aspiratör mutlaka OTRİBEBE olsun, sadece eczanelerde satılıyor. diğerleri hiç işe yaramıyor.
ben bubchen'in setini almıştım, kampanyada ve çok ucuzdu, bebek bakım çantası hediyeliydi. şampuan, pişik kremi, vücut sütü, duş jeli ve bebe yağı vardı sette. vücut sütü dışındakiler daha bitmedi bile bebeğim her gün banyo yaptığı halde neredeyse bir yıldır kullanıyoruz. memnunum.
ve en iyi çatlak kremi inan bana susam yağı. kime dediysem işe yaradı. tahinin üstüne çıkan yağı süz, bol miktarda oluyor zaten. cilt hemen emiyor, çamaşıra değse de lekesi kalmıyor yıkanınca. 7. ayından itibaren her gün sür ki baştan çatlamasın emzirirken sıkıntı yaşama.doğumdan sonra her emzirişin ardından sürer beş dakika havalandırırsan bir sonraki emzirmeye dek cildin emer, memeyi yıkama derdi de yok. belki aklınızda kalır,işinize yarar diye yazıyorum, susam yağını yanıktan çatlağa hatta pişiğe kadar her türlü cilt probleminde kullanabilirsiniz. en çok e vitamini içeren yağmış o yüzden çok etkili. yanığın izi bile kalmıyor.
ille kozmetik bir çatlak kremiyse avent ya da lansinoh olabilir.
biberon ve pompada aventten başkasını düşünmeyin. bu kadar net. diğerleri ile karşılaştırılamaz bile, çünkü birçok pompa denedim. evde bile olsanız pompa çok gerekiyor.ilk günlerde bebek sütü tam boşaltamadığı için sağılmazsa sıkıntı oluyor. bir de her emzirmeden sonra 5 dk sağım yapmak beyne daha çok süt üret mesajı verdiği için süt artıyor.
bez stoğu yapmayın, her bez her bebeğe yaramıyor.kızıma prima pişik yaptı, huggies organik pamuklu iyi geldi mesela. 1 no alın bir tane pişik yapmazsa 2 no stoklamaya başlarsınız.
aklıma gelenler bunlar.
sağlıkla gelsin bebeğiniz.