Bebekte Ense Kalınlığı

sibelncr

Dünyada ki tüm güzellikler bizimle olsun.
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2015
9
2
29
Merhaba.
Ben bugün bebeğimin kalp atışlarını kontrol ettirmek için doktora gittim. Doktorum ense kalınlığını da ölçtü. 2.7 mm olduğunu söyledi. Normalde 2.5 mm olması gerekirmiş. Sizlerde böyle bir sorun oldumu? Birde ben özürlülük durumunu sordum ve çok az da olsa olabileceğini söyledi. Bebeğime birşey olsun istemiyorum. Ama böyle bir durum söz konusu ise aldırmanın daha doğru olacağını düşünüyorum.

Canım arada çok fark yok ki. Hem şu an Bebeğin yeni gelişmeye başladı tam anlamıyla. O Yüzden stres yapıp meleğini de etkileme. Düzelir her şey Allah'ın izniyle. Rahat ol. Bol dua et.

Canım arada çok fark yok ki. Hem şu an Bebeğin yeni gelişmeye başladı tam anlamıyla. O Yüzden stres yapıp meleğini de etkileme. Düzelir her şey Allah'ın izniyle. Rahat ol. Bol dua et.
Saol canım ilk hamileliğim olduğu için ister istemez korkuyorum.

Saol canım ilk hamileliğim olduğu için ister istemez korkuyorum.
Canım ben daha anne bile olamadım iki düşüğüm var ama bu Konuları çok araştırdım ve vardığım sonuç sen ne yaparsan yap o Bebeğin nasibi varsa yaşayacak o Yüzden hiç stres yapma. Nice sorun gibi görünen Şeyler tam tersi çıkıyor. Yengeme hamileyken çocuk down sendromlu dediler aldırmadı sapasağlam çocuğu var şimdi 8 Yaşında.

12. Haftaya gelmissin onu gormussun ve aldiracak misin ?? Tekrar tekrar baktim dogru mu okudum diye. Yazik.. Allah sana boyle bir nimet vermis ve sen ihtimal bile olunca aldirmayi dusunuyorsun. Evlat o evlat. Niceleri var doktorlar kolu bacagi yok diyor down diyoe bilmem ne diyor ama sapasaglam doguyor. Ya senin bebeginde oyleyse ve sen aldirdiktan sonra saglikliymis deseler ne olacak ? Bu imtihan ve sigin Allaha boyle biseyi de aklindan cikar

Merhaba tüm anne adayları,

Sizlere ense kalınlığı maceramı anlatıp bu kötü duyguyu yaşayan anne adaylarını bir nebze rahatlatmak istiyorum. 4 şubat 2015 tarihinde doktora gittim ve 11.hafta da olduğumuz için ikili test yaptılar ve ultrason ile baktılar ben her şey güzel ,yolunda diyeceklerini düşünürken bebekte ense kalınlığı olduğunu sıkıntılı bir bebek olduğunu ileri tetkik gerektiğini söylediler . Dünyam karardı kelimesinin ne olduğu o an daha iyi idrak ettim. Daha sonra CVS önerdiler. 2 hafta üst üste CVS işlemi için gittim ancak kordonun önünde duran damar engel oldu ve 16.haftayı beklemek zorunda kaldık . Günler geçti 16.hafta'ya geldik . İçimde öyle büyük bir korku vardı ki ya gene yapılamazsa diye . Çok şükür problemsiz yapıldı .Bu süreçte çok fazla eleştiri aldım çocuğu doğuracaksan niye yaptırıyorsun ya da özürlü olsa aldıracak mısın? gibi sorular .Ancak ne ile karşılaşacağımı bilmek istedim bu süreçte kayınvalidem aldır annem aldırma diye üzerimde baskı kurdular .Her ikisine de acayip sinir oldum benim özgür irademe saygı duymadıkları için . Sonuç olarak çok umutsuzdum ta ki hastanenin vicdanlı biyoloğu beni arayana kadar . Sonucun temiz olduğunu rahat bir nefes almam için aradığını söyledi. Söylediği andan itibaren kendisine duacıyım. Yapılan testler de kötü sonuçların çıkması her zaman sonucu olduğunu göstermediği gibi her 60 kötü sonuç verilen kişide 1 adet kötü sonuç çıktığı öğrendim . Allah kimseye bu duyguyu yaşatmasın .Her birinizin çocuklarını sağlıkla kucaklarınıza versin ...

X