Bebekli anneler

Son Edebiyat

Yolunda gitmeyen şey imtihanındır
Kayıtlı Üye
5 Mart 2015
658
444
53
36
kızlar 3aylık bebeğimin hep sağa yatmaktan başının sağ tarafı düzleşti diğer tarafa yatırmaya çalışıyorum sırtına destek koyuyorum yine sağa dönüyor inatla
Kötü görünüyor kafası
Ne yapmalıyım fikri olan?

1-2 aylık bebek döner mi ki? Nasıl hep sağına dönüyor?

Siz yatırınca sırtını desteklemiyor musunuz?

Sırtında destek varken zaten dönemez?

Benim oğlum 4.5 aylık, o dönemlerde benimkide dönüyordu, hala daha inatla dönüyor. Her gördüğümde sola çeviriyorum ben. Gün içerisinde de aktivite vs yaparken soluna yatırmaya özen gösteriyorum. Ama ne yazık ki o yamukluk düzelmiyor. Ne güzel yuvarlak kafası vardı, artık yok...

Sizi cok iyi anliyorum .Benim bebegimde doğduğundan beri hep sağına yatıyor. ne yaptiysak bizde duzeltemedik destek koysak ta yine sağa çevirdi kafasını . Şu anda 4 buçuk aylık sag tarafı düz .sol bombeli yamuk bir kafası var hala sağa yatıyor görüntü hoş değil en azından sağlıklı çok şükür . Tek umudum belki büyüdükçe kafa yapısı sekillenir

Hayır sırtüstü yatırıyorum en sağlıklısı oymuş

Tam dönmüyor kafasını sağa çeviriyor destek koysamda sağa çeviriyor kafasını

Bence sizin bebeği yatırma pozisyonunuzda hata var. Oğlum çok hareketli bi bebekti ama düzgün yatırınca dönemezdi o zamanlarında.

Bu şekilde yan yatırırsanız dönemez. Yan yatırma yastığı kullanın
IMG_2501.webp

Sizi cok iyi anliyorum .Benim bebegimde doğduğundan beri hep sağına yatıyor. ne yaptiysak bizde duzeltemedik destek koysak ta yine sağa çevirdi kafasını . Şu anda 4 buçuk aylık sag tarafı düz .sol bombeli yamuk bir kafası var hala sağa yatıyor görüntü hoş değil en azından sağlıklı çok şükür . Tek umudum belki büyüdükçe kafa yapısı sekillenir
Kendi sekillenmiyor malesef sizin onun basina destek koyup duzeltmeniz gerek daha erken sizin icin bikac ay sonra cok zor bi akrabamin 8 aylikti doktor hareketler verdi onlarla duzeldi eğer duzelmeseydi kask takmak zorunda kalacakti bayağı bir süre

Sırtına havlu koyarak destekliyorum iki üç havlu koyuyorum yine sağına döndürüyor kafasını.bedeninide desteği itip ortaya çeviriyor çok zorlarsam dönemeyince ağlamaya başlıyor çok zorlanıyorum kafasını gördükçe de çok üzülüyorum

Kendi sekillenmiyor malesef sizin onun basina destek koyup duzeltmeniz gerek daha erken sizin icin bikac ay sonra cok zor bi akrabamin 8 aylikti doktor hareketler verdi onlarla duzeldi eğer duzelmeseydi kask takmak zorunda kalacakti bayağı bir süre
Desteklede durmuyor maalesef acaba nasıl hareketler doktora gittigide de gösterdim çokta önemli olmadığını söyledi ama görüntü hoş değil

Desteklede durmuyor maalesef acaba nasıl hareketler doktora gittigide de gösterdim çokta önemli olmadığını söyledi ama görüntü hoş değil
Biz yurtdisindayiz burdaki doktor öyle demiş tam bilmiyorum hangi hareketler benim cocugumda yandi kafasi yastikla kumasla falan destekleyerek duzeltik illaki kafasini tek sekil tutmuyor ama o yan cevirdikce yeniden siz duzeltin.Cok gecmis olsun

Aynı sorunu bende suan yasıyorum kızım 4 aylık bas şeklinde sorun yok ama kafası hep sağa dönük tutulmuş gibi sola yatırıyorum ama düzelmedi napıcam ben

kızlar 3aylık bebeğimin hep sağa yatmaktan başının sağ tarafı düzleşti diğer tarafa yatırmaya çalışıyorum sırtına destek koyuyorum yine sağa dönüyor inatla
Kötü görünüyor kafası
Öncelikle sağlıkla büyütün bebeğinizi Allah bağışlasın..

2 buçuk yaşında kızım var. 3 aylıkken yengem kızımın başının sağ tarafında düzlük olduğunu farketti. Ben hiç dikkat etmemiştim o zamana kadar sonra sürekli sağ tarafa destek vererek soluna ve yüz üstü yatırmaya çalıştık çok şükür kısa sürede normal haline döndü :)

Gün içinde uyanık olduğu zamanlar yüz üstü bırakın onun da çok faydası oluyor.

Aynı sorunu bende suan yasıyorum kızım 4 aylık bas şeklinde sorun yok ama kafası hep sağa dönük tutulmuş gibi sola yatırıyorum ama düzelmedi napıcam ben

Öncelikle sağlıkla büyütün bebeğinizi Allah bağışlasın..

2 buçuk yaşında kızım var. 3 aylıkken yengem kızımın başının sağ tarafında düzlük olduğunu farketti. Ben hiç dikkat etmemiştim o zamana kadar sonra sürekli sağ tarafa destek vererek soluna ve yüz üstü yatırmaya çalıştık çok şükür kısa sürede normal haline döndü :)

Gün içinde uyanık olduğu zamanlar yüz üstü bırakın onun da çok faydası oluyor.

Yüz üstü nasıl yatırıyorsunuz ben hiç yatıramıyorum bebeğim çok zorlanıyor boğulacak gibi oluyor kafayıda yana çevirmiyor beceremedim yüz üstü yatırmayı

Yüz üstü nasıl yatırıyorsunuz ben hiç yatıramıyorum bebeğim çok zorlanıyor boğulacak gibi oluyor kafayıda yana çevirmiyor beceremedim yüz üstü yatırmayı
Aslında doktorlar teşvik eder yüz üstü yatarın başını taşımayı tutmayı öğrensin diye benim kızımı yüz üstü yatirirdim çok değil ama ağlayınca hemen cevirirdim bunu normalde de yapardım ama kafası düzelsin diye gün içinde belki 30 40 defa yüz üstü yatırdım en uzunu 1 dk oldu.

Bu sayede kızım 3 buçuk aylıkken yuvarlanmaya başladı :) inşaAllah sizin evladınız da düzelir.

Bir soru sormak istiyorum bebeğiniz normalde sola yatabiliyor muydu yoksa çok nadir mi yattı soluna. Ve sola yatırınca bebeğiniz ağlıyor mu?

Kötü görünüyor kafası
Allah bagislasin yavruyu.Benim oğlum da öyleydi aynı neler yaptım inatla aynı yöne yatiyordu.Şuan 17 aylık oldu biraz başında yamukluk kaldı belli belirsiz.(Bu arada doktor tavsiyesi ile yan yatma yastığı aldım ama çocuk yüz üstü dönmüş oluyordu. Lütfen dikkat edin kullanıyorsanız .)

Back
X