evet bebek istemeyenlerin her zaman arkasına sığındıkları dünyada yaşanan olumsuzluklar zaten..sanki dünya ilk insanların varlığından beri sorunsuzdu da bu arkadaşlar çocuk düşününce kaosa düştü..kardeşim doğurmazsan doğurma.rahim senin rahimin.ama kalkıpta bir çok insanın mucize gözüyle baktığı bu kutsallığı kendi bahanelerinle de kirletme.
senin sorunun eşinin bu konuda ki isteği bence..evlenirken çocuk düşünmüyorum diye açık oldun mu eşine..o bunu kabul ederek mi başladı hayatınıza..yoksa bu konu muallakta bırakılarak bir nevi kandırıldı mı o insan.istememek en doğal hakkın da eşini saçma bahanelerle oyalamak dürüstlük gibi gelmedi bana.açık ol,ben hayatımda başka bir canlının sorumluluğuna sıcak bakmıyorum de,kendi yollarınızı kendiniz çizin..
yani ben şimdi çocuk sahibi olmakla, bu konudaki kaygılarımı anlatmakla sizin kutsal saydığınız anneliği kirletmiş mi oluyorum?
dünyaya bir birey getirmeden önce enine boyuna düşünmek, kendini en kötüsüne hazırlamaya çalışmak mı daha doğru, yoksa maddi manevi yetersizliklere rağmen tavşan gibi üremek mi? Eğer herkes benim gibi düşünse, dünyaya sadece iyi bir gelecek sunabilecekleri bireyler getirse, dünya bu kadar çirkin bir yer olmazdı emin olun, bu dünyayı çirkinleştiren bilinçsizce dünyaya getirilmiş, sevgisizlikle büyütülmüş bireyler olmazdı.
Sizin saçma bahane dediğiniz şeyler hayatın gerçekleri, bunun siz de gayet farkındasınız, hepimizin çocuklarının başına felaketler gelebilir, ben bir anne olarak bu felaketleri yaşamak istemiyorsam bu suç mu?
Benimle aynı fikirde olmayabilirsiniz, ben sizinle değilim mesela, ama bu böyle saygısızca yorumlar yapma hakkı vermez size, yani böyle bir konuda bile, ben ve benim gibi gelecek kaygısı duyan anne adaylarına bu şekilde saldırabiliyorsunuz ya pes...