Bebekte su fazlalığı acil bakın lütfen

rojekkkk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2025
37
2
1
24
Hanımlar merhaba. 28 haftalık hamileyim geçen ay gittiğimde doktorum bebeğin suyunun fazla olduğunu söyledi ve şeker yükleme testi yapti test sınıra yakın çıktı. Bu ay gittiğimde tekrar bebeğin suyunun fazla olduğunu söyledi ve evde şeker makinesiyle ölçüp gitmemi söyledi. Bugünde tetonoz aşım olduğu için sağlık ocağına gittim hemşire ölçtüğüm şekerlere bakıp biraz yüksek olduğunu ve su fazlalığının erken doğum riski olduğunu belirtti. Kalp atışını dinlemek istedi ve dinlediği sırada kasılman var dedi ama ben ağrı kasılma hissetmiyorum sadece belimde Ağrı var ama oda hep olur kesinlikle dinlenmen ve yatman gerekiyor dedi
Başına böyle bir şey gelen var mı doğuma daha 12 hafta var su fazlalığı olup sonradan düzelen oldumu
Birde sağlık ocağında kasılmam olup olmadığı anlaşılır mı sonuçta küçük bir cihaz ultrason veya nst değil

Hanımlar merhaba. 28 haftalık hamileyim geçen ay gittiğimde doktorum bebeğin suyunun fazla olduğunu söyledi ve şeker yükleme testi yapti test sınıra yakın çıktı. Bu ay gittiğimde tekrar bebeğin suyunun fazla olduğunu söyledi ve evde şeker makinesiyle ölçüp gitmemi söyledi. Bugünde tetonoz adım olduğu için sağlık ocağına gittim ve ölçtüğüm şekerlere bakıp biraz yüksek olduğunu ve su fazlalığının erken doğum riski olduğunu belirtti. Kalp atışını dinlemek istedi ve dinlediği sırada kasılman var dedi ama ben ağrı kasılma hissetmiyorum sadece belimde Ağrı var ama oda hep olur kesinlikle dinlenmen ve yayman gerekiyor dedi
Başına böyle bir şey gelen doğuma daha 12 hafta var su fazlalığı olup sonradan düzelen oldumu
Birde sağlık ocağında kasılmam olup olmadığı anlaşılır mı sonuçta küçük bir cihaz ultrason veya nst değil
Bebek kalp atışı ne kadar çıktı sağlık ocağında ki cihaz da

diyet yapmanız gerekecek. zaten doktorunuz sizi yönlendirir bir diyetisyene. çok fazlaysa suyun bir miktarı boşaltılıyor tabii ki o da erken doğumu tetikleyebilir ama. kasılma konusunda da sağlık ocağındaki hemsireden ziyade doktorunuz doğru bilgi verir. benim kasılmalar 32. haftada baslamıştı ama düzensizdi. günde 3-4 kez oluyordu. doktorum iyi bir sey olduğunu ve rahmin doğuma hazırlandığını söylemişti. eğer sağlık ocağındaki durumu doktorunuza söylerseniz zaten sizi nstye sokar. endişe etmeyin. stres de erken doğumu tetikler. en doğru bilgiyi kadın doğumcunuz verecektir size

Hanımlar merhaba. 28 haftalık hamileyim geçen ay gittiğimde doktorum bebeğin suyunun fazla olduğunu söyledi ve şeker yükleme testi yapti test sınıra yakın çıktı. Bu ay gittiğimde tekrar bebeğin suyunun fazla olduğunu söyledi ve evde şeker makinesiyle ölçüp gitmemi söyledi. Bugünde tetonoz aşım olduğu için sağlık ocağına gittim hemşire ölçtüğüm şekerlere bakıp biraz yüksek olduğunu ve su fazlalığının erken doğum riski olduğunu belirtti. Kalp atışını dinlemek istedi ve dinlediği sırada kasılman var dedi ama ben ağrı kasılma hissetmiyorum sadece belimde Ağrı var ama oda hep olur kesinlikle dinlenmen ve yatman gerekiyor dedi
Başına böyle bir şey gelen var mı doğuma daha 12 hafta var su fazlalığı olup sonradan düzelen oldumu
Merhaba benimde geçen ay kontrolümde üst sınırda çıktı suyum. Doktor diyet önerdi ama henüz dikkat edebilmiş değilim :( Herşeyi yasaklıyorlar maalesef. Yağlı baharatlı tatlı şeyler kesinlikle yasak. Ekmek pirinç gibi şeyler de öyle. Evet erken doğum riski ama suyu dengede tutmak bizim elimizde bir şey olmaz allahın izniyle. Ben tam kesemedim tatlıyı falan ama yinede dikkat etmeye çalışıyorum. Ölçüm cihazında da yemekten 1 saat sonra 140 ın altında çıkmalı şekeriniz. Sağlıkla gelsin inşallah 🙏 stres yapmayın daha kötü etkilersiniz bebeğinizi

Gebelik şekerim 142 idi. Üst sınırdan 2 birim fazla yani. Yine de suyumu arttırmıştı benim de. Doğuma kadar Diyet yaptım şekeri kontrol altında tuttum su normale döndü. Ve evet erken doğum riski oluyor şu dazla olunca.

Önceki hamileliğimde 26. Haftada kasılmam başladı suyum fazlaymış o yüzden ilaç kullandım 32. Haftaya kadar ama azalmadı su fazlalığının baskısından dolayı kasılmalarım çoktu 33. Haftada erken doğum yaptım hafife alınacak bir şey değil takibini yapın dikkate alın derim

Back
X