Bebiş icin annelerden yardim istiyorum...

kimberley

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
600
65
323
Merhaba arkadaslar
Ben gebelikte 5.ayimi bitirdim 6.aya basladim hayirlisiyla...simdiye kadar esimle hic bisey almadik bebise...hep soyluyolar ya buyukler erkenden almayin diye... kucuk bi sehirde yasiyorum bebek icin kiyafet alisverisi yaparken internet arti burdaki magazalardan yapicam... sorunum şu ki ben bebek alisverisi konusunda cok tecrubesizim...
Soru 1) kac tane hastane cikisi almaliyim?
Soru 2) zıbınları tulumlari alirken daha cok 0-3 ay mi almaliyim daha cok? Yoksa 3-6 ay almak daha mi mantikli olur?
Esimle ben yapi olarak iriyiz bebis te bize cekip iri olma ihtimali cok fazla...

Sorularima cevap , sizlerden tecrube paylasimj istiyorum

1 tane hastane çıkışı set alın. 7-8 tane takım alın. Penye battaniye kalın battaniye alın. Özellikle penye battaniye 2-3 adet alın en az çünkü bebeğiniz benim bebeğim gibi sürekli kusarsa çok sık değiştirmek zorunda kalacaksınız. Çorapları çok küçük almayın. Giysilerini genelde 3-6 ay alin. Çıt çıtlı atletlerden çok alın. Külotlu çorap alın. Elbise tarzı kıyafetler yerine pijamalı, pantolonlu takımları tercih edin daha kullanışlı oluyor. Penye yelek alın.

Benim kızım da iri doğdu direk 2 numara bezden başladım. Hastane çıkışını 10 gün giyebildi. 2 aylık olmadan 3-6 ay giyiyordu.

Hastane cikislari 2. haftadan itibaren kucuk geliyor. 2 alsaniz kafi. Oyle bol parcali almaniza gerek yok cogu parcasi kullanilmiyor bosuna masraf. Bol bol alttan citcitli badi alin bebek debelenirken beli acilmasin. Altlar kendiliginden corapli, ustler kendiliginden eldivenli olsun. Hemen cikariyorlar cunku. Bir de cok iri olmamasina ragmen 0-3 ay kiyafetleri ikinci aydan itibaren kullanamamaya basladi. 3 aydan itibaren alsaniz daha iyi gibi.

Hemen cevap vereyim. Hastane cikisi 3 takim yeter. Ama 10'lu olanlardan 1 takim yeter. Digerleri 5li olursa yeterli.
Zibinlari 3-4 tane 0-3 ay alin, gerisi 3-6 ay olsun. Zaten birkac sefer yikaninca cekiyor ve bebisler ilk aylarda inanilmaz bir hizla buyuyorlar.
Tulumlar evet cok sirin, cok guzel ama pek de kullanisli degil. Hele ki iri bir bebekse, hemen boydan kasiyor. Benim kizimda uzundu, birsuru tulum hic giyilmeden kaldi. Hevesini almak icin 1-2 tane alinabilir

Sizinki kis bebegi olacak, bolca patikli alt ust takim alin, sık sık kusacak cunki
Penye yelekler cooook kullanisli ve tabii penye battaniyeler. Bolca penye sapkanizda olsun, kuzucugun kafasini sicak tutmak lazim. Ayaklarida sicak tutmak onemli. Patik ve corap da olsun..
Oyy amma yazdim, umarim yardimci olabilmisimdir.. saglikli dogumlar dilerim..

Derdini sevdim valla :)

Oncelikle bebegini saglikla kucagina al.
Kis bebegi galiba.

Ben sanirim 7-8 tane 0-3 ay citcitli almistim.
Birde 4-5 tane ikili takim.
Pijama ve ust seklinde.
Geri kalani 3-6 aydi.
Bol bol sapka, eldiven, patik.

Agiz silme bezi. Kusmasada emerken tasiyor dudaklarinin kenarindan falan.
Oyyy aklima geldiii o halleri
Bir tane daha dogurasim geldi :))
Neyse toparliyorum hemen.

Hastane cikisi da 2 takim almistim ben
Su 5 li olanlardan yetiyor.

Hastane çıkışı ben iki tane almıştım.Fazla almaya hiç gerek yok.bebeğinizin doğduğu aya uygun (kış bebeği sizinki de) pamuklu penye rahat tulum,ikili takım alın.Bol bol alttan çıtçıtlı atlet alın.iri bir bebek olması muhtemelse ki bizimki öyleydi ikinci aydan itibaren 3-6 aylık giydirmeye başladım ben.süslü dantelli rahatsız edici kıtafetler güzel görünse de kullanışlı olmuyor.bebeğin süsü değil de rahatı çok önemli.
Çok kalın giydirmemeye özen gösterin.örgü hiç kullanılmıyor ve sağlıksız da.Bol miktarda mermerşahi de denilen ağız mendillerden alın çok iş görüyor
Eldiven doğduğundan itibaren kullanmadım çünkü gereksizmiş,ayrıca yenidoğanlar elleriyle dış dünyayı tanırlar.Doktorumunda da önerisi ile hemen kestim tırnaklarını.
Banyo küveti ve filesi alın çok rahat okuyor.özellikle strafor dolgulu olanlar acayip rahat.
Ev tipi ana kucağı da çok kullanışlı
( markası çok önemli değil emniyetli sağlam olsun yeterli),iş, yemek vs yaparken çok faydasını gördüm ben. İş yaparken, kızımı ana kucağında yanımda gezdirdim.
Şimdiden büyük gösterişli bebek odasına gerek yok bence. şifoniyer,gardrop ve park yatak aldım.hediye gelen beyaz ahşap yatağı da vardı ama 5kez yatmadı desem yeridir.Sallanan park yatak hayat kurtarıcı oldu bizde.kızım 18 aylık hala park yatakta yatar.3 yaşına doğru kaliteli çocuk odası alacağım.
Emzirme yastığının çok faydasını gördüm.özellikle sezaryen doğum sonrası dikişler ilk zamanlar ağrıyabiliyor.ağrıyı minimuma indirmişti.
Aklıma geldikçe yazarım:) ben de 7. Ay olana kadar almadım hiçbir şey.sonra neredeyse herşeyi internetten aldım.hala da aynı.
Sağlıkla sıhhatle doğsun bebeğiniz.

Oncelikle hayii doğumlar diliyorum,saglicakla kucaginiza alirsiniz insallah meleginizi.
Benim de Allah bagislarsa 2 aylik kizim var.
Bize en cok lazim olan sey citcitli atlet oldu kolsuz.ama sizin kis bebegi olacak kollu olsun,onun disinda bol bol ikili alt ust pijama takimlari olsun.
Bizim 3 battaniyemiz var ama hala yetmiyor coj kustugu icin maalesef.
Tulum kullanisli olmuyor.
Yenidogan cabuk buyuyor ama yine de 0-3 ay citcitli badylerden en az 4\5 tane alin.
3-6 aylik bady sayisi size kalmis.2.aydam sonra giyilmeye baslaniyor,
Bol bol agiz mendili alin.
Ve penye yelek.
Hayirli dogumlar.

Benimki gibi 52 cm dogan bir bebisiniz olursa yenidogan tulumlari elinizde patlar. O yuzden tulum yerine ikili takimlar daha kullanisli gelmisti bana. Sayi vermeyi dogru bulmuyorum ben cooook fazla almistim her seyini, iyi ki fazla almışım kizim surekli kusan bir bebekti gunde 10 kez uzerini degistirdigim olurdu, ama ayni tulumu butun gun giydiren anneler de vardir illa ki. Citcitli badi bolca alin ve kalitesine dikkat edin (ben en cok mothercare in badilerini sevmistim) bez ve sampuan turu seyleri stoklamayin her bebege her sey uymuyor. Agiz bezi bolca alin, penye battaniyelerin de mumkun oldugunca bol yedegi olsun zaten uzun sure kullaniliyor. Kış bebegi diye yun yelek vs yaptirmayin, evler sicak artik ve o yunler bircok bebege alerji yapiyor, kizim subat dogumlu hep penye yelek giydirdik. Simdilik aklima gelenler bunlar, yeni anneler daha kolay hatirlarlar :)

Ben mi yanlış biliyorum yoksa bu konuların açılması gereken başka bir bölüm mü var? Hatta tıpatıp aynı konuyu görmüş gibiyim.

İlk 3 ay kıyafeti al...sonrası muamma
benim 7 aylık tosuncuk 1 yaş zıbın rahat oluyor

Benm bebegimi 3.200 beklerken 2.780gr ve 46 cm dogdu bu nedenle aldigim yenidogan kiyafetler bile buyuk geliyordu oy minnosum yaaa cok minikti bebisim

Bu nedenle 0-3 ay kiyafet aldim dogumdan sonra bol bol (3-6 almistim hep cunku)

Bebegine bagli yani benim bol bol 0-3 ay kiyafete ihtiyacim oldu

Bol bol citcitli atlet lazim oldu bana yaz bebegi oldugu icin hep atlet ve body lazim oldu seninki kis bebegi olacak bu nedenle uzun kollu uzun pacali tek parca tulumlar al bence

Corap sık degismeye gerek olmaz saniyordum corap da cok lazim oluyor ya

Bir de cok cok önlük al önlükler cok cabuk kirleniyor (bebekler cok salya cikariyor)

2 hastane cikisi almistim
Hastane cikisi setinde bebek havlusu da olsun

Bebek battaniyesi ortusu cok lazim oluyor müslin örtü al tavsiye ederim

Bebek havlusu da cok lazim oluyor bebegim her banyodan sonra havluya sariliyken altina yapiyor :) 3 havlu zor yetiyor bana cok sık makine calistiramiyorum ki hemen yikansin

Aklima geldikce yazarim ben buraya

Alisverisi son aylara birakma cok zor olur yurumekte zorlaniyorsun yoruluyorsun cunku

Dogumdan sonra epey bi sure alisverise cikmak zor oluyor onceden al her seyi dogum sonrasina birakma

Bir de evinde buzlugu doldur
Dogumdan once iyi bi market alisverisi yapin dolabi doldurun

Eve tuvalet kagidi kagit havlu sabun fln al birsuru sonra alisveris zor oluyo bak:))

Erkekler cok beceremiyor git al diyosun ama.iste :) sen yine de iyice hazirlan

Ben bir senelik giysinini almıştım bol bol cit çitli badi alin 0-3 ay,3-6 ay.. ağustos doğumluydu kış için patikli tulumlardan aldim, alt üst takımlar hastane çıkışı 10 lu set bakınca şimdi gereksizdi ama ama.o zaman 1 tane onlu ,2 tane beşli set almsitim biz hastanede ve sonrasında eylulun ilk haftasina kadar sadece zibinla durdurduk.
Eldiven ilk ay kullandım sonra çıkarttim, sapkada ayni sekilde bence gerek yok, corap alin ama evde külotlu çorap giydirmeyin, ve en önemli sey uyku tulumu kışın cok işinize yarayacak ben torba şeklinde tulumdan almıştım onda rahat ediyorlar... saglikla alin kucağınıza

1 tane hastane çıkışı yeterli oluyor zaten hemen hemen ilk 2 ay gezemiyorsun evde duruyorsun ona göre süslü püslü şeyleri 3-6 alırsın belki bebeğin iri olur belli olmuyor bazılarına anne sütü çok yarıyor. O nedenle 3-6 ya fazla yüklenme ama elinin altında olsun. Tulum ah o hayat kurtarıcı şey ilk zamanlar acemi oluyorsun sürekli üst değiştirmen gerekebiliyor bebiş kusuyor filan. Çıt çıtlı atletler ve tulum alırsın 10 tane yeter yıkar yıkar giydirirsin annesi.allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin

Canim benim bebegimde 6.ayin icinde yani dogdu buyuyor nerdeyse emeklicek sana tavsiyem 3_6 ay alman ..3 tane hastane cikisi yeter 6 tane zibin alabilirsin onumuz kıs uzun kollu tercihin olsun uyku tulumu almanintavsiye ederim daha rahat oluyo benim oglum 6 ayi bitirmedi ama 1 yas kiyafetleri anca oluyo ve cok cabuk buyuyorlar buyudukce alman daha mantikli..banyo icin yumusak pamuk havlu sebamed sampuan dus jeli dogal sunger mama kasiklari bunlar onceligin olsun kiyafet aldik biz bi suru en fazla 2 defa giydi hepsi kücüldu..

1 tane hastane çıkışı aldım ama birer kundak annemle kayınvalidem ve annem aldılar ve battaniye 2 tane.. ayrıca bol zıbın takımı ben 1 kere 0-3 ay aldım 3 kere 3-6 aldım.elbise takım olayına pek girme hediye geliyor benim giydiremeden büyüverdi maşallah. bu arada doğum çantanı unutma bu arda çok kolaylık oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…