Emin olun kullandığınız kimyasallar maruz kalınan mikroplardan çok daha zararlı ve tehlikeli. Lütfen unutmayın i bebeklerinizin o mikroplara da ihtiyacı var (bağışıklıkları gelişmeli.) Ben size başımdan geçeni anlatayım:
Oğlumu herşeyin en organiği en iyisi ile besledim. Olabildiğince kirden pastan sakındım. Şeker filan asla yedirmedim falan, tam bir pimpirikli anne modundaydım. Gerçi dengeli ve kaliteli yemesine hala özen gösteririm, kıyafetlerini granül sabunla yıkarım filan (her iki çocuğum için de geçerli). 2 yaş civarında bir yaz sabahı oğlumu yuvaya götürmek üzere arabaya bindirdim ve yola koyulduk. Yuvaya geldiğimiz zaman arka koltuğu açtığımda oğlumun ağzının etrafında pembe şeker gibi şeyler gördüm. Ne ola ki bu diye bakındım filan ama ne şeker ne sakız yoktu zaten arabada.. Derken..
farkettim ki oğlum ayağındaki terliği çıkarmış ve altına yapışan pembe sakızı yemiş.. bak hala hatırlayınca gözüm seyiriyor yemin ederim..
Yani tabi ki çocuklarımız pislik içinde yuvarlansınlar demiyorum ama, steril olarak da yetiştiremeyiz. Bu kadar yormayın kendinizi :) Sirke ve su, yukarıdaki bir arkadaşımızın da dediği gibi, en iyisi.