Bebekten Haberi Olmayacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E hadi diyelim evlendi sadece bebek için yapılan evlilikte mutlu olunur mu? Birbirlerini deli gibi severek evlenen çiftleri bile bebek olumsuz etkileyebiliyor.
Yok be kuzu ne mutluluğu, adam her gün başına kakacak. Evli olsa bile gidip kendi hayatını yaşayacak. He zaten evlenmez de.

Hanımlar boşuna yazıyoruz. Konu sahibi hala “iyi bir baba olacağına dair umudum var” diyor. Hem de adam “bu bebek iğrenç bir ilişkiden oldu” gibi laflar söylerken. Bazı insanları tutup, kendine gel diye bağırarak sarsmak istiyorum. Ben ilk başta konu sahibine üzülmüştüm ama şimdi üzülmüyorum. Derdi bebek falan değil çünkü. Apaçık adam belki insafa gelir, ikna olur, evleniriz diye düşünüyor. Ben sadece bebeğe üzüldüm. Daha doğmadan üzerinden hesap kitap yapılıyor. Baba olacak rezil ise iğrenç şeyler söylüyor. Konu sahibi konu açıyorsanız sadece işinize gelen mesajlara değil, diğerlerine de cevap verin lütfen.

Ben ilk başta dedim çocuğu bile isteye yapmışsın ki adam gayet haklı birde onun hayal ürünü diyor.

Son düzenleme:
Yok be kuzu ne mutluluğu, adam her gün başına kakacak. Evli olsa bile gidip kendi hayatını yaşayacak. He zaten evlenmez de.
Ünlülerde oluyor ya böyle önce bebek sonra nikah öyle olur sanmıştır belki ama onlar yıllarca aynı evin içinde evli gibi yaşıyorlar tek nikah eksik oluyor. Bu konu bambaşka.

Keseyi gördük.
Ben de bu ihtimali düşündüm ama millet ne stresle yaşıyor yine de sağlıklı bir çocuk dünyaya getirebiliyor diye kendimi rahatlattım. Önceden kullandığım ilaç gebelerin kullanması için epey tehlikeliymiş 10. haftalarda fetal dna testi yaptırmayı planlıyorum'
bebekle ilgili kararını inzivada vercekmiş ama 10. hafta fetal dna planlanmış, milletin yaşadığı stresler hesaplanmış, rahatlanmış karnını okşamış :KK53:yasal süreçten haberi yokmuş gibi 'yersen'.

@Gold cahil cüheyla kendine bile faydası olmayan adamı sperm donörü olarak kullanmış. buraya konu açıyor ilgi sevdalısı çocuk cevap vermedikçe buraya yazıyor.

Merhabalar,
Eski konumu birçoğunuz biliyorsunuzdur.

Buraya tekrardan link bırakayım bilmeyenler için. Telefondan girdiğim için düzgün bir şekilde koyamamış olabilirim, affola.
Adam cuma günü yani bugün benimle iletişime geçip e nabız şifremi isteyeceğini söylemişti. Benimle fazla muhatap olmadan süreci takip etmek için. Dün akşam her yerden engelledim. Daha fazla onunla konuşup beni üzmesine izin vermek istemiyorum. Zaten hiçbir ihtimalde yanımda olup bir şeye yardımı dokunacağını da düşünmüyorum. Anca sinir stres katsayimi arttırır.
Bebekle ilgili de tek bir şey paylaşmayı düşünmüyorum onunla. Kendi çabasıyla öğrensin öğreneniliyorsa ne yaptığımı, bebekle ilgi durumu.
Psikologum acaba son bir defa konussaniz mi dedi ama konuşsam ne olacak sanki? Kimseyle henüz bu durumu paylaşmadigim için fikirlerinizi merak ettim, derdimi açmak istedim. Bu davranışım fevri değil dimi, sonrasında ben daha çok zarar görmem?

Bebekle ilgili kararımı ise bu haftasonu bir nevi inzivaya çekilip enine boyuna düşünüp vermeye kararlıyım..

Kusura bakmayin ama derdiniz sanki adamin sizi merak etmesi. Tek dusuncesi basima is acmasa bari diyordur siz hala cocuk konusunda dusunecegim diyorsunuz. Bosuna dememisler insanin kendine verdigi zarari kimse veremez diye. Siz olaylara sadece kendi acinizdan ve adamin acisindan bakiyorsunuz cocugu dusunen yok.

Bu evlilikler birkaç yıl bile sürmeyip boşanma ile sonuçlanıyor sevmiyor adam laflardan belli sadece çocuk için evlenen adamlar aldatıyor da zaten. Bir örneği de Yüzyüzeyken konuşuruz grubunun solisti vardı kadın hamile kaldı diye evlendiler çünkü jet hızı ile hatta adam bildiğin atlet t-shirt giydi ya nikahta dalga geçer gibi 🤣
evliliklerin de bikac ay içinde evi terk etmiş çocuğa da birdaha bakmamış zaten hiçbir masrafı ile de ilgilenmiyor ama annesi sürekli laf sokma derdinde çocuğun manevi olarak boşlukta olduğu o kadar açık ki baba sevgisi görmüyor.
Kadın da şey vardı birde sizinle eğlendi benimle evlendi diye eşinin ifşa seylerine karşı kadının düşmanı yine kadın demek istiyorum konudan bağımsız yine sonra kadınlardan destek bekledi işte hayat....

Ben başta dedim ilk çocuğu bile isteye yapmışsın ki adam gayet haklı birde onun hayal ürünü diyor.
Artık ben de böyle düşünüyorum. Takvim diye bir korunma yöntemi mi var Allah aşkına? Adam zaten iğrenç, sorumsuzun teki ona diyecek bir şey bulamıyorum ama kadın bu durumlarda daha akıllı davranmalı. Korunmasız cinsel ilişkide hamile kalınabileceğini dağlar taşlar biliyor da 27 yaşında iş güç sahibi kadın mı bilmiyor? Ben adamın bu kadar tepkili olma sebebi olarak şunu görüyorum. Adama bugün riskli gün değil falan demiş olabilir. Yanlış anlaşılmasın adamı savunmuyorum burada kesinlikle ama beni kandırmaya çalıştın falan demesinin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum.

Dogurmaya karar vermissiniz fetal dna dusundugunuze gore hakkinizda hayirlisi olsun yasayip goreceksiniz her seyi. Saglikli bir karar veremeyeceksiniz belli ki. Arkadaslariniz evlenip cocuk dunyaya getiriyor diye siz de mi yapacaksiniz ? Ayni kosullarda misiniz ?

Artık ben de böyle düşünüyorum. Takvim diye bir korunma yöntemi mi var Allah aşkına? Adam zaten iğrenç, sorumsuzun teki ona diyecek bir şey bulamıyorum ama kadın bu durumlarda daha akıllı davranmalı. Korunmasız cinsel ilişkide hamile kalınabileceğini dağlar taşlar biliyor da 27 yaşında iş güç sahibi kadın mı bilmiyor? Ben adamın bu kadar tepkili olma sebebi olarak şunu görüyorum. Adama bugün riskli gün değil falan demiş olabilir. Yanlış anlaşılmasın adamı savunmuyorum burada kesinlikle ama beni kandırmaya çalıştın falan demesinin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum.
Takvim çocuk yapmak için kullanılır yav zaten, hiç takvimle korunan görmedim ben. Hep çocuk yapıyorlar. Tabi herifler bilmez bunu, inanmış.

Takvim çocuk yapmak için kullanılır yav zaten, hiç takvimle korunan görmedim ben. Hep çocuk yapıyorlar. Tabi herifler bilmez bunu, inanmış.
Aynen öyle. Hayır bir de bal gibi riskli günlerde birlikte olmuşsunuz da bebek olmuş işte. Takvim kullanan kadın hangi günün riskli olduğunu bilmiyor mu Allah aşkına?

Neden bile isteye bu ısrar senin yaşadıklarını önemsemiyorum çünkü derdin ilgi çekmek adamı kendine döndürmek içten içe, tek düşündüğüm hayata yenik başlayacak o bebek. Baba çok önemli çocuklar için nasıl annede önemliyse. Babayı tanımadan büyümesi nasıl bi yıkım olacak okul zamanı bakacak herkesin babası var ama onun yok.
İnan ki en son ilgilendiğim konu senin yaşayacağın zorluklar. Babasızlığın yanında lafı olmaz. Evlenip ayrılanlara lafım yok çoğu bilemezdi bunu ama sen bile isteye. Bencil çıkarların için çocuğu doğurmayı düşünüyorsun. Yapma. Bana sorsalardı bu hayata gelir miydin hayır derdim çünkü babasına çok aşık bi çocuktum ben. Hele bir de kızsa karnındaki.. İki kat fazla üzülecek.. Kedi, köpek almıyorsun evine ki onlar bile terkedildiğinde çok üzülüyorlar.

hayatınızın dibine dinamit koyuyorsunuz. Bebekle o patlamadan tek başınıza sağ çıkamazsınız. Hayatınız eskisi gibi hiç olmayacak.
Çocuğun iyi bir babayla büyüme hakkını elinden almayın.
Baştan sona her şey yanlış; yönteminiz korunma değil, o çocuktan baba olmaz dna testi isteyen adama güven olmaz siz anneliği kolay sanıyorsunuz gece gündüz mesaisi tatili olmayan bedeni zihni her şeyi tamamen değiştiren gebelik sonrası tek başına en az iki üç sene hareket edemeyeceğiniz aşırı masraflı bir hayat düzenine adım atmış durumdasınız.

Öyle agucuk sevdim kenara bıraktım değil yani uykusuz kusmuk ter kaka akmış süt içinde karnınız poponuz çatlamış kesikler atılmış kucağınızda halden anlamaktan çok uzak devamlı ağlayan biriyle başbaşa kaldığınızda baya geç olacak. Memeleriniz yara içinde kalacak. Tehlikeli ilaçların sonucunda sağlık açısından problem çıkarsa tabi bi de o var.
Sendromu, hastalığı, atağı sağlam psikoloji istiyor yoksa çocuğa eziyet edersin.
Bebek sonrası en güzel evlilikler bile sallanıyor üstelik. Çocuğu başkasından yaptın diyen adam, hastaneye yattığında sana dedeklifliğe devam et diyen adam senin yanında olmaz.
O takılmaya devam eder hayatında gram değişim olmaz. Ayda bir gelir çocukla selfie paylaşır gider.

ailenizi bilmiyorum elalem yüzünden onlar da uzak durabilir.

Erkekler cidden akıl tutulması yaşıyor bazen cinsellikte takvim diye korunma yöntemi yoktur tamamen doğanın insafına bırakmak bu hadi korunmasız bir ilişkiye girdin canın öyle istedi ertesi gün hapı birşey var mecbur. İkisi de sorumsuz ve birbirinden haberi yok.

Kadının her zaman hamile kalma olasılığı vardır düşük ihtimal bile olsa. Bu durumda korunmayı erkek düşünsün aslında kadınlara çok güvenmemeli belki de anne olmak istiyor sana bile danışmadan bu adil değil yani söylemek zorundayım 🚩 yeri geliyor ilaç da kullansa içmeyi unutur birsey olur kimin derdinde ki erkekler kaçar gider sorumluluk kadına kalıyor anlamıyorlar temelde.
Kondom kullanmayı sevmiyor bu ülkedeki erkekler. Senin çocuğun diye diye peşinden koş ne acınası. DNA testi yaptırmak bile çok onur kırıcı birşey bana göre. Aşk içinde yapılan bir çocuk mu oluyor bu şimdi.

epey tehlikeliymiş 10. haftalarda fetal dna testi yaptırmayı planlıyorum

Siz doğurmaya çoktan karar vermişsiniz. Plan programınızı bile yapmışsınız. Adam bile ikna edememiş sizin doğuracağınızdan o kadar emin ki olmuş ki e nabız şifresini istiyor takip için.
İnsanları burda ne diye boş yere meşgul ediyorsunuz. Önceki konunuzda onlarca kişi ne yapmanız gerektiğini net bir şekilde yazdılar.

Merhabalar,
Eski konumu birçoğunuz biliyorsunuzdur.

Buraya tekrardan link bırakayım bilmeyenler için. Telefondan girdiğim için düzgün bir şekilde koyamamış olabilirim, affola.
Adam cuma günü yani bugün benimle iletişime geçip e nabız şifremi isteyeceğini söylemişti. Benimle fazla muhatap olmadan süreci takip etmek için. Dün akşam her yerden engelledim. Daha fazla onunla konuşup beni üzmesine izin vermek istemiyorum. Zaten hiçbir ihtimalde yanımda olup bir şeye yardımı dokunacağını da düşünmüyorum. Anca sinir stres katsayimi arttırır.
Bebekle ilgili de tek bir şey paylaşmayı düşünmüyorum onunla. Kendi çabasıyla öğrensin öğreneniliyorsa ne yaptığımı, bebekle ilgi durumu.
Psikologum acaba son bir defa konussaniz mi dedi ama konuşsam ne olacak sanki? Kimseyle henüz bu durumu paylaşmadigim için fikirlerinizi merak ettim, derdimi açmak istedim. Bu davranışım fevri değil dimi, sonrasında ben daha çok zarar görmem?

Bebekle ilgili kararımı ise bu haftasonu bir nevi inzivaya çekilip enine boyuna düşünüp vermeye kararlıyım..
Onceki konunuza yazilan yorumları bilmiyorum ancak bebek iki tarafinda bebegi. Bir tarafin tek basina alabilecegi bir karar degil. Bu nedenle ortak bir karara varana kadar konusmalisiniz. Bu karar dogacak bebegin olasi yasayacaklarini, onu nasil bir hayatin bekledigini de enine boyuna dusunerek alinmali.
Aslinda tum bu surecleri yasamamak icin korunmak gerekir ama malesef artik bunu konusmanin bir anlami yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X