Çocuk Hastalıkları Bebeklerinde kalprotektin değeri yüksek çıkan ve süt allerjisi olan anneler LÜTFEN YARDIM EDİN

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nihal8483

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2015
88
28
40
Kızım 4 aylık . birinci ayından beri mukuslu ve yeşil ishali var, kilo alımı normal ama hep alt sınırdaydı. 4. ay kontrolunde doktor inek sütü allerjiisinden şüphelendi test istedi. Kandaki testte süt allerjisi negatif çıktı. Fakat gaitada kalprotektin değeri yükse çıktı. internette araştırdım çok kötü iki hastalıkta böyle yükseliyormuş birde süt allerjisinde. doktorum çocuk gastroentoloğa yönlendirdi beni. sizlerden ricam süt allerjisiyle ilgli bu tarz deneyimler yaşayanınız varsa tecrubelernızı benımle paylaşıp bana biraz fikir vermenız.
birde istanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz bir çocuk gastroentoloğu varmı? hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.

Neyse bu konuda kimsenin deneyimi olmadığını farzederek benim sorunumu yaşayan anneleri biraz bilgilendirmek için son yaşadıklarımı yazacağım. Çocuk gastroentoloğa gitmeden önce bir alerji uzmanına gitmeye karar verdim . bunun için acıbadem hast. kadıköy şubesindeki Yrd.Doc. Günseli Bozdoğan'a gittik. Tatlı ilgili bir kadın. uzun uzun sıkılmadan şikayetlerimizi dinledi ve sorularımızı cevapladı. Süt allerjisi olduğunu sanmıyorum ama 4 ile 6 hafta kadar sıkı süt diyetine gir bakalım değişiklik olacak mı dedi. süt allerjisi değilse nedir ? crohn hastalığımı dedim sanmıyorum onda kalprotektin 1000 leri görür dedi bizim değer 668 di. Şu aralar çocukların bağırsaklarındakı bu ishal ve sümüksü yapı çok fazlaymış. bir yaşına doğru düzelir nedenini bizde açıklayamıyoruz dedi.
İşte böyle ama ben yinede bir gastroentologdan randevu aldım gidelim bakalım o ne diyecek. Bu arada süt ürünleri diyetimin 7. günü kızımda düzelme var , ishali azaldı ama mukus denilen kakasında ki sümüksü şey hala devam ediyor. rengi de yeşilden sarıya döndü...

Uzun zamandır yazamadım . Kızımın durumu hala belirsiz , gastroentoloğa götürdim tahlil kaka tahlili istedi bol lökosit ve gizli kan çıktı. korktuğum crohn hastalığı bu kadar erken yaşlarda görülmezmiş öyle söyledi. Hala deniyorki süt allerjisi olabilir ama diyet yapmama rağmen sümüklü kaka devam ediyor daha ne kadar böyle belirsiz devam ederiz bilmiyorum
xenforo-smilies-kk43.gif

Ek gıdalara başladık haftayada cilt testi yapılacak yumurta ve süt ile . normal çıkarsa süt allerjisi değil denecek ve büyüdükçe bu sorunun geçmesi beklenecekmiş . Bu allerji uzmanının söylemi. Dediğine göre böyle çok hasta varmış nedeni bulunamıyormuş ama bebek büyüyünce iyileşiyormuş. Artık sıkıldığım için bende beklemeye karar verdim. Bir gelişme olursa yazarım. Çünkü ben bu durumu internette çok araştırdım çokda doktor gezdim ama bir sonuca ulaşamadım. Bari benden sonra bunu yaşayan anneler olursa onlara biraz yol göstersin :KK43:

Cilt testi temiz çıktı doktor süt allerjisi yok dedi.hastalığımız Eozinofilik kolitmiş. kızımın ishali de düzeldi . şu an 7 aylık oldu gastroentoloğa kontrolü var ve kalprotektin testini tekrar edicez. Bakalım o ne teşhis koyacak akıl akıldan üstündür

Gastroentolog hala süt allerjisi teşhisinde ısrarlı. kızım 7 aylık oldu tüm şikayetleri geriledi. Artık diyet yapmıyorum. diyet yapmıyorum kısmını çocuk gastroya söyleyemedim ( özel hastane olmasına rağmen çok sert) önemli olan kızımın iyileşmesiydi ona gitmemizin nedeni de beslenme önerileri almak içindi. Zira dertlerin biri bitiyor biri başlıyor şimdide ek gıdayı reddediyor hala anne sütü alıyor. Neyse tek sorunumuz bu olsun :) sanırım artık bu son yazım bu tür problemi olan birileri benim yazdıklarımı okuyup sonuç ne oldu diye merak etmesin diye yazdım herkese acil şifalar diliyorum. Aksi bir durum olursa paylaşırım ama sanırım atlattık....

Merhaba konuyla ilgili ne yaptığınızı çok merak ettim. Benim oğlumda da kanlı mukuslu kakalar geliyor. Süt alerjimiz var. Fakat süt ürünü tüketmediğim zamanlarda da kanlı kakalar görebiliyorum.

Merhaba yazdiklarinizi okudum suanda ne durumdasiniz cok merak ediyorum benimde kizim 2 bucuk aylikti kanli kakalar yapiyordu ilk tahlillerde Amip dediler kilo alimida cok azdı ama sadece anne sutu aliyordu banyo suyundan almis olabilir dediler flagy diye surup kullandik lokosit gecti sonra ara ara gene gordum kanlı kakasini doktor devamli olmazsa zorlanmadan olabilir dedi 4 aylik oldu kızım kanlı kakalar cogalmaya başladı kaka tahlilinde gene bol lokosit goruldu amip cikmadi doktor bu sefer kesin inek sutu alerjisi dedi perhiz yapmaya başladım gaitada calproktin 205 cikti 1 hafta daha perhiz yapicam ozel mamada aldık sonra tekrar kaka tahlili yapilacak yumurtada yemiyorum buarada gercekten cok yıpratıcı süreç lutfen yapmam gereken yada göstermem gereken baska biseyler bir yerler varsa yardımcı olun bana

Merhaba yazdiklarinizi okudum suanda ne durumdasiniz cok merak ediyorum benimde kizim 2 bucuk aylikti kanli kakalar yapiyordu ilk tahlillerde Amip dediler kilo alimida cok azdı ama sadece anne sutu aliyordu banyo suyundan almis olabilir dediler flagy diye surup kullandik lokosit gecti sonra ara ara gene gordum kanlı kakasini doktor devamli olmazsa zorlanmadan olabilir dedi 4 aylik oldu kızım kanlı kakalar cogalmaya başladı kaka tahlilinde gene bol lokosit goruldu amip cikmadi doktor bu sefer kesin inek sutu alerjisi dedi perhiz yapmaya başladım gaitada calproktin 205 cikti 1 hafta daha perhiz yapicam ozel mamada aldık sonra tekrar kaka tahlili yapilacak yumurtada yemiyorum buarada gercekten cok yıpratıcı süreç lutfen yapmam gereken yada göstermem gereken baska biseyler bir yerler varsa yardımcı olun bana
Merhaba Facebook'ta bir grup var alerji yazın çıkar oraya üye olun size yol göstereceklerdir.

durumunuz nedir acaba bizdede inek sütü alarji teshisi konuldu durumunuzu merak ettim calprection testini yeniden yaptığınızda kaç cıktı?

Merhaba , yıllar sonra bu hesabıma tekrar girdim. Kızım şu an 6 yaşında . 8. Aydan sonra kızımda kronik kabızlık başladı ve 5 yaşına kadar kabız ilacı kullandı. İlaçsız asla yapamadı. Şu an dozu azalmış olmakla beraber hafta da 1 yada 3 doz vermezsem kakasını yapamıyor. Bir sindirim problemi var ama kimse nedenini bulamadı. Son götürdüğüm çocuk gastroentolog bu çocukların %50 si iyileşir geri kalanı da hayatını bu şekilde devam ettirir. Gelişimsel bir problemi yok o nedenle ciddi bir hastalık olduğunu düşünmüyorum dedi. Binlerce nedeni olabilir dedi. Yani kısaca kabullenin dedi. Ben yine de buna da şükür dedim. Kızımın iştahsızlığı ise 4.5 - 5 yaşına kadar devam etti . Şu an boyu da kilosu da iyi. Bunu okuyan kaygılı anneler kendi bebeğinizle ilgili uzman kişilerden Bilgi alın ama kendinizi de çok yıpratmayın . Herkese sağlıklı günler dilerim 🤗🌺

X