Bebekten önce bebeksiz zamanın değerlendirilmesi

1111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2009
171
3
96
Bursa
bebekli arkadaşlar bebek olunca her şey değişiyormuş,
2.boyuta geçiyomuşuz.hiç bebek olmadan önce keşke şunuda yapsaydım falan dediğiniz oluyor mu.
hani ölmeden önce yapılması gerekenler diye liste çıkarırlarya
yani benzetmek gibi olmasın
bebekten önce bi liste çıkarabilir miyiz.

Olmaz olur mu hiç! Hemmen sıralayayım:

- Sadece kendini düşünmenin tadını çıkar. Bebeğin olunca böyle bir fırsatın kalmayacak, kafanın içi, yüreğin nereye gidersen git, ne yaparsan yap hep iki kişilik düşünüyor olacak.
- Eşinle birlikte gitmek istediğin romantik mekanlar varsa erteleme git. Çünkü bebegin oldugunda, bebegini bırakıp gitsen bile aklın hep bebeginde olacak, tabi eşininki de. Bir süre sonra konu dönüp dolaşıp bebeginize gelecek. iki kişi olmanın tadını çıkarın.
- Sinemaya gidin.
-Konsere gidin.
-Gece gezmelerine çıkın,sahilde sabahlayın. Sonra eve gelip akşama kadar uyuyun. Bir daha fırsatınız olmayacak.
-Seyahate çıkın. Dünyada gezmek istediğiniz yerler varsa gidin. Çünkü bir çok ülkede bebeği beslemek sorun oluyor.
-Tatilde yapmak istediğiniz rafting, jetski, kayak gibi aktiviteleri yapın. Bebek olunca eşinizle birlikte aynı anda yapmanız asla mümkün olmayacak.
-Arkadaşlarınızla vakit geçirin. Uzun bir süre görüşemeyeceksiniz. Görüşseniz bile bebeğinizden dolayı hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Arkadaşınızın heyecanla anlattıgı konuyu soluksuz dinlerken aniden bölüp emzirmeye,alt değiştirmeye, mama hazırlama gideceksiniz.
-Uzun banyolar yapın, saçınıza bakım yaptırın, kuaföre gidin. Hiç vaktiniz olmayacak, yıkanabildiğinize şükredeceksiniz.
- İçki içmeyi seviyorsanız doya doya için. Çakırkeyif olmanın tadını çıkarın. Emzirdiğiniz sürece içemeyeceksiniz.
-Rahat rahat yemek yiyin, keyifle yemek yapın. Bebekten sonra vaktiniz kalmayacak.

boshayallersmile say say bitmez. Bazen gerçekten özleseniz de her şeye ragmen bebek sahibi olmaya değiyor, Allah herkese nasip etsin.

bütün işlerinizi yoluna koyun
çalışmıyo iseniz faturalar sizin üstünüzdeyse hemen otomatik ödemeyeveriniz bebekle sıra beklemek bankalarla eziyet oluyor
alışverişlerinizi aylık yapmaya özengösterin kışı var yazı vaer sıcagı var hastalıgı var bebekle sürekli dışarı çıkılmıyo o hasta olcak mikrop kapcak die
sinema tiyatro gibi aktivitelere hamileyken gidiniz sosyal yaşamınız olumlu olur bu sizi bebeginiz büyüyene kadar idare eder o olduktan sonra yüksek ses kaldıramıcagından onla gidemiceksiniz enaz 2yaşa kadar durmaz sıkılırlar çünkü
eşinize bolbol vakit ayırın bebeginiz olduktan sonra eşlere ilgi mecburende olsa azalıyor eşlerde hafif bir kıskançlık bunalımı başlıyor hep bebeklesiniz die uyutta gel muhabbetleri başlıyor bebek uyumuyor kolaykolay al sana tartışma surat asma nedeni
aklıma gelenler bunlar cnm bebekle hayat mükkemmel ama zor

ne güzel yazmışsın vallahi hiç düşünmemiştim bunları özellikle eşimle aynı anda bi etkinlik yapamamayı mesela beraber yüzememeyi hiç düşünmemiştim.
vallahi yazdıklarınız korkuttu.
bi de ben yayılmayı çok severim bari onun da tadını çıkarayım.
yazın yine aklınıza gelenleri sonra ters köşe olmayalım bile bile lades:icecream:

boğazınıza dizilen lokmalar
uyandığınızda dayak yemiş gibi (ki uyuyabilireniz) kalkmalar
kezban gibi uzamış boya beni kes beni diye yalvaran saçlar
önceden itinayla yapılan bakımların çık geride kaldığı manikürsüz eller 2 haftadır alınmayı bekleyen kaş ve bıyıklar
keyifle banyo yapmalar
kocacıkla fingirdemeler
arkadaşlarla o kafe beim bu kafe senin gezmeler
kulağında mp3 kolunda çanta çık yola
deli gibi alışveriş yapmalar
gardolabını açıp istediğini giymeler sadece hatırlamakta zorluk çektiğin anılar olarak kalıyo
bunun gibi bir çok ama bir çok şeyden mahrum kalıyosun
AMAAA oturma odamda çekyatları kayınvalideme veripte bebişime oda yaptığım gün artık dahada çok varlığı hissettiriyodu kendini bu herşeye değerdi
HELE şimdi yavrum benimle ve odasına girdiğimde duvarlarına kadar sinen o mis kokuu işte ben o odanın kokusunu hiç bi rahata değişmem

önceden itinayla yapılan bakımların çık geride kaldığı manikürsüz eller 2 haftadır alınmayı bekleyen kaş ve bıyıklar
keyifle banyo yapmalar
kocacıkla fingirdemeler
gardolabını açıp istediğini giymeler sadece hatırlamakta zorluk çektiğin anılar olarak kalıyo
AMAAA oturma odamda çekyatları kayınvalideme veripte bebişime oda yaptığım gün artık dahada çok varlığı hissettiriyodu kendini bu herşeye değerdi
HELE şimdi yavrum benimle ve odasına girdiğimde duvarlarına kadar sinen o mis kokuu işte ben o odanın kokusunu hiç bi rahata değişmem

çok güzel tarif etmişsin cnm..duygularını...rahme düştüğü zaman bile dış dünyayla seni ayıran ama iç dünyanda bir genişleme bilinmez sadece senin bildiğin bi dünya..opuyorumnanaktan

süper bir konu olmuş. tam da korunmayı bırakıp bebek düşünürken kaydirigubbakcemile3

eşimin çok yoğun bir çalışma hayatı var zaten biz beraber bir yere gitmemiz sayılı oluyor.
o yüzden sanırım az etkilenirim.

birşeyi merak ediyorum bebeğin hep başında mı durmak gerekiyor?
ona ananesi babannesi bakamaz mı?
yani emziriyim onlar uyutsun altını değiştirse falan?
illa ki anne mi diycek?

uyandığınızda dayak yemiş gibi (ki uyuyabilireniz) kalkmak
önceden itinayla yapılan bakımların çook geride kaldığı manikürsüz eller 2 haftadır alınmayı bekleyen kaş ve bıyıklar
keyifle banyo yapmak
kocacıkla fingirdemek
arkadaşlarla o kafe benim bu kafe senin gezmek
deli gibi alışveriş yapmak
gardolabını açıp istediğini giymek sadece hatırlamakta zorluk çektiğin anılar olarak kalıyo
AMAAA oturma odamdaki çekyatları kayınvalideme veripte bebişime oda yaptığımda dahada varlığı hissettirdi kendini kuzum bu herşeye değerdi
HELE şimdi yavrum benimle ve odasına girdiğimde duvarlarına kadar sinen o mis kokuu işte ben o odanın kokusunu hiç bi keyife değişmem
:ecrin_bebek:

ne güzel yazmış arkadaşlar ellerinize sağlık. hepside fazlasıyla doğru.

en çok özlediklerim sabahları uzun uzun uyumak, sinema-tiyatro, ve alışveriş ...

tabiki değiyor yaşanan herşeye, ama fırsatınız varken yapın hepsini bol bol.

sevgili erca ben 14 aydır kızımı bırakıp iş dışında hiçbiyere gidemedim. hala emziriyor olmamında etkisi büyük tabi.

Bence bu durum 2'ye ayrılıyor. Emziriyorsan ve emzirmiyorsan.
Çalışıyorsan veya çalışmıyorsan.
Emziriyorsan ve çalışmıyorsan yandın demektir.
Arkadaşlar çok doğru yazmışlar. Herşey bitiyor hayatında artık onun hayatı başlıyor. Bu ne zamana kadar sürer bilmiyorum ama daha çok var o kadarını biliyorum.
Kızımdan öncesinde özlediğim tek şey bir yere gitmeyi düşündüğümde giyinip evden fırlayabilme, arkadaşlarımla kafede istediğim kadar takılabilme özgürlüğüydü. Artık o var ve aklımın bir köşesinde daima olacak. Asla hiçbirşey uzun bir süre eskisi gibi olmayacak. Ben de grupanya gibi dünyanın indirimini veren sitelerdeki konser, yemek, yoga, masaj reklamlarına bakıp iç çekeceğim. Kaşlarım daha uzun bir zaman yüzümü kaplayacak, saçlarım uzun bir süre daha yağlı kalacak. Akşam sabah yaparım, sabah olunca akşama planladığım banyoyu yapamadan uyuyakalacağım. Geceleri kesintisiz asla uyuyamayacağım. Üzerimdeki pijamayı değiştirmeye fırsat bulamadan akşam olmuş eşim eve gelmiş olacak. Bir elimde kaşıkla yemek yaparken bir kolumda kızımı kucaklayacağım. 5-8-12 kiloyu kaldırmaya incecik kolum bile alışacak. Amaaaaa arkamdan ANNEEE diye seslenip sarılıp öptüğünde herşeyi unutup iyi ki seni doğurmuşum diyeceğim.

keyifle banyo yapmalar
kocacıkla fingirdemeler

kıyafet konusu hariç diğer hepsi özlem duyduğum şeyler..

en çok ama en çok özlediklerim eşimle elele dolaşmak,seyahat etmek,yemeğe gitmek(artık eve istiyoruz dışarda peşinden koşmaktan hiçbişey anlamıyoruz)
ve en önemlisi arkadaşlarla muhabbet edip sinemaya gitmek off offf..bayağı bir yıl uzak kalacağım kesin..

en çok özleğim şeyler sırasıyla şöyle bir numarıyı tabiki kesintisiz uyku alıyor.ikincisi kocam, öyle özlüyorum ki onu,başbaşa kalamıyoruz hiç,üçüncüsü kesintisiz yemek yemek dizi izlemek nette dolşamak ve son olarakta aklımda hiçbirşey olmadan dışarda olmak dolaşmak.hepsini özlüyorum ama kızımın varlığı paha biçilemez:)

uyumak, doyarak yemek yiyebilmek, kafa dinlemek ,kendi kendine kalabilmek,tv izlemek,kitap okuyabilmek,afedersiniz ama bazen tuvalete gidebilmek bile lüks oluyo.ben benim diye bişey kalmıyo kendinden önde gelen minik bi patron oluyo çünkü hayatında. o sana izin verdiği sürece yapabiliyosun herşeyi.susmaksızın ağlamaları yoruyo usandırıyo belki ama uyuduğu zamanlarda bile özletiyo kendini.ne kadar zorsa o kadarda güzel bi duygu annelik

Back
X