• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebekli ve boşanmak isteyen yabancı

• Konu Sahibi Konu Sahibi natz9
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

natz9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2025
15
6
1
28
Merhaba

Ben 7 yıl evliyim ve 1.5 yaşında kızım var. Kızım doğduktan sonra kocamın bana psikolojik şiddet uyguladığını fark ettim. Sürekli küfür ediyor ve gitmemi söylüyor. Bebekle ilgilenmek için nadiren yardım istiyor. Annesinin, teyzesinin, anneannesinin bana destek olmasını bekliyor ve bahanesi de ‘Ben çalışıyorum’, ‘Ben yorgunum’.. Onunla sorunlarımız hakkında konuşmaya çalıştığımda umursamıyor ya da 'üstesinden gelmem' için bana sarılmaya çalışıyor. Belki de onun bir narsisist olduğunu düşünmeye başladım. Neyse, ben Almanyalıyım, boşanırsam çocuğumu da memleketimemde götürürüm. Sizce bu bir sorun olur mu? Ayrıca, evimiz, arabamız ve götüremediğim eşyalarımız olduğu için ondan para alabilir miyim?

Türkçem kötüyse özür dilerim

Merhaba

Ben 7 yıl evliyim ve 1.5 yaşında kızım var. Kızım doğduktan sonra kocamın bana psikolojik şiddet uyguladığını fark ettim. Sürekli küfür ediyor ve gitmemi söylüyor. Bebekle ilgilenmek için nadiren yardım istiyor. Annesinin, teyzesinin, anneannesinin bana destek olmasını bekliyor ve bahanesi de ‘Ben çalışıyorum’, ‘Ben yorgunum’.. Onunla sorunlarımız hakkında konuşmaya çalıştığımda umursamıyor ya da 'üstesinden gelmem' için bana sarılmaya çalışıyor. Belki de onun bir narsisist olduğunu düşünmeye başladım. Neyse, ben Almanyalıyım, boşanırsam çocuğumu da memleketimemde götürürüm. Sizce bu bir sorun olur mu? Ayrıca, evimiz, arabamız ve götüremediğim eşyalarımız olduğu için ondan para alabilir miyim?

Eşinizden boşanmak için fiziksel şiddeti de beklemeyin lütfen hemen işlemlere başlayın o evde minik bir beden yetişip büyüyüp psikolojisi bozuk bir birey olmasın. Ayrıca tabiki mal paylaşımını mahkemede talep edebiliyorsunuz. Çocuğu yaparken asla yorgun olmuyorlar ama ya doğunca? Sizin yorgunluklarınızı kim paylaşacak? Lütfen bebeğiniz o evde büyümesin buna izin vermeyin.

Yedi yılda Türkçeyi baya sökerdiniz aslında Almanyalı biri ben Almanyaliyim demez Almanın der pardon turkceniz bozuktu ne meşhur siteyiz Alman biri bile kullanıyor bizim siteyi gerçi onların gözü açık olur çoktan avukat uçak bileti hakları bilirler valla bizden iyi hatta Almanya'da yaşayan oradan gelen Türkler bile bilir .Avukat tutar dava açarsınız canınız isterse

Eşinizden boşanmak için fiziksel şiddeti de beklemeyin lütfen hemen işlemlere başlayın o evde minik bir beden yetişip büyüyüp psikolojisi bozuk bir birey olmasın. Ayrıca tabiki mal paylaşımını mahkemede talep edebiliyorsunuz. Çocuğu yaparken asla yorgun olmuyorlar ama ya doğunca? Sizin yorgunluklarınızı kim paylaşacak? Lütfen bebeğiniz o evde büyümesin buna izin vermeyin.
ev annesinin adına, araba da onun adına. Ev yapıldıktan sonra tapuyu bize vereceklerine dair söz verdiler ama olmadı. Haklısın. Çocuğumun psikolojisini de bozacak.

Baya kapalı çaresiz kalmışsınız oysaki Almanyalı yada Alman biri bunları çok çok iyi bilir o bilmese ailesi bilir arkadaşı bilir internete sorar gene bilir

Yedi yılda Türkçeyi baya sökerdiniz aslında Almanyalı biri ben Almanyaliyim demez Almanın der pardon turkceniz bozuktu ne meşhur siteyiz Alman biri bile kullanıyor bizim siteyi gerçi onların gözü açık olur çoktan avukat uçak bileti hakları bilirler valla bizden iyi hatta Almanya'da yaşayan oradan gelen Türkler bile bilir .Avukat tutar dava açarsınız canınız isterse
Bebeğim varken boşanma hakkında araştırma yaparken bu siteyi buldum:)

Sen gitmissin, kalmissin admin umrumda olmaz bence, istediğin yere muhtemelen gidebilirsin. Yasal olarak adam kal derse gidemezin yalnız bunu bilmiyor musun konu sahibesi, cocuk Alman vatandaşıysa hem anne hem baba izni olmadan Almanyadan cikaramazsin,

Tapu anasının ustuneyse muhtemelen bir şey alamazsın, bu durumda tek yol disli bir avukat bulmak. Bu adamın anlaşmalı bosanacagini, kuzu kuzu para vereceğini sanmıyorum, hiçbir şey almadan boşanmaya hazır ol yani. Kredi kartıyla altin al, nakit para cek, kısacası para depola. çekip gidecek ve baslayacak kadar paran olsun. Belli bir miktar paraya ulasincaya kadar ses etme sonra da çıkar gidersin. Bana kalırsa once para topla, boşanmadan falan da hiç bahsetme, paraları al memleketine villa boşanmayı ondan sonra söylersin. Adam zorluk çıkarmamak icin çocuğu götürmene izin vermeyebilir. Son olarak 80 milyonluk Almanyada Turk erkeği mi buldun hanim abla, baska erkek yok muydu :KK51:

Baya kapalı çaresiz kalmışsınız oysaki Almanyalı yada Alman biri bunları çok çok iyi bilir o bilmese ailesi bilir arkadaşı bilir internete sorar gene bilir
Alman değil bence Almancı. Alman olsa bu herifin iflahını kurutur.

ev annesinin adına, araba da onun adına. Ev yapıldıktan sonra tapuyu bize vereceklerine dair söz verdiler ama olmadı. Haklısın. Çocuğumun psikolojisini de bozacak.
Türkçe niz mükemmel oldu birden bire annesinin üzerine olan malları alamazsınız sorun buysa iyi forumlar dilerim avukat tutarsanız i hepsini anlatır .

Sen gitmissin, kalmissin admin umrumda olmaz bence, istediğin yere muhtemelen gidebilirsin.

Tapu anasının ustuneyse muhtemelen bir şey alamazsın, bu durumda tek yol sisli bir avukat bulmak. Bu adamın anlaşmalı bosanacagini sanmıyorum, hiçbir şey almadan boşanmaya hazır ol yani. Kredi kartıyla altin al, nakit para cek, kısacası para depola. çekip gidecek ve baslayacak kadar paran olsun. Belli bir miktar paraya ulasincaya kadar ses etme sonra da çıkar gidersin.
Bende şimdi bunu yazacaktım. Maddi bütün varlığını ona bırakacak yoksa anlaşmalı boşanmaya asla yanaşmaz gibi

Sen gitmissin, kalmissin admin umrumda olmaz bence, istediğin yere muhtemelen gidebilirsin. Yasal olarak adam kal derse gidemezin yalnız bunu bilmiyor musun konu sahibesi, cocuk Alman vatandaşıysa hem anne hem baba izni olmadan Almanyadan cikaramazsin,

Tapu anasının ustuneyse muhtemelen bir şey alamazsın, bu durumda tek yol sisli bir avukat bulmak. Bu adamın anlaşmalı bosanacagini sanmıyorum, hiçbir şey almadan boşanmaya hazır ol yani. Kredi kartıyla altin al, nakit para cek, kısacası para depola. çekip gidecek ve baslayacak kadar paran olsun. Belli bir miktar paraya ulasincaya kadar ses etme sonra da çıkar gidersin. Bana kalırsa once para topla, boşanmadan falan da hiç bahsetme, paraları al memleketine villa boşanmayı ondan sonra söylersin. Adam zorluk çıkarmamak icin çocuğu götürmene izin vermeyebilir. Son olarak 80 milyonluk Almanyada Turk erkeği mi buldun hanim abla, baska erkek yok muydu :KK51:
Mobilya ve diğer eşyalar için artık para isteyebildiğinizi duydum ama emin değilim.

Türkçe niz mükemmel oldu birden bire annesinin üzerine olan malları alamazsınız sorun buysa iyi forumlar dilerim avukat tutarsanız i hepsini anlatır .
İşin içine bebeler girince benim hassas noktam zirveye çıkıyor üzülüp dertleniyorum konu sahibi bunları hayal ürünü olarak sunuyorsa ayıptır yahu burada bir hamile dertleniyor😄

İşin içine bebeler girince benim hassas noktam zirveye çıkıyor üzülüp dertleniyorum konu sahibi bunları hayal ürünü olarak sunuyorsa ayıptır yahu burada bir hamile dertleniyor😄
Yooo sahte demedim derdine Türkçe bilmiyor nassist biliyor maşallah ona lafım yok zaten herşeyi sormuştur o birde buraya sorar zaten konu bebek değil farkındaysanız maddi olarak ne alabilirim kayınvalide üzerindeki malları alabilirmiyim vs vs vs

Yooo sahte demedim derdine Türkçe bilmiyor nassist biliyor maşallah ona lafım yok zaten herşeyi sormuştur o birde buraya sorar zaten konu bebek değil farkındaysanız maddi olarak ne alabilirim kayınvalide üzerindeki malları alabilirmiyim vs vs vs
İşte ben daha önce saftım. Ne alabileceğimi sormamın tek sebebi, bir bebekle tekrar yeni bir hayata başlamak zorunda kalcam .. Bunda ne yanlış var?

Bebeğim varken boşanma hakkında araştırma yaparken bu siteyi buldum:)
Bulan bulana🤣 Türkçeniz çok iyi gerçekten cevap yazarken konu açarken farklı şimdi farklı bence avukat tutun size önerme dimi aileniz arkadaşınız.falan öyle doğru ilerlersiniz.Avukat ortaya çıkarır eşinizin arsa gayrimenkul neyi var neyi yok neyi ne kadar alabilirsiniz maaşı nedir bunlara o cevap bulur onun mesleği o.

Bulan bulana🤣 Türkçeniz çok iyi gerçekten cevap yazarken konu açarken farklı şimdi farklı bence avukat tutun size önerme dimi aileniz arkadaşınız.falan öyle doğru ilerlersiniz.Avukat ortaya çıkarır eşinizin arsa gayrimenkul neyi var neyi yok neyi ne kadar alabilirsiniz maaşı nedir bunlara o cevap bulur onun mesleği o.
Teşekkürler:)

Açıkçası böyle bir durumda ben bebeğimi alıp çeker giderdim tabiki beni idare edecek bir param varsa.

Merhaba

Yapmanız gereken tek şey maddi olarak kendinizi sağlama alıp akabinde iyi bir avukat tutmak. Anlaşmalı bosanmaya yanasiyor mu, konuşmanız lazım. Çocuğun ülke dışına çıkması için anne ve babanın da onayı olmasi gerekiyor.

Back
X