Bebekli Evlerde Temizlik Sorunsalı

ikiminikprenses

İki minik prenses ve bir prens 👧🏻👧🏻🧒
Pro Üye
1 Mayıs 2007
7.002
3.333
698
Diğer
Bebeğim emekliyor eli her yere değiyor ve ağzına götürüyor. hergun süpürüp silmeye gayret ediyorum.. silereken siz ne kullanıyorsunuz.kimyasallarla silince bebeğime daha mi çok zarar veriyorum acaba diye düşünmüyor değilim.Beyaz sirke okudum biryerde ama oda tam hijyen saglarmi bilemiyorum.

Ben dırekt sırkeyle temızlıyorum. Odasının halısını tulunu perdesını sabun tozuyla yıkıyorum yumusatıcı gozune sırke koyuyorum ve yerlerı sırkeyle sılıyorum. Ev yapımı elma sırkesı. Bebegım 4ayını bıtırdı emeklerken de aynı taktıgı yapıcam. Sıcak su ve sırke:21:

Bebeğim emekliyor eli her yere değiyor ve ağzına götürüyor. hergun süpürüp silmeye gayret ediyorum.. silereken siz ne kullanıyorsunuz.kimyasallarla silince bebeğime daha mi çok zarar veriyorum acaba diye düşünmüyor değilim.Beyaz sirke okudum biryerde ama oda tam hijyen saglarmi bilemiyorum.
Benim kızım da 7 buçuk aylık. O da emekliyor, yerlerde geziyor, herşeyi ağzına götürüyor. Artık çok ince düşünüp hareket etmekten yoruldum çünkü çözümü yok. Normal süpürüp paspas yapıyorum. Daha fazlasına gerek yok bence, bağışıklıkları o kadar da kötü değil bu bebeklerin. Ne kadar sakınırsan da o kadar çöp batar diyorum ben, fazla strese girmemek lazım :)

Emin olun kullandığınız kimyasallar maruz kalınan mikroplardan çok daha zararlı ve tehlikeli. Lütfen unutmayın i bebeklerinizin o mikroplara da ihtiyacı var (bağışıklıkları gelişmeli.) Ben size başımdan geçeni anlatayım:

Oğlumu herşeyin en organiği en iyisi ile besledim. Olabildiğince kirden pastan sakındım. Şeker filan asla yedirmedim falan, tam bir pimpirikli anne modundaydım. Gerçi dengeli ve kaliteli yemesine hala özen gösteririm, kıyafetlerini granül sabunla yıkarım filan (her iki çocuğum için de geçerli). 2 yaş civarında bir yaz sabahı oğlumu yuvaya götürmek üzere arabaya bindirdim ve yola koyulduk. Yuvaya geldiğimiz zaman arka koltuğu açtığımda oğlumun ağzının etrafında pembe şeker gibi şeyler gördüm. Ne ola ki bu diye bakındım filan ama ne şeker ne sakız yoktu zaten arabada.. Derken..

farkettim ki oğlum ayağındaki terliği çıkarmış ve altına yapışan pembe sakızı yemiş.. bak hala hatırlayınca gözüm seyiriyor yemin ederim..

Yani tabi ki çocuklarımız pislik içinde yuvarlansınlar demiyorum ama, steril olarak da yetiştiremeyiz. Bu kadar yormayın kendinizi :) Sirke ve su, yukarıdaki bir arkadaşımızın da dediği gibi, en iyisi.

Ben dırekt sırkeyle temızlıyorum. Odasının halısını tulunu perdesını sabun tozuyla yıkıyorum yumusatıcı gozune sırke koyuyorum ve yerlerı sırkeyle sılıyorum. Ev yapımı elma sırkesı. Bebegım 4ayını bıtırdı emeklerken de aynı taktıgı yapıcam. Sıcak su ve sırke:21:
Bende herseye sirke kullaniuorum onceden camasir suyunu bidon bidon kullanirdim cocuktan snra yuzey temzleyici parfum ve yumusaticiyi cikarttim hayatimda mecburen deodorant kullaniyorum ama parfum kadar arkilemiyor yumusatici ve yer silme icin sirke tuvalet banyo ve lavabo. Icin karbonat bulasik deterjani ve sirke kullniyorum camasir suyunu haftada 2 kere tuvalet ve mutfakta sabah saatkerinde kullaniyrm. Cami pencereyi açıp anneme gidiyorum aksam kadar havalaniyor

beyaz sirke aldim kullanmaya basladim bakalim
Mutfak fayansi ve lavabolarda karbonati serpip uzerine sirke dokerseniz porcoz gibi kabarip temizler bir de instagramda sihirli su var bulasikndeterjani ve sirkeyle fis fisin icine hazrliyorsunuz tertemiz yapiyor beb camlari da kolontali sirkelinsuyla silerim parliyor camlar kimyasala hic gereknyok aslnd ama yne de dayanamayip haftada 1 camadr suyu kullanıyorum 🙈

Back
X