Bebek Beslenmesi Bebekte ek gıda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bbasakk_88

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
140
37
13
36
merhaba bayanlar size bişey danışmak istiyorum 7 aylık kızım var gecen aydan beri ek gıdaya basladık azar azar su an günde 2 yada 3 ogun ek gıda veriyorum sabah yumurta sarısı biraz peynir oglen corba aksamüstüde yogurt ancak şöyle bir durum var tabıkı kızım bizler gibi kahvaltı etmiyor yada bir kase çorbayı mideye indirmiyor mesela çorbadan kucuk silikon kasıkla 10 kasık falan yiyor gerisini yemıyor faka 1-2 saat sonra acıkıyor mama veriyorum mecburen sizce bu durum normal mı yanı 10 kasıkla doyuyor mudur? Tecrübeli anneler bana yardımcı olursanız sevınırım bu arada kızım 4 aydan beri sadece mamayla besleniyor

Normal endiselenmeyin azar azar tadina baksin zamanlar ogunlerde yeme miktari artar sabirla devam edin

Suan tadına baksın önemli olan o cnm biktirmadan sürekli aynı gıdadan verme.

çok normal. sakın zorlamayın. dikkatini dağıtarak yedirmeye, bitirtmeye filan çalışmayın.
bunu size kullanır ilgi çekmek için hep ister.
9 aya kadar sadece tattırma şeklinde devam edebilirsiniz. anne sütü yoksa formül mama önceliklidir.
blw yöntemini araştırın.

Zaten ek gıda o

Bir de senin benim gibi bir kase yemesi vs sonra da ütopik

Biraz yemek yiyecek biraz da mama yiyecek daha küçük annesi

Suan tadına baksın önemli olan o cnm biktirmadan sürekli aynı gıdadan verme.
Sürekli aynı şeyden vermemeye çalışıyorum ilk başladığımızda 2-3 gün aynı corbayı yaptım 3. Gün direk itti kaşığı :):) şimdi değişik çorbalr yapıyorum ama kahvaltıda ne verebilirim onu bilmiyorum fikir verebilir misiniz

Bir yıl boyunca bebeğin ana gıdası anne sütü, anne sütü yokluğunda formül mamadır. Geri kalan verdiğiniz hiç birşeyle doymak zorunda değil, sadece bir geçiş dönemi bu. Adı üstünde "ek gıda". Yedikleri yeterlidir, bebeğinizi sakın zorlayıp yemekten soğutmayın.

normal. şu anda doyumluk değil tadımlık yiyor zaten ve sakın zorlamayın çocukta travma oluşur daha çok tepki verir.

kahvaltıda 9 aylık olana kadar ben şunu verdim doktorumun tarifiydi: 1 yumurta sarısı, yarım ceviz rendesi (boğazına kaçmaması için un gibi olacak), 1 çay kaşığı tahin 1 çay kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı lor peyniri. hepsini karıştırıp her kahvaltıda verdim 9 aylık olduğunda artık ayrı ayrı yesin demişti. karıştırarak ver demesinin sebebi içinde çok fazla vitamin olduğu için bir süre her şeyi yemesini istiyorum demişti.

2. si de her gün bir avokadonun 8 de 1 ini rendeleyip verin dedi biz yapıyoruz. avokado da çok fazla vitamin var çok faydalı. tadı acıolduğu için meyvesine katıyorum ben.
her gün şeftali yada elma armut vs gibi meyve veriyorum rende.

bu arada ben çalıştığım için mecbur klasik yöntemle besledim ama çalışmıyorsanız BLW ( BEBEK LİDERLİĞİNDE BESLENME) öneririm kesinlikle. BLW türkiye grubuna üye olun facebook ta . bebeğe kendi kendine yemesinii öğretiyorsun 6 aylık oldğundan beri ve hiç kaşık kullanılmıyor. önüne koyuyorsun kendi mıncıklayıp inceliyor bir süre sonra ağzına atıyor yiyor...

Cnm bnm kizimda 7 aylik dedigin gibi bnde yumurta peynir veriyorum
Arada corba meyve puresi yogurt veriyorum tadimlik sekilde veriyorum az az yetiyor demekki
Doydugunda agzini kapatiyor zaten
Bir sure snrada aciktigini hissettigimde mama veriyrm

Küçücük bebek 1 kase corbayi nasıl yesin Allah askina. :O o kdar da değil . Suan tadimlik onlarinkisim doyumluk değil. Asil besinleri anne sütü veya devam mamasidir ŞUAN ICIN..

Ara öğünde elma rendesi de verin.

Birde ben ne yemek yaptıysam 6 aydan itibaren bir çay kaşığının ucuyla yedirdim.
Damak tadı gelişsin diye.

Tabi bu tavsiye değil, alerji olma durumuda olabilir.

Canım sabahları ceviz badem kuru kayısı yumurtanın sarısı beyaz peynir pekmez kuru üzüm. Domatesin kabuklarını soyarak omlet yapabilirsin dereotu katarak.

BLW yöntemini araştırın derim, sağlıklı bir ek gıdaya geçiş süreci.6. aydan 7,5 aylığa kadar tadım yapılıyor sadece, ana besin anne sütü veya formül süt.7,5 aydan sonra yavaş yavaş kahvaltı ve ara öğünlere geçiliyor. Besinleri damağında ezebilecek yumuşaklığa getirip eline veriyorsunuz, o kendisi ısırıp tadım yapıyor. Önemli olan boğazına kaçacak kadar sert olmamalı, damağıyla ezebileceği kıvamda olmalı.

Her yeni tattığı besini 3 gün arka arkaya tattırın, allerji var ise ortaya çıkar.

Bebeklere zorlamayla, tvde reklamlarla vb ek gıda vermek, bebeğin yemekle ilişkisinin kötüleşmesine sebep oluyor, travmaya bile yol açabiliyor. Ayrıca püre ve bulamaçlardan oluşan menüler bebeğin çiğneme refleksini ve damak zevkini köreltiyor. Bu nedenle besinleri karıştırmadan kendi tatlarıyla sunmanız önemli.

8. Ay: Kahvaltı + 1 ara öğün
9. Ay: Kahvaltı + 2 araöğün
10-12. Ay: 2 ana + 2 ara öğün
12. Aydan sonra: 3 ana öğün, dilediğiniz kadar ara öğün

Unutmadan; bebeklerin midesi yumrukları kadardır. Bir öğünde bu kadar yiyebildiyse bebek doymuş sayılır, daha fazla yiyorsa bırakın ama yemiyorsa zorlamaya gerek yok.

Herkese cvaplar için çok teşekkür ederim. Zaten kızım istemıyorsa son kaşıkta öğürüyor yada kafasını sallıyor bunları yaptıgında asla bır kasık daha vermıyorum denicem bu fikirlerinizi bu arada blw yöntemini biliyorum facebookda da üye oldum ancak ben uygulayamam onu bız kızımla sadece soyle yapıyoruz ilk kasıgı ben verıyorum agzına sonrakılerı ona uzatıyorum sapından oda tutuyo beraber sokuyoruz agzına :) bıde zaten 1 ay sonra calısmaya baslıcam annem bakıcak hayatta ugrasmaz o yontemle tam bir temizlik hastası :)

BLW sadece temizlikle alakalı değil ki, püre veriyorsanız eğer ilerde çok zorlanırsınız benden söylemesi. Herkes illa BLW yapacak diye birşey yok ama en azından püre değil taneli verin ki çiğneme refleksi gelişsin. 9-10 aylardan sonra çiğnemeyi geliştiremeyen malesef 4-5 yaşlarına kadar her yemeğini püre istiyor.

Ben zaten püre verdiğimle ilgili bir şey söylemedimki çatalla ezerek veriyorum meyveyide cam rende de rendeliyorm ama tavsiyeniz için tşk ederim bende çok dikkat ediyorum ona asla tam püre kıvamı vermedim ilk başladıgımda bile

Canım sabahları ceviz badem kuru kayısı yumurtanın sarısı beyaz peynir pekmez kuru üzüm. Domatesin kabuklarını soyarak omlet yapabilirsin dereotu katarak.
Domates 1 yaşına kdr yasak diyorlar kimiside pişmiş kullanabilirsin dedi kafam karışık daha vermedm o yüzden

ArbutusUnedo arkadasimiza tamamen katiliyorum. Biz oglumda bulamac pure olayini yaklasik 8.ayda biraktik. Taneli kahvaltiya gectik. Bizim yedigimiz yemekler (ayina uygun olanlar) yine ona uygun olarak pisirildi ve yedirildi. 10.aydan sonra eline kasik verdik, biz yedirsek bile o da kasikla yemeye calisti. Simdi 15 aylik. Nohut, fasulye gibi yuvarlak seyleri hafif ezerim sadece, taneli yer herseyi. Ve genelde eliyle yiyebilecegi formda birseyler vermeye gayret ediyorum.

İnstagramda mutfakta bebek var hesabını takip edin. Değişik tarifler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…