Bebekten Haberi Olmayacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

haziranaski

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2023
39
-4
13
Merhabalar,
Eski konumu birçoğunuz biliyorsunuzdur.

Buraya tekrardan link bırakayım bilmeyenler için. Telefondan girdiğim için düzgün bir şekilde koyamamış olabilirim, affola.
Adam cuma günü yani bugün benimle iletişime geçip e nabız şifremi isteyeceğini söylemişti. Benimle fazla muhatap olmadan süreci takip etmek için. Dün akşam her yerden engelledim. Daha fazla onunla konuşup beni üzmesine izin vermek istemiyorum. Zaten hiçbir ihtimalde yanımda olup bir şeye yardımı dokunacağını da düşünmüyorum. Anca sinir stres katsayimi arttırır.
Bebekle ilgili de tek bir şey paylaşmayı düşünmüyorum onunla. Kendi çabasıyla öğrensin öğreneniliyorsa ne yaptığımı, bebekle ilgi durumu.
Psikologum acaba son bir defa konussaniz mi dedi ama konuşsam ne olacak sanki? Kimseyle henüz bu durumu paylaşmadigim için fikirlerinizi merak ettim, derdimi açmak istedim. Bu davranışım fevri değil dimi, sonrasında ben daha çok zarar görmem?

Bebekle ilgili kararımı ise bu haftasonu bir nevi inzivaya çekilip enine boyuna düşünüp vermeye kararlıyım..

Merhabalar,

Buraya tekrardan link bırakayım bilmeyenler için. Telefondan girdiğim için düzgün bir şekilde koyamamış olabilirim, affola.
Adam cuma günü yani bugün benimle iletişime geçip e nabız şifremi isteyeceğini söylemişti. Benimle fazla muhatap olmadan süreci takip etmek için. Dün akşam her yerden engelledim. Daha fazla onunla konuşup beni üzmesine izin vermek istemiyorum. Zaten hiçbir ihtimalde yanımda olup bir şeye yardımı dokunacağını da düşünmüyorum. Anca sinir stres katsayimi arttırır.
Bebekle ilgili de tek bir şey paylaşmayı düşünmüyorum onunla. Kendi çabasıyla öğrensin öğreneniliyorsa ne yaptığımı, bebekle ilgi durumu.
Psikologum acaba son bir defa konussaniz mi dedi ama konuşsam ne olacak sanki? Kimseyle henüz bu durumu paylaşmadigim için fikirlerinizi merak ettim, derdimi açmak istedim. Bu davranışım fevri değil dimi, sonrasında ben daha çok zarar görmem?

Bebekle ilgili kararımı ise bu haftasonu bir nevi inzivaya çekilip enine boyuna düşünüp vermeye kararlıyım..

Hadi bakalım doğru yola doğru gidiyorsun. Bebeğin ve senin hakkında hayırlısı olsun

Daha önce de yazmıştım yine aynı fikirdeyim. Çok zor bir durum tek başına çocuk büyütmek. Ve hayatınızla ilgili her şey yolunda mı? Bir çocuğa bakacak psikolojiniz ve vaktiniz var mı?
Siz daha çok genç değil miydiniz? Mutlaka hayatınıza insanlar girecek. Her açıdan babasız ve düzeninizi kurmadan çocuk işi çok zor. Yol yakınken aldırın

Merhabalar,

Pislik yapmak isterse dava açabilir.Hazırlıklı olmalısınız.Ayrıca bebek büyütmek çok büyük psikolojik sağlamlık ister bunu kaldırabilir misiniz tek başınıza

Bu arada henüz gebelik yeni 6. Hafta doktora gittiğinizde keseyi gördün mü? Durum nasıldı belki kendiliğinden de ilermeyebilir streslisin çok fazla

Merhabalar,

Adamın umrunda değil bebek, ne çabalayacakta öğrenecek? Ne bekliyorsun, sana gelip "bebeği ve seni merak ettim" demesini mi? Hayal dünyasında yaşıyorsun, hiç olgun değilsin.

Merhabalar,

Nasil sen annesiysen o da babası oturup konusmalısınız diye düşünüyorum bende tek basina sorumluluk almamalısın. Ne kadar yasal bir hak olsa da ha altı aylik doğmuş bir bebek öldürülmüş ha 6 haftalık doğmamiş bir bebek. Kürtaja karsiyim. Bence sen vicdanli bi insansin ilerde pisman olmazsın umarim aldirirsan

Engelleyince ne olacak ben anlamıyorum. Sosyal medyaya fazla kaptırdı insanlar kendini. Karnında adamın bebeği var sen engelleyince bu gerçek değişiyor mu? Pamuğun içinde fasülye yetiştirmiyorsunuz, kanlı canlı bebek doğacak, büyüyüp insan falan olacak. İleride babam kim,neci demeyecek mi? Bu adam yok olup evrenden mi silinecek? Bu kişi size yazarsa düzgünce rollerinizi, doğum sonrası yapılacakları konuşun. Aldıracaksanız bir şey söylemenize gerek yok gibi duruyor zaten karşı tarafın kararı bu yönde çünkü.
Benim anlamadığım, sizin şu an doğumdan sonra nasıl geçineceğinizi, bebeğe nasıl bakacağınızı falan düşünmeniz gerekirken hala adamın ilgisini nasıl çekerim diye düşünüyorsunuz ve bunu pasif agresif şekillerde yapıyorsunuz. Şu an karşı tarafın tek gündemi bu işten sıyrılmak. Yani çark edip insafa falan gelmeyecek bunu kabullenin acilen.

Umarım bir an önce doğru kararı verirsin. Hayatını yakmazsın.
İleride çocuklu biri olarak yaşayacağın aşk hayatı da gençliktekilerden olmayacak.
Çocuk her anlamda dönüştürüyor insanı.
İleride tekrar aşık olup evlenmek istediğinde üstünde dev sorumluluklar olmadan evlenip baştan sonra mutlu olmak varken bir ömür geçmişini yanında taşımak zorunda kalmadan anne olursun umarım.
Yani bu şunun kararı aslında. Sıfırdan bir hayat kurup evlenip çocuk sahibi olup güzel aşk yaşamam mı? Yoksa aşık olduğunda gayrimeşru çocuğum var diye anlatıp, ailesinin yada onun tutumunu ömür boyu irdeleyeceğin bir hayat mı?

Nasil sen annesiysen o da babası oturup konusmalısınız diye düşünüyorum bende tek basina sorumluluk almamalısın. Ne kadar yasal bir hak olsa da ha altı aylik doğmuş bir bebek öldürülmüş ha 6 haftalık doğmamiş bir bebek. Kürtaja karsiyim. Bence sen vicdanli bi insansin ilerde pisman olmazsın umarim aldirirsan

Adamla konuştu zaten. İlk konusunda da yazdı. Adam kesinlikle evlenmek istemiyor ve kadına baya ağır hakaretler etmiş

Doğurma ya da doğurmama kararını tek veremezsiniz karşı tarafında çocuğu beraber karar verilmeli. Bu insan da sizi istemiyor, sevmiyor doğuracaksanız yalnızsınız.

Diyelim doğurdun. Çok mükemmel bir adama inanılmaz aşık oldun. Dört yaşında bir çocuğun var, babası yok dedin. Adam benim için sorun dedi ayrıldı. O zaman yaşadığın pişmanlık ne olacak? Bunu da hesaplıyor musun?
Yada diyelim adam kabul etti evlendin, ailesi ama bu gayrimeşruyu bilecek. Her kavgada her soğuklukta acaba bu nedenle mi böyle diye düşünüp kuracaksın. Yada tekrar bebeğin olacak acaba ayırıyor mu ilk çocuğumu diyeceksin.
Bak burada cutemom vardı. İlk evliliğinden bebeği ufakken ayrılıp oğlu 2 yaşındayken tekrar evlenen. Tekrar anne de oldu yeni kocasından. Masal gibi bir hayat diyordu. Arat oku son konusunu. İkinci kocası da aldattı ama ayrılamadı. Neden biliyor musun? Boşanmada sadece kendi öz çocuğumla görüşürüm dedi. İlk çocuğu direkt dışladı. O baba derken harcayacaktı çocuğu bunj anlayınca sırf ilk çocuğu tekrar terk edilmesin diye sineye çekti.
Hayat böyle. Erkekler böyle. Daha doğrusu insan böyle bir canlı.

Engelleyince ne olacak ben anlamıyorum. Sosyal medyaya fazla kaptırdı insanlar kendini. Karnında adamın bebeği var sen engelleyince bu gerçek değişiyor mu? Pamuğun içinde fasülye yetiştirmiyorsunuz, kanlı canlı bebek doğacak, büyüyüp insan falan olacak. İleride babam kim,neci demeyecek mi? Bu adam yok olup evrenden mi silinecek? Bu kişi size yazarsa düzgünce rollerinizi, doğum sonrası yapılacakları konuşun. Aldıracaksanız bir şey söylemenize gerek yok gibi duruyor zaten karşı tarafın kararı bu yönde çünkü.
Benim anlamadığım, sizin şu an doğumdan sonra nasıl geçineceğinizi, bebeğe nasıl bakacağınızı falan düşünmeniz gerekirken hala adamın ilgisini nasıl çekerim diye düşünüyorsunuz ve bunu pasif agresif şekillerde yapıyorsunuz. Şu an karşı tarafın tek gündemi bu işten sıyrılmak. Yani çark edip insafa falan gelmeyecek bunu kabullenin acilen.
Geçen konusuna bir arkadaş yazdı doğumdan sonra işlerim tepetaklak oldu diye, hayvan gibi kazanan bir kadındı, onun başında kocası var, konu sahibi kime güvenecek? Annesi ne kadar destek olacak, belki oraya güveniyor ama sormadı bile daha, belki istemeyecek zoraki kabul edecek, burnundan getirecek?

Geçen konusuna bir arkadaş yazdı doğumdan sonra işlerim tepetaklak oldu diye, hayvan gibi kazanan bir kadındı, onun başında kocası var, konu sahibi kime güvenecek? Annesi ne kadar destek olacak, belki oraya güveniyor ama sormadı bile daha, belki istemeyecek zoraki kabul edecek, burnundan getirecek?
Bir de o kadar genç o kadar genç ki.
Önüne belki çok aşık olacağı biri çıkacak. O zaman bebeği olduğu için olmayacak. O zaman işte pişman olacak ama çok geç olacak.
Hiç evlenmemiş genç kaç tane erkek acaba çocuklu kadınla evlenir?
Şimdi sıfırdan bir hayat kurup geçmişi arkasında bırakabilir. Yeniden aşık olur, evlenir, bebeği olur.
Ama gayrimeşru bir çocuk kucağındayken nasıl aşık olup sorunsuz evlenecek. Türkiye’de aileler ortada. Kaç aile bunj kabul eder?
Konu sahibi ömür boyu aşk hayatının zor geçeceğini de kabul et düşünürken.

Bu arada henüz gebelik yeni 6. Hafta doktora gittiğinizde keseyi gördün mü? Durum nasıldı belki kendiliğinden de ilermeyebilir streslisin çok fazla
Keseyi gördük.
Ben de bu ihtimali düşündüm ama millet ne stresle yaşıyor yine de sağlıklı bir çocuk dünyaya getirebiliyor diye kendimi rahatlattım. Önceden kullandığım ilaç gebelerin kullanması için epey tehlikeliymiş 10. haftalarda fetal dna testi yaptırmayı planlıyorum.

Çocuğa tek başına maddi manevi nasıl yeteceksin? Bunun hastalığı var bezi maması var. Madem doguracaksin Adamı engellemek yerine al karşına ciddi ciddi konuş. Dna testini senin kafana firlatacağim de. Bu çocuk ikimizinde sorumluluğu de aldirirsam sanada vebal olacak de. Sorumluluktan yirtamaz kendini temize çekemez gerekirse ailesine söyle.
Ama tek başına büyütmeyi düşünüyorsan iyice düşün bu çocuk bir tarafı eksik yaşayacak psikolojik açıdan ömrünce yanında bir babası olmayacak...

Bir de o kadar genç o kadar genç ki.
Önüne belki çok aşık olacağı biri çıkacak. O zaman bebeği olduğu için olmayacak. O zaman işte pişman olacak ama çok geç olacak.
Hiç evlenmemiş genç kaç tane erkek acaba çocuklu kadınla evlenir?
Şimdi sıfırdan bir hayat kurup geçmişi arkasında bırakabilir. Yeniden aşık olur, evlenir, bebeği olur.
Ama gayrimeşru bir çocuk kucağındayken nasıl aşık olup sorunsuz evlenecek. Türkiye’de aileler ortada. Kaç aile bunj kabul eder?
Konu sahibi ömür boyu aşk hayatının zor geçeceğini de kabul et düşünürken.
Khomyuk, şu an mantıklı düşünemiyorum farkındayım. Korkuyorum hayatıma kimse girmez bir daha, belki olabilecek tek çocuğum bu diye. Etrafıma bakıyorum arkadaşlarım evlenmeye hatta cocuk sahibi olmaya başladı bile. Kızacaksiniz bu gönderime biliyorum kızın hatta.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X