arkadaşalar 2 ,5 senelik evliyim adet düzensizliğim var farlutal kullanmadan adet olamıyorum bebek istiyoruz oda olmuyor klomen kullandım bi süre ama hiç etki etmedi doktor asılama önerdi eşimle istemedik normal yollardan olsun diye 1sene doktora gitmedim her ay adet olacak diye bekliyorum olmuyor test yapıyorum ne olur ne olmaz diye negatif çıkıyor her defasındafarlutala devam ediyorum tekrar doktara gitmeye başladım tedaviye başladık klomen verdi çatlatma iğnesi verdi ama olmadı doktorum 6 7 defa denenebilir dedi bu ay 2. kez yaptı klomen +çatlatma iğnesi 2yumurta olusmus dedi doktor şimdi bekliyorum ne yapacam bilmiyorum bana yardımcı olun
bende dupbaston + klomen kullandım yumurtam olusmamıs daha,bana adetken gel dedi doktor
adetken gitmedinmi klomen geliştirmesi lazımdı kac kutu kullandın
tatlım klomeni 5 gün kullandım simdi büyümedi diye dupbaston verdi 11.gün adetken gel dedi:18::18::18:
arkadaşalar 2 ,5 senelik evliyim adet düzensizliğim var farlutal kullanmadan adet olamıyorum bebek istiyoruz oda olmuyor klomen kullandım bi süre ama hiç etki etmedi doktor asılama önerdi eşimle istemedik normal yollardan olsun diye 1sene doktora gitmedim her ay adet olacak diye bekliyorum olmuyor test yapıyorum ne olur ne olmaz diye negatif çıkıyor her defasındafarlutala devam ediyorum tekrar doktara gitmeye başladım tedaviye başladık klomen verdi çatlatma iğnesi verdi ama olmadı doktorum 6 7 defa denenebilir dedi bu ay 2. kez yaptı klomen +çatlatma iğnesi 2yumurta olusmus dedi doktor şimdi bekliyorum ne yapacam bilmiyorum bana yardımcı olun
İlaç kullanmadan asla regl olamayanlardanım bende
Durumun takip altına alınmadığı takdirde çabaların sonuçsuz kalacaktır. Polikistik over hastası değilsen eğer hipo hipo hastası olma ihtimalin yüksek olabilir... Gittiğin doktor sadece kadın doğumcu değil aynı zamanda İnfertilite- üreme sağlığı doktorlarından biri olmalı.
Bulunduğun yerdeki bu alandaki doktorlardan iyi olanı bulup ona ulaşmalısın. Mesela bu söyleyeceğim çok önemli her doktor istemez ama ücrete tabi bir test var ANTI MULERN HORMON TESTİ (AMH). Bu test yumurtalık rezervini ortaya koyan bir test. Ne kadar acele edilmesi gerektiği konusunda çok şey söyleyecektir. Bu testi işi bilen doktorlar zaten ister. Ancak gittiğin doktor istemezde özellikle talep etmelisin. Her hastanede yapılabilen bir test değildir. Dışardaki özel laboratuarlarda yaptırman gerekebilir. 150 l. civarındaydı en son. Devlet kurumlarına 40 liraya yapılıyor.
Şimdilik benden bu kadar. Başa gelmeyince bilinmezmiş. Araştıra araştıra okuya okuya bizlerde çok şey öğreniyoruz. Burdaki ilk yorumum ilke kez size yazıyorum. Ancak görüyorum ki bilgi kirliliği de bir o kadar çok. Her yazılan kafanı karıştırmasın kısacası.
Sağlıklı günler dilerim...
çok teşekkür ederim ama bu test nasıl oluyor polikistik over var bende o yüzden yumurta çatlamıyor tüplerde bi sıkıntı yok rahim filmi çekindim ben de de esimdede hiçbir sıkıntı çıkmadı
Amh testi, kadinlardaki yumurta rezervinin ne kadar kaldiğini ortaya koyan bir test. Bu testin degeri olmasi gerektiği gibi cikarsa, rahimsel bir sikintin yoksa fsh in yüksek değilse (erken menopozda ve menopoz doneminde yukselir, bizim gibiler için yuksek olmasi istenmez.) korkman ve endiselenmen icin bir sebebin yok
Yumurtalarinin catlamamasi problemine gelince tek derdin o olsun, yumurtan varsa ve en önemlisi yumurtan gelişiyor verimli hale geliyorsa çatlatmak kolaybu işi yapan igneler var...
rahim içini temizlemek için saraçoglunun soğan kürünü yapmalisin. Pko lu hastalarda işe yaradiği söyleniyor. Kıstlerin çok ve yoğun değilse sende de işe yarayacaktir... :)
Sağlikli günler...
çok teşekkür ederim bilgilerin için bugün adet olmuşum 2.çatlatma iğnesi de işe yaramadı bu ay sanırım 3.yü deneyecem doktorum gel bi bakalım dedi
sadece çatlatma iğnesi mi veriyor sana doktorum. öncesinde üç dört günde bir çağırıp yumurta kontrolü yapmıyor mu? (yumurtaların gelişiyor mu diye...)
iğneden sonra doğal yolla mı deniyor sunuz? yoksa aşılama yapılıyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?