Bebekten ayrılıp işe başlamak ve bakıcı konusu

Merhaba,ben de öğretmenim. Şuan bebeğim yok ama düşünebilirim yeni şehrime yerleşince. En korktuğum olay bu bakıcı işi. Annem gelebilir ama kreş yaşına kadar olur mu bilemiyorum. Neredeyse doğurmayacağım bu bakım olayı yüzünden. Her iş yerinde kreş olsa keşke ne güzel olurdu. Hep ilgilenirdim böylece. Yalnız ben bir yere takıldım :konuyu açan arkadaş mecburiyetler demiş işe başlama durumu için. Bebek olunca işe bu şekilde mi bakılıyor? Çalışmak üretmek ve kendine yetmek duygusu çok önemli benim için. Bebek doğurup ömür boyu bakarsam ben kendim için ne yapmış olacağım? Allahın izniyle zaten büyüyüp kendi yoluna gidecek. O gün geldiğinde sadece çocuğum için yaşarsam ondan ömür boyu bir şeyler beklerim bence. Hatta evlendikten sonra çocuklarına rahat vermeme durumunun bu adanmışlık duygusu yüzünden olduğunu düşünüyorum. Benimle aynı şekilde düşünen var mı merak ediyorum. (Şuan anne olmadığım için anlamadığımı söyleyen olacaktır ama benim aradığım örnek hem bebeğine en güzel şekilde bakabilen hem de kendine ve eşine üretim yapabilen kadınlardır.Yüksek lisans yapmak da istiyorum çünkü.Cesarete ihtiyacım var. Rabbim nasip ederse iki bebek istiyorum eşim bir :))

Ne haksızlıgı tamda olması gereken bu zaman artık o kadar kötü ki hersey oluyor ben hemşireyım bundan 5 sene once 3 yasında bır bebek geldı acıle kadın komsusuna bırakmıs cocugu ısı varmıs ve cocugu acıle neden getırdıler bılıyomusun 3 yasındakı bebege tecavüz etmiş
Allah o vicdansızı kahretsin!

Konunu okuyunca içime bi sızı düştü konu sahibi, bende ücretsiz izindeyim martta başlayacam inş daha çok varmış deme zaman hızlı ilerliyo:) benim annemde kv de yakın ama bırakıp işe başlamak çok zor geliyo sabah 7 de çıksam akşam 7 ye doğru gelecem ve bazen 9 a kadar nöbetim olacak nasıl alışacağım bilmiyorum inş en iyisinden bakıcı bulursun

Merhaba,ben de öğretmenim. Şuan bebeğim yok ama düşünebilirim yeni şehrime yerleşince. En korktuğum olay bu bakıcı işi. Annem gelebilir ama kreş yaşına kadar olur mu bilemiyorum. Neredeyse doğurmayacağım bu bakım olayı yüzünden. Her iş yerinde kreş olsa keşke ne güzel olurdu. Hep ilgilenirdim böylece. Yalnız ben bir yere takıldım :konuyu açan arkadaş mecburiyetler demiş işe başlama durumu için. Bebek olunca işe bu şekilde mi bakılıyor? Çalışmak üretmek ve kendine yetmek duygusu çok önemli benim için. Bebek doğurup ömür boyu bakarsam ben kendim için ne yapmış olacağım? Allahın izniyle zaten büyüyüp kendi yoluna gidecek. O gün geldiğinde sadece çocuğum için yaşarsam ondan ömür boyu bir şeyler beklerim bence. Hatta evlendikten sonra çocuklarına rahat vermeme durumunun bu adanmışlık duygusu yüzünden olduğunu düşünüyorum. Benimle aynı şekilde düşünen var mı merak ediyorum. (Şuan anne olmadığım için anlamadığımı söyleyen olacaktır ama benim aradığım örnek hem bebeğine en güzel şekilde bakabilen hem de kendine ve eşine üretim yapabilen kadınlardır.Yüksek lisans yapmak da istiyorum çünkü.Cesarete ihtiyacım var. Rabbim nasip ederse iki bebek istiyorum eşim bir :))

Cok guzel dusunuyorsun..birde isin diger yonu var kucucuk masum savunmasiz bi yavruyu birilerine emanet etmek cok zor..cok basit birsey yazayim kizim uc yasindayken calismaya basladim.cok guvendigim komsuma birakiyordum surekli kuran okuyn namazlarini hic aksatmayan vicdanli fefkalede biri gibi..on bes gun kadar biraktim birkac saate esim bakiyordu sadecr birkac saat kadinin yaninda kaliyordu..bir gun eve geldim kizimi tuvalete goturdugumde bacak arasinin cok kizardigini farkettin bir kac saate bu sekilde pisik olmaz zaten tuvalete giden bi cocuktu...ne oldugunu sordum tatmin edici hicbir yanit alamadim ve hala icimi kemirir nasil oldu diye...kizim o gunden sonra cok yalvardi beni birakma diye bende calismadim hemen ayrildim isten..kizim bir daha asla o eve gitmek istemedi..ki kadinin evinde kimsede yok suclasam sorgulasam.ama bi annenin aklindan cikmiyor bunlar

Ben de senin gibiydim yuksek lisans dusunuyordum hatta 10 saatlik legal calisma icin de üniversitede ders vermenin bile yolunu yapmis eylul ayini bekliyordum ama kismet hamileyim simdi bu hayallerimi biraz erteledim ve asla pisman degilim. Ayni dusuncedeyim seninle bir kadinin tum hayati çocuğu olmamalı ama kokusuna o kadar alistiktan sonra 1 saat bile yanindan ayrilmak istemez insan bebeginin yani garip bir ikilem bu ;)

Cok guzel dusunuyorsun..birde isin diger yonu var kucucuk masum savunmasiz bi yavruyu birilerine emanet etmek cok zor..cok basit birsey yazayim kizim uc yasindayken calismaya basladim.cok guvendigim komsuma birakiyordum surekli kuran okuyn namazlarini hic aksatmayan vicdanli fefkalede biri gibi..on bes gun kadar biraktim birkac saate esim bakiyordu sadecr birkac saat kadinin yaninda kaliyordu..bir gun eve geldim kizimi tuvalete goturdugumde bacak arasinin cok kizardigini farkettin bir kac saate bu sekilde pisik olmaz zaten tuvalete giden bi cocuktu...ne oldugunu sordum tatmin edici hicbir yanit alamadim ve hala icimi kemirir nasil oldu diye...kizim o gunden sonra cok yalvardi beni birakma diye bende calismadim hemen ayrildim isten..kizim bir daha asla o eve gitmek istemedi..ki kadinin evinde kimsede yok suclasam sorgulasam.ama bi annenin aklindan cikmiyor bunlar
Aman Allahım ne hale geldik !... Ben de komşum bakabilir diyordum bu ihtimal de bitti benim için :( Yanlış anlaşılmasın kadınlarımız kendini geliştirsin çalışmaya sadece para kazanmak gözüyle bakmasın istiyorum. Benim vesilemle bir canlı dünyaya geliyorsa ona en iyi şekilde bakmak benim boynumun borcu. Benim annem çalışmıyor bizlere kendisi baktı ama konu komşuya rahatça giderdik akrabamızın evinde kalırdık hiç böyle bir şey yaşamadık ne hale geldik Yarabbim... Bu arada bebeklikten verilebilen özel kreşler varmış bunlar nasıldır acaba? tek kişidense bir kurum en azından. Özel kurumların da nasıl çırpındığını biliyorum isim için. iyi bakabilirler gibi geldi. Konu sahibi düşünür mü bilemiyorum. Herhalde paşa paşa izne ayrılırım ben de :(

Ben de senin gibiydim yuksek lisans dusunuyordum hatta 10 saatlik legal calisma icin de üniversitede ders vermenin bile yolunu yapmis eylul ayini bekliyordum ama kismet hamileyim simdi bu hayallerimi biraz erteledim ve asla pisman degilim. Ayni dusuncedeyim seninle bir kadinin tum hayati çocuğu olmamalı ama kokusuna o kadar alistiktan sonra 1 saat bile yanindan ayrilmak istemez insan bebeginin yani garip bir ikilem bu :KK66:
Ay çok korkiyorum ya demeyin öyle :) duygusal ve sezgileriyle hareket eden biriyim,keşke çok ağlamasalar da kucağımda sınıfa girer ders veririm diyorum :) böyle hayallerim var :)

Aman Allahım ne hale geldik !... Ben de komşum bakabilir diyordum bu ihtimal de bitti benim için :( Yanlış anlaşılmasın kadınlarımız kendini geliştirsin çalışmaya sadece para kazanmak gözüyle bakmasın istiyorum. Benim vesilemle bir canlı dünyaya geliyorsa ona en iyi şekilde bakmak benim boynumun borcu. Benim annem çalışmıyor bizlere kendisi baktı ama konu komşuya rahatça giderdik akrabamızın evinde kalırdık hiç böyle bir şey yaşamadık ne hale geldik Yarabbim... Bu arada bebeklikten verilebilen özel kreşler varmış bunlar nasıldır acaba? tek kişidense bir kurum en azından. Özel kurumların da nasıl çırpındığını biliyorum isim için. iyi bakabilirler gibi geldi. Konu sahibi düşünür mü bilemiyorum. Herhalde paşa paşa izne ayrılırım ben de
Calisma konusunda sana cok katiliyorum ayni fikirdeyiz..bende kendi isimi kurmus kendi yaginda kavrulan biriydim..hamilelik ilerledikce zorlandim ve devrettim..evlat sahibi olunca is degisiyor..esimle cok sorunlu bi evliligimiz oldugundan calismam gerekiyordu cok yol denedim kresede verdim ama yapamadim..oyle seyler duyuyorz goruyoruzki guvenemiyordum...cok sey yazicam ama paylasmam gerektigini dusunuyorum arkadas tecavuz konusunu yazinca eski korkularim depresti siz konusu evlat olunca akan sular duruyor..cok kisa birde kres deneyimimiz olmustu.kizimi krese verince hep atesi vardi birde uykuyu hic sevmeyen bebegim surekli uyuyordu..bunu ogretmen bir ardasla paylastim kendi basina gelen olayi anlatti..cocuk gelisim mezunu bi bakici tutmus oda cocugunda her zamnkinden farkli seyjer oldugunu sezmis..eve erken.geldigi bir gun bakiciyla cocugun cok derin uyudugu farketmis..megersem bakic uyku hapi icmis cocugada icirmis..doktora goturmus cocugunu cocuk olumden donmus.

Doğum yapmadan önce ben de böyle düşünüyordum,sonra değişir zannediyordum hatta. Kızım 6 aylık ve ben hep yanında oldum sayılır. Evet onunla zaman geçirmek harika ama büyüdüğü zaman annesinin ayakları üstünde durduğunu görmesi,arkasında annesinin de olduğunu da bilmesi benim için daha önemli,bu yüzden işime verdiğim arayı fazla uzatmamayı düşünüyorum. Bu adanmışlık duygusunu şu an kayınvalidemde yaşıyoruz. Çocuklarından hatta özellikle eşimden başka hiçbir işi olmamış ve belki de bu yüzden şu an rahat edemiyoruz. Yani ben de çalışmasam hayatımın merkezine evladımı koysam Allah korusun ileride ben de böyle olurum. Çok güzel düşünüyorsunuz bu yönden. Umarım gerçekleştirebilirsiniz hayırlısıyla :)

Bakıcı yönünden de ben anne-kayınvalide olayına biraz karşıyım. Çocuğa kendilerine göre doğru bir şey öğretseler uyarılmıyor,bazen yetişemiyorlar. Bunu kendi abimde yaşadık. Annem kızıma bakmayı teklif etti ama ben kabul etmedim. Eve kamera yerleştirildiği ve kurallar baştan konuşulduğu takdirde bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Keşke herkes sizin gibi düşünebilse..

Doğum yapmadan önce ben de böyle düşünüyordum,sonra değişir zannediyordum hatta. Kızım 6 aylık ve ben hep yanında oldum sayılır. Evet onunla zaman geçirmek harika ama büyüdüğü zaman annesinin ayakları üstünde durduğunu görmesi,arkasında annesinin de olduğunu da bilmesi benim için daha önemli,bu yüzden işime verdiğim arayı fazla uzatmamayı düşünüyorum. Bu adanmışlık duygusunu şu an kayınvalidemde yaşıyoruz. Çocuklarından hatta özellikle eşimden başka hiçbir işi olmamış ve belki de bu yüzden şu an rahat edemiyoruz. Yani ben de çalışmasam hayatımın merkezine evladımı koysam Allah korusun ileride ben de böyle olurum. Çok güzel düşünüyorsunuz bu yönden. Umarım gerçekleştirebilirsiniz hayırlısıyla :)

Bakıcı yönünden de ben anne-kayınvalide olayına biraz karşıyım. Çocuğa kendilerine göre doğru bir şey öğretseler uyarılmıyor,bazen yetişemiyorlar. Bunu kendi abimde yaşadık. Annem kızıma bakmayı teklif etti ama ben kabul etmedim. Eve kamera yerleştirildiği ve kurallar baştan konuşulduğu takdirde bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Keşke herkes sizin gibi düşünebilse..
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Anne-Kayınvalide konusu sıkıntı olabilir evet,ben özel hayat olayına çok değer veren biriyim üstelik. Ama şu bakıcı vakalarını duyunca çok korktum süngüm düştü :( Zaten annem kaç yaşına gelmiş,onu bebek bakmaya mecbur bırakmak da beni üzecek. Üç çocuk büyütmüş zaten sağolsun,daha ne. Benzer fikirleri paylaşmamıza sevindim,çalıştığım için eşimle olan iletişimim bile daha güzel oldu, çünkü hep kpss düşünüyordum gergin ve umutsuzdum eskiden. Umarım temiz bir kalple umud edip emek veren herkesin hayalleri gerçek olur :) Yaşasın kendine değer veren,güçlü,umutlu,aşık kadınlar :) !

Benim 8 aylık bebeğim var en ufak birşeyde sıçrıyor ve ben onu gördükçe bebekleri döven onlara kızan ağlatan bakıcılara hergün bela okuyorum nasıl kıyabiliyorlar nasıl vicdanları var aklım almıyor

Ayni seyi ben de dusundum kanguruyla davalara giren avukatlar gordum :) rehber ogretmenine dedim bir besik koyalim senin odana ben aglarsa gelirim diye. Saka bir yana suan okulumda rahatim ve ders sayim dusecek haftada 2.5 gun calisiyor olucam bir sure aslinda biraz da ona guveniyorum. Okul idaresiyle aranizi iyi tutarsaniz sartlarinizi zorlayabiliyorsunuz tavsiye ederim ;)
Ay çok korkiyorum ya demeyin öyle :) duygusal ve sezgileriyle hareket eden biriyim,keşke çok ağlamasalar da kucağımda sınıfa girer ders veririm diyorum :) böyle hayallerim var :)

Ayni seyi ben de dusundum kanguruyla davalara giren avukatlar gordum :) rehber ogretmenine dedim bir besik koyalim senin odana ben aglarsa gelirim diye. Saka bir yana suan okulumda rahatim ve ders sayim dusecek haftada 2.5 gun calisiyor olucam bir sure aslinda biraz da ona guveniyorum. Okul idaresiyle aranizi iyi tutarsaniz sartlarinizi zorlayabiliyorsunuz tavsiye ederim :KK66:
Çok iyi fikirmiş rehber öğretmenin odası :) Umarım sizinki gibi bir imkanım olur,bir taşınalım da düşünürüz :) Bebek olmadan amma dert çıkardım ama çok önemli napayım :) Branşınız nedir? benimki Türk Dili ve Edebiyatı.

Çok iyi fikirmiş rehber öğretmenin odası :) Umarım sizinki gibi bir imkanım olur,bir taşınalım da düşünürüz :) Bebek olmadan amma dert çıkardım ama çok önemli napayım :) Branşınız nedir? benimki Türk Dili ve Edebiyatı.
Kesinlikle cok onemli resmen hayatimizi ona gore duzenlenmeye basladik esimle 1 sene sonrasının plani bile hazir :) ingilizce ogretmeniyim ilkokulda simdiden dogmamis cocugumun ogretmeni sinifi bile hazir ;)

Kesinlikle cok onemli resmen hayatimizi ona gore duzenlenmeye basladik esimle 1 sene sonrasının plani bile hazir :) ingilizce ogretmeniyim ilkokulda simdiden dogmamis cocugumun ogretmeni sinifi bile hazir :KK66:
Çok iyiymiş :) Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin ;) Ben de idare ile aramı iyi tutayım ;) çok tatlıyım zaten severler beni bence :P

Kamera bakıcıya haksızlık gibi geliyor bana. Ya evi işyerimin yakınından tutup Öğlen tatilleri gelicem. Ya da anneme yakın tutup annemin arada kontrole gelmesini düşünüyorum şimdilik.
Haber verdiğiniz sürece asla haksızlık olduğunu düşünmüyorum. Eskiden bende sizin gibi düşünüyordum ama kocaman insanların sizin en ufak hareketinize kızıp çocuğunuza nasıl çirkefleşebildiklerini görünce sizde kamera fikrine sıcak bakarsınız gibi geliyor.

Bir kızım var. Çok iyi bir işim vardı ama yıllardır hayalini kurduğum bambaşka bir iş için, ilk işimi bıraktım ve bambaşka bir şehirde bambaşka bir hayata başladım.
Yüksek lisans yapıyorum. Kızımla alakalı annemle şahane paslaştık. Yaklaşık 1 yaş civarıydı (O sırada farklı 2 iş yapıyordum tam şu zaman diye tarih veremiyorum. Hatırlayamadım :) )ben çalışmaya başladım. Önceleri kısa zamanlı sonraları süre arttı. Günde 12 saat çalıştığım bir dönemde oldu. o zamanda kızımı bazen benimle 2 3 saatliğine işe götürüyordum. (İş yeri anlamında çok avantajlıydım)
Hiç ihmal ettiğimi düşünmüyorum, çünkü hiç televizyon izlemem, sosyal medya hesabım yoktur, (şimdilerde sizlerle sohbet etmeyi keşfettim :) ) çalışma zamanları dışında tam zamanlı kızıma kanalize olabiliyorum.
Bende kadının üretmesi konusunda size katılıyorum. Ama çalışma ortamlarında biraz daha anneliğimizi yaşayacağımız şartlar olabilmeli. Keşke konu sahibi arkadaş evinde bakıcı aramak zorunda kalmasa da iş yeri bebeği ve onun gün içinde sakince zaman geçirebileceği bir mekan oluştursa ve güvenilir bir personel bulundursa. Böyle olduğunda hem kadın üretime katılmış olacak hemde anneliğini yaşadığı için kat ve kat verimli olacak.
Ne çok konuşuyorum :)

Bir kızım var. Çok iyi bir işim vardı ama yıllardır hayalini kurduğum bambaşka bir iş için, ilk işimi bıraktım ve bambaşka bir şehirde bambaşka bir hayata başladım.
Yüksek lisans yapıyorum. Kızımla alakalı annemle şahane paslaştık. Yaklaşık 1 yaş civarıydı (O sırada farklı 2 iş yapıyordum tam şu zaman diye tarih veremiyorum. Hatırlayamadım :) )ben çalışmaya başladım. Önceleri kısa zamanlı sonraları süre arttı. Günde 12 saat çalıştığım bir dönemde oldu. o zamanda kızımı bazen benimle 2 3 saatliğine işe götürüyordum. (İş yeri anlamında çok avantajlıydım)
Hiç ihmal ettiğimi düşünmüyorum, çünkü hiç televizyon izlemem, sosyal medya hesabım yoktur, (şimdilerde sizlerle sohbet etmeyi keşfettim :) ) çalışma zamanları dışında tam zamanlı kızıma kanalize olabiliyorum.
Bende kadının üretmesi konusunda size katılıyorum. Ama çalışma ortamlarında biraz daha anneliğimizi yaşayacağımız şartlar olabilmeli. Keşke konu sahibi arkadaş evinde bakıcı aramak zorunda kalmasa da iş yeri bebeği ve onun gün içinde sakince zaman geçirebileceği bir mekan oluştursa ve güvenilir bir personel bulundursa. Böyle olduğunda hem kadın üretime katılmış olacak hemde anneliğini yaşadığı için kat ve kat verimli olacak.
Ne çok konuşuyorum :)
Çok doğru konuşuyorsunuz :KK66: çok memnun oldum böyle düşünen kadınları görünce. Çünkü hep anneliğin kutsallığı üzerine konuşuluyor ya kadın olarak hayatımız ? :KK66: Fedakar biri sayılırım önce kendimi düşünemem ama kendimi de düşünmeliyim :D İnşallah günün birinde daha rahat şartlara kavuşuruz. Cesaretlendim gerçekten :) ! Yüksek Lisans için de uğraşacağım yeni yerime yerleşir yerleşmez,sevgiyle kalın ! :KK66:

Çok doğru konuşuyorsunuz :KK66: çok memnun oldum böyle düşünen kadınları görünce. Çünkü hep anneliğin kutsallığı üzerine konuşuluyor ya kadın olarak hayatımız ? :KK66: Fedakar biri sayılırım önce kendimi düşünemem ama kendimi de düşünmeliyim :KK70: İnşallah günün birinde daha rahat şartlara kavuşuruz. Cesaretlendim gerçekten :) ! Yüksek Lisans için de uğraşacağım yeni yerime yerleşir yerleşmez,sevgiyle kalın ! :KK66:
:) teşekkür ederim sizde

Back
X