Bebekten ayrılıp işe başlamak ve bakıcı konusu

evdeki ses

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
64
42
3
38
Selam kızlar,

Hayat mecburiyetleri nedeniyle Eylül'de işe geri dönüyorum. Bebeğim 7,5 aylık olacak o tarihte. Üzgünüm ama bakıcı tutucam, yapacak bişey yok. Sizce neler konuşmalıyım bakıcı ile? Nelere dikkat etmeliyim?

Şirketten bakıcı bulursak maliyetleri nelerdir? Tecrübesi olan duyan varsa ve paylaşırsa çok mutlu olurum.

Bir de fikir olması açısından Ankara'da tam gün bakıcısı olanlar ne kadar ödüyorsunuz, bilgi verirseniz sevinirim. Sadece bebekle ilgilenmesini isteyeceğim. Ev işi ve yemek olmayacak.

Son düzenleme:
Bence bakıcıya söyleyecegın ılk sey su olmalı evın her tarafında gizli kamera var ve bütün gün izleyecegını söyle eöin ol sen evdeymıssın gıbı bakar cocuguna bence kamera saka deıl mutlaka taktır

Bence bakıcıya söyleyecegın ılk sey su olmalı evın her tarafında gizli kamera var ve bütün gün izleyecegını söyle eöin ol sen evdeymıssın gıbı bakar cocuguna bence kamera saka deıl mutlaka taktır

Kamera bakıcıya haksızlık gibi geliyor bana. Ya evi işyerimin yakınından tutup Öğlen tatilleri gelicem. Ya da anneme yakın tutup annemin arada kontrole gelmesini düşünüyorum şimdilik.

Ayni durumu yasayacagim ben de kafamda bir seyler olusturuyorum. Oncelikle ise baslamadan bir sure once bakici tutayim ki benim duzenimi gorsun ona gore devam ettirsin diyorum hem birbirimizi de tanimis oluruz. Belirli kurallar olmali ve bunlara uymasi gerektiginin altini çizerim. Bu arada referanslariyla da gorusmek isterim. Baska onerisi olan var mi acaba?

Ayni durumu yasayacagim ben de kafamda bir seyler olusturuyorum. Oncelikle ise baslamadan bir sure once bakici tutayim ki benim duzenimi gorsun ona gore devam ettirsin diyorum hem birbirimizi de tanimis oluruz. Belirli kurallar olmali ve bunlara uymasi gerektiginin altini çizerim. Bu arada referanslariyla da gorusmek isterim. Baska onerisi olan var mi acaba?

Siz bebeğiniz ne kadarlıkken başlayacaksınız?

Niye haksızlık olsun biz bütün gun markette bankada izlenmiyor muyuz? Hepimiz haraket mi sayalım? Yada değişik mi davranalım toplum içinde nasilsak oyleyiz .
O da kamera yokken nasıl bakiyorsa kamerada da aynı bakacak ne var bunda cafelerde de var. O calisanlarda mi rahatsız olsun?
Evet böyle bakınca olaya doğru aslında. Haklısınız.

Siz bebeğiniz ne kadarlıkken başlayacaksınız?
Suan dogum kasim sonu gibi duruyor sonrasi dogum izni ve raporla kapatmayi dusunuyorum. Ogretmen oldugum icin eylulde basliyim diyorum yani 8-9 aylik olmus olacak muhtemelen.
Bakiciya baslama tarihimi kestiremiyorum o kisim bebege bagli biraz ama 40 ciktiktan sonra haftada 2-3 gunlugune gelip gitmesini isteyebilirim ya da agustosta baslatip 1 ayi birlikte gecirebilirim.

Suan dogum kasim sonu gibi duruyor sonrasi dogum izni ve raporla kapatmayi dusunuyorum. Ogretmen oldugum icin eylulde basliyim diyorum yani 8-9 aylik olmus olacak muhtemelen.

Bende 7,5 aylıkken işe başlayıp 2 gün işe gidip 20 gün yıllık iznimi kullanıcam. Hiç yoktan iyidir.

Bebek doğunca farkedeceksiniz ki ayrılmak çok zor. Ögretmen olmanız şans. Yarım gün olursa dersleriniz çok zorlanmazsınız.

Bende 7,5 aylıkken işe başlayıp 2 gün işe gidip 20 gün yıllık iznimi kullanıcam. Hiç yoktan iyidir.

Bebek doğunca farkedeceksiniz ki ayrılmak çok zor. Ögretmen olmanız şans. Yarım gün olursa dersleriniz çok zorlanmazsınız.
Cok haklisiniz ayrilmak zor olmali fazlasiyla. Ben de meslegim konusunda rahatim aslinda. Sut izni, ogle arasi, 2.30da paydos..ama yine de insan endiseleniyor sonucta canini teslim edeceksin bir yabancıya.

Ne haksızlıgı tamda olması gereken bu zaman artık o kadar kötü ki hersey oluyor ben hemşireyım bundan 5 sene once 3 yasında bır bebek geldı acıle kadın komsusuna bırakmıs cocugu ısı varmıs ve cocugu acıle neden getırdıler bılıyomusun 3 yasındakı bebege tecavüz etmiş

Selam kızlar,

Hayat mecburiyetleri nedeniyle Eylül'de işe geri dönüyorum. Bebeğim 7,5 aylık olacak o tarihte. Üzgünüm ama bakıcı tutucam, yapacak bişey yok. Sizce neler konuşmalıyım bakıcı ile? Nelere dikkat etmeliyim?

Şirketten bakıcı bulursak maliyetleri nelerdir? Tecrübesi olan duyan varsa ve paylaşırsa çok mutlu olurum.

Bir de fikir olması açısından Ankara'da tam gün bakıcısı olanlar ne kadar ödüyorsunuz, bilgi verirseniz sevinirim. Sadece bebekle ilgilenmesini isteyeceğim. Ev işi ve yemek olmayacak.
cocugum yok ama ayni durumda olsaydim kesinlikle eve kamera taktirirdim,oyle manyak bir donemde yasiyoruz ki,onlemini almak lazim yapabildigimiz kadar

Bakıcılara cok guvenmıyorum bende cok kotu seyler yasanıyor eger bırakacaksanız da orta yaslarda guvenılır bırılerını secın ve tanıdık olsun bence.

Kızım doğduğundan itibaren bakıcımız vardı,son 2 haftadır yok. Ben evdeydim ama yine de çok yardımcı oluyor ve gelmesini istiyordum. Yaklaşık 1 ay da yalnız baktı. Bakıcının kendi ihtiyaçları için olan (kıyafet değiştirme vs.) oda hariç her yere kamera taktırdık. Çocuğumu da o odaya sokmamasını istedim yani kamerada ben baktığım zaman kızımı görebilmeliyim dedim. Günde 9 saat,saat başı 7 tl. Normalde genel maaşla çalışıyorlar yani bir fiyata anlaşıyorsunuz ama bize gelen hanım böyle yapıyormuş hep. Gelemediği ya da benim evde olduğum günleri de kesmemizi istiyordu. Şirketten değil arkadaş tavsiyesiyle buldum ve gerçekten hakkını ödeyemem. Doğumdan sonrza yanımda annem yoktu benim de her şeyimle ilgilendi harika biriydi. İnşallah uygun zamanına denk getirip eylülde tekrar almayı düşünüyorum. Umarım siz de gönlünüze göre bulursunuz.

Annen calisiyormu yada bakmaz mi bilemiyorum ama kesinlikle kamera mutlaka ve mutlaka önemli canın emanet edeceksin . Yada bilmiyorum bakıcı annene gelebilir yada annen ve bakıcı aynı evde olduğu sürece mantıklı gibi hem annen göz kulak olur nasıl ilgilendiğini görür hemde annene yardım eder yada kV iyi geciniyorsaniz gözüm kapalı güvenip bıraktığım kimse yok 1 yaşında oğlum var anneme bırakıyorum günlük 10 kere görüntülü ararım arada işten çıkıp giderim yanına yok arkadaş o allahın bana emaneti canım kamera ses kaydı olmadan asla yalnız olmaz .

Geçen yıl eylül ayında(kızım 8aylıkken ) bakıcı sorunu bende de vardı.
Öncelikle siz işe başlamadan en az 3-4 hafta önce bakıcı işe başlasın.bakıcı görüşmeye gelir gelmez iyice inceleyin genel temizliği,görünüşü nasıl ?Görüşmede iken bebeğiniz de yanınızda olsun.bebekle ilgilenip sorular soruyor mu,yoksa sadece maaş ve çıkış saatlerini mi soruyor dikkat edin.
Sigara kullanıp kullanmadığını mutlaka sorun,evle ilgili tüm kuralları açık konuşun, sonradan konuşulunca anlamı olmuyor. Yapacağı işleri tek tek sayın.ben sadece bebeğin bakımı ve kızım emeklediği için, evi kırıntı oldukça süpürmesini istedim.temizlik yemek beklentim yoktu.zaten haftada bir temizlikçi geldiği için ev temiz oluyor.
Kamera konulabilir ama bu durumda bakıcının bilgisi ve rızası olmalı aksi halde özel hayatın gizliliğini ihlal etmiş olursunuz.
Daha önce bebek bakmış mı?çocuğu var mı? Yaşı kaç bunlar da önemli.
Eş dost vasıtası ile çok araştırdım gelen ayrı cins geldi.onu yapmam bunu yapmam dedi birkaçı .sadece bebeğimin bakımı,evin alt katını yerlerde kırıntı oldukça süpürülmesini istemiştim. internetten (teyzesizsiniz com diye bir site) buldum sonunda.1 ay birlikte baktım gözlemledim onu.sonra içim rahat işe gidebildim.

Ne haksızlıgı tamda olması gereken bu zaman artık o kadar kötü ki hersey oluyor ben hemşireyım bundan 5 sene once 3 yasında bır bebek geldı acıle kadın komsusuna bırakmıs cocugu ısı varmıs ve cocugu acıle neden getırdıler bılıyomusun 3 yasındak
ı bebege tecavüz

Kizimi kimseye birakmaya guvenemedigim icin yillarca calisamadim bu korkular yuzunden.dogumdan bir kac sonra calismayi dusunuyordum bu yazdigin tekrar aklimi basima getirdi evlatlarimi kimseye emanet edemem artik.
Kadin olmak anne olmak ne kadar zor

Back
X