Tuvalet Eğitimi bebginiz henuz kucukse ve ilerde 1 gunde cisini ogrenmesini istiyosaniz bir kac oneri

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
aidan salih isminde pakistanlı bir doktor var ve yeni doğan bebeklerin doğar doğmaz tuvalete alıştırılacağını savunuyor. her emzirişten sonra bebeğin altını açıp tuvalete götürüp çişini yaptırırsak tuvalet alışkanlığı doğar doğmaz kazandırılabiliyormuş. tabi üşenmeyip sık sık tuvalete götürmek gerekiyor sanırım fakat bu bence zor iş.
bunu sakın denemeyin cok yakından yasayan biri olarak söylüyorum uyarılarıma ragmen arkadasım 6 aylık bebegini böyle deneyerek hayatı boyunca sıkıntı yasayacagı bir yola soktu kalıcı bir kabızlık sorunu yasıyor simdide cocuk 10 gün yapmıyor her seyin bir zamanı var denemediginiz ve zarar verecek paylasımlar yapmayınız lütfen arkadasımda böyle yazılardan etkilenip baslamıstı:oklava:

evet katiliyorum 2 ile 2.5 yas arasi kas iskelet sistemi yerine oturuyor bence cok sacma boyle seyler

oğlum 17 aylık olduğundan beri çiş diyor ama yaptıktan sonraa.. veya sırf oyun olsun diye klozete oturup sifonu çekmek ve tuvalet kağıdıyla oynmak için. ben de istediği zaman klozete oturtuyorum,küçültücü almıştım iyi oldu. lazımlığı sevmedi. şimdilik oyun için gidiyoruz tuvalete bakalım sonra ne olacak..

arkadaslar kizim 4 yasinda ve sadece 1 gunde cisini ogrendi deneyimlerimi paylasmak istedim. onecelikle gerekli kas iskelet ve bosaltim sisteminin 2-2,5 yasinda tamamlandigini unutmayin.
1- tuvalet konusunda asla cocugunuzu zorlar tavirda olmayin
2-yurumeye baslagigi andan itibaren onun icin rahat oturabilecegi bir lazimlik alin
3-bu lazimligi banyoya rahat girip cikacagi biyere yerlestirin
4-siz tuvalete gitikce onuda yaninizda goturun ve ustuyle onunda kendi lazimligina oturmasini saglayin(tipki bi oyun gibi)(tabi kizlari anneleri,erkekleri mumkun oldugunca babalariyla birlikte)
5-bunu 1 yil devam ettirin
6-2 yasina geldiginde lazimligina oturdugunda onunda tuvaletini yapmasini isteyin yine altinda bezi olsun
7-sorun yoksa bezini cikarin ve artik bunu takmayacagiz deyin (basta istemeyecek kendini rahatsiz hissedecek)
8-once cis saatini anlayana kadr 10 dk araliklarla cise tutun 1 kere lazimliga yapinca ne kadr aralikla cis yaptigini hesaplamaya calisin (ben kizim icin tam 1 saat tutmustum her 1 saatte hadi cis yapalim dedim ve o gun her lazimliga yaptirdigimda sorunsuz yapti:)
9-gece korktum ve bezini taktim fakat gece 2 kere kaldirip yaptirdim
10- iki gun sonra kizim gece bunu takma anne cok sikiyo beni dedi ve cikardim yine kalkti gece ve anne cisim geldi dedi (o gun bugunde hic altina yapmadi)
cocuklar onlari alistirdiginiz ve olaylar icin yavas yavas harekete gectiginiz zaman inanin daha rahat uyum sagliyo ben ayri yatma sorununda boyle hallettim(kizim buyurken bir donem babasi yanimizda degildi ve benimle yatiyordu) once gunlerce buyudugunu ve birgun ayri yatacagini soyledim sonra bunu soyleye soyleye bigun uyguladim yeterki zorlayan tavirda olmayin,kararli olun ve onlarin korkularini basit oyunlarla yenmeye calisin
yardimci olduysam ne mutlu bana
herkese kolayliklar dilerim sevgiler:))

deneyimli annelerin önerilerini çok önemsiyorum. çok teşekkürler bu güel bilgiler için

Ben kızımı 1,5 yaşında alıştırdım 2 gün üstünde durdum bide gece yatarken bez bağlamadım eğer gündüz alıştırıp gece takarsanız alışır aynı anda ikisini de bırakın,

ahhh arkadaşlar ahh benim oğlum 31 aylık ama ne yaptıysak ne ettiysek yok yok yok..artık sinirlerimizde bozuldu inatçı yaptıktan sonra söylüyor nasıl bir yöntem izleyecem bilmiyorum tuvaletten korkuyor lazımlıktan korkuyorr önerileriniz çok güzel gerçekten

herkese merhaba kızım yeni 3 yaşını bitirdi 4 e girdi mart ayında...aslında belirtileri var sevmiyor bezi ama ben çalışıyorum sabah çıkıyorum akşam geliyorum.büyük kızımda sabah bezi kuru kalkıyordu buna göre başlamıştım.çok çabuk halloldu.ama şimdi sabah bazen bez dolu bazen kuru oluyor.dün mesela gece bi baktım çok çiş yapmış taşmış da bezden atleti pijama takımı herşey ıpıslaktı.komple çocuğu soydum üstüne değiştirdim.
şimdi ben evde olsam alıştırırım diyorum ama bakıcıyla zor olur biraz beklesem çocuğa zarar olur mu?of kafam karışık..düşüncelerinizi benden esirgemezseniz sevinirim....

arkadaşlar bende kızıma çok kolay ögrettim tuvalet alış kanlıgını 2yaşındayken bezini çıkarıp artık tuvalini buraya yapman gerekiyor dedik arada üzsede kolay atlatık o dönemi

benim oglum da 2 yasini 2 ay gecti bezine cis dolunca rahatsiz oluyor kendisi cikarip atiyor evin ortasina sonrada isiyor haliya hadi oglum tuvalete yapalim diyorum istemiyor gitmiyor bas bas bagiriyor eve oturup yapiyor haftasonu ona oturakli lazimlik alicam bakalim ilk cocugum tuvalete alistirmak bana cok zor gibi geliyor acaba benmi buyuttum gozumde bilmiyorum artik bezde yeterli gelmiyor yasindan cok buyuk bir kalibi var o yuzden her sabah uyandiginda ustu islak biktim artik bu durumdan haftasonu muhakkak almam lazim lazimlik off offf nasil alistircam simdi

26 aylık oğlum var geçen hafta salı günü alıştırmaya başladık kayınvaldem gel beraber yapalım daha çabuk alışır dedi neyse gittik onlarda kaldık bezi çıkardık kilot giydirdik damla damla yaptı hep bide lağzımlığa oturtmadı kayınvaldem şişe tuttuk çişi için şimdi lağzımlığa yada klozete oturmuyo illa şişeyi istiyo zorlayınca daha beter oldu sürekli altına yaptı kakasınıda lağzımlığa oturuyo ama gelince hemen kalkmak istiyo ne yapcağımı şaşırdım :(((
şimdi anneme geldim oda bezini bağla yarım saatte bi aç çişe tuttur dedi yapsada yapmasada. o zaman alışır dedi bugün öle denicem bakalım ne olcak
bide bu damla damla yapması bana hiç normal gelmiyo acaba kas gelişimi oluşmamış olabiilir mi? son bi sorum daha var acaba vazgeçsem 1 2 ay sonra denesem daha mı zor olur lütfen yardım edin

aidan salih isminde pakistanlı bir doktor var ve yeni doğan bebeklerin doğar doğmaz tuvalete alıştırılacağını savunuyor. her emzirişten sonra bebeğin altını açıp tuvalete götürüp çişini yaptırırsak tuvalet alışkanlığı doğar doğmaz kazandırılabiliyormuş. tabi üşenmeyip sık sık tuvalete götürmek gerekiyor sanırım fakat bu bence zor iş.

annem kardeşime öyle yapmıştı, bir yaşına gelmeden bezi bırakmıştı...

benım kızım daha 11 aylık kayınvalıdem wc alıştır dıyo vaktı gelmiş ..
daha cok erken dedım yok degıl ne erkenı dıyo

eskiler 9 aylıkken bezi bıraktırıyorlarmış.mesela benim annem bize,teyzem kuzenlermize bıraktırmış.benim mantığım almıyor nasıl olurki böyle bir şey,pakistanlı doktorun uygulaması da çok ilginç.şöyle bir şey çünkü;çişinin kakasının geldiğini anlamazki o kadar küçük çocuk,anlasa bile tutamazmış yani organların gelişimi açısından,tutma işlevi olmazmış daha çocukta.bu yüzden bazı yerlerde 1.5 bazı yerlerde 2 yaşından önce başlamayın yazıyor.hatta sabiha paktuna 1.5-3 yaş dönemi çok önemlidir sakın wc eğitimi vermeyin diyormuş.
bence her çocuk sinyalini annesine bir şekilde veriyor.mesela benim kızım 19.5 aylık,1 yaşında müzikli lazımlıklardan aldım,o zamandan beri lazımlığın e işe yaradığını öğrendi ama oraya bir şeyini bırakmaya niyeti hiç yok gibi.sadece oyuncak lazımlığını.bir kez giyinik oturttum çok hoşlanmadı ama ağlamadıda,bir kez de çıplak oturtayım dedim yarısında bağardı korktu,oturtamadım bile.o gün bugündür bir daha zorlamadım.
çişin geldi mi kakan geldimi diye soruyorum ara sıra veya benzer şyler,kakasını çoğunlukla yaptıktan sonra söylüyor,bazen de yapacağı zaman söylüyor.son günlerde bir köşe bulup çömelerek yapmaya başladı kakasını ama onu da her seferinde öyle yapmıyor yine.bunlar işarettir işte,bu yaz sonuna kadar,2 yaşına kadar yani kasıma kadar öğrensin istiyorum ama öğrenmezse de yapacak bir şey yok,o ne zaman isterse o zaman söyleyecek

benım kızım daha 11 aylık kayınvalıdem wc alıştır dıyo vaktı gelmiş ..
daha cok erken dedım yok degıl ne erkenı dıyo

sakın başkasının lafına bakıpta alıştırmaya çalışma çok zorlanırsın hem kendini hemde kızını boşuna hırpalama derim ben
ben denedim şu anda altını bile açtırtmıyo bana
çocuk ne zaman söylemek isterse o zaman söyler zorlamamın anlamı yok

kızlar yaz geldi benim kızım 21 aylık bu yaz kesinlikle alıştırmam lazım seneye kalmasını istemiyorum. çünkü bizim sürekli pişik sorunumuz oluyor artık rahatlasın istiyorum. bende çalışıyorum ama önümüzdeki hafta izne çıkıyorum bütün halıları toplıcam kilim sericem ve bezini tamamen çıkarıcam bakalım ne kadar süre sonra söylicek. tabi ilk zamanlar biraz anlamadan salacak ama olacak o kadar. geceleride alıştırma kilodu bağlamayı düşünüyorum. sizi gelişmelerden haberdar ederim kızlar. Allah hepimize bu konuda kolaylık versin.

Back
X