Bebgimin bogazindaki islik gbi garip ses yardim;(

Canım bak şimdi hatırladım dr bir de çok küçük oldukları için emerken nasıl nefes alacağını bilmiyor ondan da olur demişti. Dik emzir demişti bana. Korkma illa kötü bişey olcak degıl.

Ne yaptınız merak ettim.
Doğumda Ciğerlerine su kaçmış olabilir, akciğer enfeksiyonu vs olabilir, eğer hızlı nefes alıp veriyorsa, göğsünden hırıltı geliyorsa, emmeden dururken de inleme gibi ses çıkarıyorsa beklemeden bu gece gidin doktora. Daha büyük olsa neyse ama çok küçük bebeğiniz

Canım eğitim araştırmanın aciline götür istersen aksatma mutlaka git, Adapazarındasın sanırım en uygunu orası şuan aklına takılmasın gidip farklı bir doktora göstermende fayda var

Aynı şey benim oğlumda da oluyordu yani çıkardığı ses açısından diyorum. Yaşadığım şehirde neredeyse her çocuk doktoruna götürmüştüm ve hepsi de ciğerlerinden kaynaklanmadığını laringomalazi olduğunu söyledi yani bazı bebeklerin boğazında ki kıkırdak kemikleri çok yumuşak oluyormuş o kıkırdak yapısı sertleştikçe geçeceğini söylediler zamanla ve dedikleri gibi de oldu. Belki öyle birşeydir ama su yuttu demişsiniz belki Onla ilgilidir bilemiyorum. Umarım ciddi birşey değildir çok geçmiş olsun

Konu sahibi ne yaptı acaba götürdü mu doktora dediğim yöntemi uyguladımiki

Dun gttk ozele nefes borusu dar bebgn gayet iyi dedi insallh oledr

Herseyi solefm konttol etti dr.un yanndada yapti zaten ama nefes borusu dar zamnla gecuck dedi herseyi sordum burnunda et olblrmi pus su yuttu ondan olblrmi cigerleendemi bsey var hatta koah olblrmi die bile sordum aciklmasi nefes borusyla ilgliydi 1au sonraya cagrd. Kizlar bebislernz bu donemde kusuyomuydu sikligi nrydi arada burnundanda cok az geliyo bebehmn gazi ii cikmynca oluyo ddiler olduktan sonra kucaagma alnca hakikaten gazi ckiyor

Gecmis olsun, kontrollerini ihmal etmeyin bakin sukur ki ciddi bir sey yokmus.
Yalniz siz biraz fazla panik oluyorsunuz . sakin olmaya calisin.
Bebeklerin buyuk bir bolumu kusar.
Benim oglum 2,5 aylik. Bazen oyle bir kusuyor ki neye ugradigimi sasiriyorum. Yatak odasında gardroba dogru fiskirtarak kusmustu, aralarfan girip kıyafetleri bile batirmis. Dusunun miktarınmi.
Bebek cok beslendigi icin kusabilir, gazi oldugu icin kusabilir,reflusu oldugu icin kusabilir..eger aylik kilo alimi istenen sekildeyse kusmasinin bir onemi yoktur.
Siz de emzirdikten sonra 20 dakika kadar dik pozisyonda omzunuzda tutun, midesi otursun bebisin:) gece gunduz demeyin sakin emzirip yatirmayin dogrudan.
Gazi cikmazsa illaki kusacaktir. Reflusu varsa her halukarda kusacaktir :)
Bunlar basit şeyler hepsine paniklemeyin,Allah beterinden korusun

Cok tesekkurlee.
Ben boyle deildm dogum sonrasi cok zir gunler yasadim hergun rahtszlndm sabha kdr hastanelerde dolandm ymek yeme yok uyku yok bebgmden uzak kaldm.
Birde kv beni cok korktyo ve suclu hissetryo kadin psikoljmi bozdu. Sen bebegi kabullenemdn bile ddi. Hep kendme aradm sucu.. kisaca bn boyle bilgsz herseye panik ypan biri deildm noldu blmyrm

Kilo alıyorsa kusmasinin bir önemi yok benim ki de çok kusuyordu. Ancak kilo veriyorsa önemli. Benimki de doğumda su yutmuş bu da mideyi hassas mı yapıyor nedir aşırı kusuyordu ama kilo da çok alıyordu onun için onemsemedim.

Anliyorum seni, ama bil ki herkesin dogumunda da var kotu hikayer.
Sahsen yasadiklarimi anlatsam dogum yapacak pek cok kisiye kabus olur.
Sen sağlam durmazsan,kendine guvenmezsen cok zor buyutursun bebegini.
Sorun kayinvalidende belli ki. Uzaklastiramiyor musunuz yanindan?
Insani depresyona sokar böylesi.
Bir de burda anne gruplari var,oraya katilmani oneririm. 2017 mart annelerj adi.
Orda seninle ayni zamanda dogum yapmis pek cok kisiyi bulup sorunlarinizi birlikte cozebilirsiniz.

14 gunde 1 kilo alms. Ilk 3-4 gun mama yedi ozmandan beri anne sutu iciyo sizce kilo alimi iymi?

Çoğu bebek kusar siz kendinizi üşütmeyin gazlı yiyeceklerden bir süre uzak durun bebeği banyo sonra masaj yapın ayaklarını yukarı çektirmek gibi bebeği emzirir emzirmez hemen yaptırmayın gazı çıkartın dan 10 dk sonra yan yatırın arkasinda destekliyici olsun bide etrafında sana kötü enerji veren insanları uzaklaştır görüşme mümkünse kısır bulgur pilavı helva vs bunları yiyerek sütünü artır bebeğinı arada yüzü koyun göğsüne yatır sakinleşmesi için bugünlerin geçecek unutma daha sonra dan dış çıkacak sonra emeklemesi yürümesi konuşması derken daha neler neler çıkacak sağlıklı günler dilerim

Cok tesekkur ederm :)

Hic korkma Allahin izniyle cok iyi de bakarsin bebegine.herksesin tecrubesi yokki.hepimiz ogreniyoruz anneligi.ben ilk bebegimin bezini yanlis baglamisim.geldigimde hemsire bezini tekrar degistirmis kuvezdeydi o zaman.sadece guvenligini tedbibirini al uyurken geceleri falan yaninda kal.kustugunda falan yaninda ol.bogulma tehlikesi gecirmesin.korkutmak gibi olmasin hastanede ayni gun dogan bebek kusmus bogulmus nefes de alamamis yavru dusunsene iki adim otede doktor hemsire var.cocugun ustunu de yazmayla ortmusler haberi yok etraftakilerin.vefat etti topac gibi erkek cocugu.ne aci.yattigi yerin basini hafif egimli yap.buyur giderler merak etme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…