tahmin ettiğim gibi ferritin 8e düşmüş 3 ay kullanacağı ilaç verildi 2 ayı doldurdu 1 ayı kaldı
Benim kızımın ellerinde yok kan tahlili yaptırmaya da çekniyorum açıkçası zor oluyor malum

Benim kızımın ellerinde yok kan tahlili yaptırmaya da çekniyorum açıkçası zor oluyor malum
Evet, en zor kısmı o an maalesef. Zaten ben tırnaklarında kırılma olmasaydı da götürecektim çünkü boş boş şeyler yiyor et, balık, köfte vs hiçbir şey yemiyor, sadece makarna pilav yoğurt bu kadar sevdiği şey. Kan nasıl depolayacak bu çocuk diye endişe ediyordum, götürecektim. Baktım ki tırnaklar da kırılmaya başladı o şekilde götürdüm. Sizin yeni yürümeye başladıysa belki bir yerlere çarpıyordur ama benim dikkatimi çeken tırnağının beyaz olması o yüzden acaba kansızlık mi var dedirtti. Kızımın da beyazdı şimdi kırmızı mesela

Evet, en zor kısmı o an maalesef. Zaten ben tırnaklarında kırılma olmasaydı da götürecektim çünkü boş boş şeyler yiyor et, balık, köfte vs hiçbir şey yemiyor, sadece makarna pilav yoğurt bu kadar sevdiği şey. Kan nasıl depolayacak bu çocuk diye endişe ediyordum, götürecektim. Baktım ki tırnaklar da kırılmaya başladı o şekilde götürdüm. Sizin yeni yürümeye başladıysa belki bir yerlere çarpıyordur ama benim dikkatimi çeken tırnağının beyaz olması o yüzden acaba kansızlık mi var dedirtti. Kızımın da beyazdı şimdi kırmızı

Evet, en zor kısmı o an maalesef. Zaten ben tırnaklarında kırılma olmasaydı da götürecektim çünkü boş boş şeyler yiyor et, balık, köfte vs hiçbir şey yemiyor, sadece makarna pilav yoğurt bu kadar sevdiği şey. Kan nasıl depolayacak bu çocuk diye endişe ediyordum, götürecektim. Baktım ki tırnaklar da kırılmaya başladı o şekilde götürdüm. Sizin yeni yürümeye başladıysa belki bir yerlere çarpıyordur ama benim dikkatimi çeken tırnağının beyaz olması o yüzden acaba kansızlık mi var dedirtti. Kızımın da beyazdı şimdi kırmızı mesela
Et tavuk köfte yer tabi bu aralar iştah gelip gidiyor biraz ayakları yürüdüğünden beri böyle ama vurma vs değildir diye düşünüyorum 4 aydır yürüyor acı ağrı da yok ama bilemedim sanırım o kanı vermek zorundayız

Bizim hala böyle 4yas, yürürken carpiyorlar, sürtüyorlae, parmaklarını büzüp basiyorlar o yüzden oluyor, bizim degerlerimiz normal, yürüdükten sonra neredeyse hep böyle oldu🤷🏻‍♀️

Et tavuk köfte yer tabi bu aralar iştah gelip gidiyor biraz ayakları yürüdüğünden beri böyle ama vurma vs değildir diye düşünüyorum 4 aydır yürüyor acı ağrı da yok ama bilemedim sanırım o kanı vermek zorundayız
Yiyorsa o halde değerleri iyidir muhtemelen. Belki de yürüme kaynaklı siz fark etmeden bir şeylere çarpıyordur

Ay bizimki de tam olarak böyle bende sürekli çorapla durduğu için diye düşünüyordum

Back
X