Bebekli çalışan anneler bi bakarmisiniz lutfen?

Hanimlar cuma gunu gorusmem var.. erken baslamaya karar verdim ise.beklemicem bebegimin 10aylik olmasini.. kres yılık 600 liraymis bu arada

Özel değilse sormak isterim deneyimli bir anne olarak size nasıl pişmanlıklarınız var?
Ben de eylülde işe başlayacağım kızım 11 aylık olacak
Nerden nasil baslicami bilemedim inanin...
Oglum suan 10 yasinda. bu yasina kadar babannesi bakti. Cok sukur en azindan kendi cani kani gayet de iyi bakti. Isten ciktigim ilk gun oglum dedi ki ; anne artik buyudum ya oyuncak istemicem diye mi isten ayrildin ama ben sana hep diyordum hic bisi istemicem sana para harcatmicam neolur ise gitmee her sabah erken kalkmak istemiyorum gozumu acinca sen olsaydin keske. Okula sen goturseydin sen alsaydin benim siramda dursaydinn gezilerimize gelseydin. Tenefuste bana patates kizartmasi getirseydin( bunuda ayrica sordum bi arkadasinin annesi getirirmis surekli )Benim icin isten ciktiysan coooookkk gec kaldin. Artik ortaokula gidicem oraya anneler gelmiyo istemem gelme Ama biliyorum benim icin degil elif icin ciktin (2 yasinda kardesi) hani klise bi laf var gecirdiginiz zaman degil kaliteli zaman diye. Aksam isten gel yorgun yemekdi vs... biraz oyun eglence zaten uyku saati nerdeee kaliteli zaman. Cocuk kalkiyor anne yok acikiyor anne yok dusuyor kalkiyor korkuyor seviniyor yuruyor konusuyor anne yok.... benden cok babnnesiyle anilari var... genelde kurdugu cumleler babannemle dedemle.......diye basliyor. Bunun gibi birsuru seyler.var yasadigimmm icimi acitan neden diye kendime kizdigim. Cunku ben calismak Orumda degildim imkanlarim iyiydi. Esim surekli soylersi yapma cik isten biraz buyusun sonra yine calis falan filan.... ama ben ben kurtaricam sirketi aklimdan bile gecmiyodu ev hanimligi bana cok uzakti. Kizim olunca yapamadim zaten 8 aylik ti ise basladim. 1 sene zor calistim ayni seyleri o yasamasin dedim ciktim cok sukur ama oglum icinn cok uzuluyorum. Ne oldu onun bu yasadiklarini hissediklerini kazandigim para kariyerim yok edecek mi? Gece gece dagildim yinee inanin bu yazdiklarimi gozyaslarimi silerek yaziyorumm. Cok uzun oldu kusura bakmayinn.

Oglum suan 10 yasinda. bu yasina kadar babannesi bakti. Cok sukur en azindan kendi cani kani gayet de iyi bakti. Isten ciktigim ilk gun oglum dedi ki ; anne artik buyudum ya oyuncak istemicem diye mi isten ayrildin ama ben sana hep diyordum hic bisi istemicem sana para harcatmicam neolur ise gitmee her sabah erken kalkmak istemiyorum gozumu acinca sen olsaydin keske. Okula sen goturseydin sen alsaydin benim siramda dursaydinn gezilerimize gelseydin. Tenefuste bana patates kizartmasi getirseydin( bunuda ayrica sordum bi arkadasinin annesi getirirmis surekli )Benim icin isten ciktiysan coooookkk gec kaldin. Artik ortaokula gidicem oraya anneler gelmiyo istemem gelme Ama biliyorum benim icin degil elif icin ciktin (2 yasinda kardesi) hani klise bi laf var gecirdiginiz zaman degil kaliteli zaman diye. Aksam isten gel yorgun yemekdi vs... biraz oyun eglence zaten uyku saati nerdeee kaliteli zaman. Cocuk kalkiyor anne yok acikiyor anne yok dusuyor kalkiyor korkuyor seviniyor yuruyor konusuyor anne yok.... benden cok babnnesiyle anilari var... genelde kurdugu cumleler babannemle dedemle.......diye basliyor. Bunun gibi birsuru seyler.var yasadigimmm icimi acitan neden diye kendime kizdigim. Cunku ben calismak Orumda degildim imkanlarim iyiydi. Esim surekli soylersi yapma cik isten biraz buyusun sonra yine calis falan filan.... ama ben ben kurtaricam sirketi aklimdan bile gecmiyodu ev hanimligi bana cok uzakti. Kizim olunca yapamadim zaten 8 aylik ti ise basladim. 1 sene zor calistim ayni seyleri o yasamasin dedim ciktim cok sukur ama oglum icinn cok uzuluyorum. Ne oldu onun bu yasadiklarini hissediklerini kazandigim para kariyerim yok edecek mi? Gece gece dagildim yinee inanin bu yazdiklarimi gozyaslarimi silerek yaziyorumm. Cok uzun oldu kusura bakmayinn.
Haklisiniz... bem de simdiden her seferinde operken aklima gelir yakinda yanimda olmicak ama benm sartlatim suan çok iyi degil esikin isleri bozuldu..

bende işe başlayalı 1 ay oldu..

6 aylık bebeğim var..5 aylıkken işe başladım 15 gun anneanne ve (zorunlu olarak) 5 gun babanne dönüşümlü bakıyor.

çok zorlandım bebeğimi bırakırken hala aklıma geldikçe burnumun direği sızlıyor resmen :(

2 yaşına kadar böyle idare edip kreşe vermeyi düşünüyorum..işten 16:30da çıkıyorum. eve nasıl koşacagımı bilemiyorum..

bende mecburen işe geri dönenlerdenim..herşey kızım için..

düzenimizi ise şöyle kurduk :

babanne :

5 gun bizim evimizde bakıyor..sadece cocuga bakıyor..işten gelince yemeğim ev işim dahil akşam 21:30 da bebeğim uyuduktan sonra yapıyorum.

anneanne :
hergun işe arabayla gidiyoruz bebeğimi bırakıp , dönüşte alıyoruz..eve gelince yemek ve bebeğimin işleriyle vakit geçiriyorum..

boyle bir düzenimiz var...bizi örnek alırsanız bence yanınızda kreşte olması ve isteyince 5 dakikalık bile görebilme şansınız olsa genede iyi...daha duzenli en azından..

çalıştığıma pişman değilim ama yine de üzülüyorum evladımdan mahrum kaldığım için..
bence 10 aylık ya da 2 yaş nasılsa çalışma hayatına başlayacaksak cok fark da yok gibi..

canım hepimiz aynı yollardan geçtik bende kızımı tam 3 aylıktı bırakıp işe başladım
mecburdum kızımı dogurdugumda ekmek alacak durumumuz yoktu ama şimdi birmilyon kere çokşükür rabbime
yanında yakının da bir işi 3 ay sonra bulabilecekmisin oyle bir durumda var

bence bu işi kaçırma

Kusura bakmayın lütfen hatırlattım bunca şeyi size :(
Oğlunuz çok duygusal bir çocuk ve çok akıllı
Ben tek tessellim her gün çalışmayacak olmam öğretmenim ve branşım yoğun değil

Kusura bakmayın lütfen hatırlattım bunca şeyi size :KK43:
Oğlunuz çok duygusal bir çocuk ve çok akıllı
Ben tek tessellim her gün çalışmayacak olmam öğretmenim ve branşım yoğun değil
Olur mu oyle sey ben bunlari surekli yasiyorum zaten. Evet oglum hep cok ince dusunur.her seyi icinde yasar fazlasiyla duygusal. Bunda bile benim payim var mi diye dusunuyorum hep. Hakkinda hayirlisu olsun arkadasim. Bebisinide opuyorumm..

Selam hanimlar.. kizim şuan 7aylik... is teklifi aldim sirketin kendine ait kreşi var..suan henüz kızım emeklemiyo ama yuzustu sırtüstü yatip döner oynar.b u durumda kres olmaz surekli ona bi bolum ayrilmaz kucucuk kreste mumkun degil zaten bende istemem. Sorum su ki bebegim 10aylik oldugunda calismam mantikli olur mu?? Calisiyodum ben onceden ama evlendiğimden beri evdeyim... bebekli anneler yardimci olun lutfen... bebegime haksizlik yapmis olmam dimi?? Sonucta ayni yerde olcaz yanına gidebilirim surekli ve sonucta onun icin çalışıyo olcam... siz ne zaman basladiniz ise?? Benim burda kimsem yok yani ya o firmayi secicem yada daha sonra farkli bi ise gircem ve kizim baska yerde kreste olcak..her halükarda kres olcak ama mantikli olan bana yakin olmasıdır... yalnız zamanını bilemedim iste... simdiden teşekkür ediyorum vereceğiniz cevaplar ve edeceginiz yardımlar için
ben 3,5 aylıkken başladım mecburiyetten. kayınvalidem baktı. 2 yaşında kadar kreşte olması iyi değil diye biliyorum. çalışacaksanız bakıcı tutun. bakıcı tek sizin çocuğunuzla ilgilenecek. ama kreşte bir sürü çocuk olacak.

Haklisiniz... bem de simdiden her seferinde operken aklima gelir yakinda yanimda olmicak ama benm sartlatim suan çok iyi degil esikin isleri bozuldu..
Sartlar
tabi sartlara bagli herseyy. Burde ben bu pismaliklari yasadim diye herkesde yasicak diye birsey yok tabi. Hakkinizda hayirlisi olsun ins.

Ben bebegim 7 aylikken basliyacagim. Annem bakacagi icin icim rahat. Sut izniyle beraber yarim gun calisacagim zaten.

10 aylik bebek icinde kres cok erken diye dusunuyorum. Evde baktirabileceginiz birileri olsa iyi olur.

Olur mu oyle sey ben bunlari surekli yasiyorum zaten. Evet oglum hep cok ince dusunur.her seyi icinde yasar fazlasiyla duygusal. Bunda bile benim payim var mi diye dusunuyorum hep. Hakkinda hayirlisu olsun arkadasim. Bebisinide opuyorumm..
Siz de duygusal iseniz etkilenir muhakkak ama birazda onun kendi yapısı
Teşekkür ederim :)
Size de çocuklarınızla çok güzel günler dilerim:KK200:

Ailem yurtdışında evde bakabilcek kimsem yok.. ve o is olmadı :))) bikac beden buyuk geldim firmaya..

Back
X