Doğuma Hazırlık bebisime isiimm bulamiyorum.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mancoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2014
138
80
xenforo-smilies-kk46.gif
Evet baslikda da belirttigim gibi bebisime isim bulamadm bi turlu bi kiz bebegim olacak insallah :emir_bebek:ama aklimda hc bisey yok once bir suru isim buluyodum ama artik hc biseyi begenmiyorum icime sinmiyor farkli diye sacma sapan isimler var sadece aklimda Minel var o da icime sinmiyor ama cok begeniyorum yanina uyan bi isimde olabilir zaten iki isim koymayi istiyorum guzel isimler onerirmisnz lutfenn. :cry:

Minel olmasın bence!

Çoğu sitede Minel’in anlamı ‘Cennetteki inci tanesi ‘ olarak geçiyor.
Minel kesinlikle ‘Cennetteki inci tanesi’ değildir!
Bu anlamı maalesef bir kaç şahıs tarafından uydurulmuştur.
Minel Kuran-i Kerim’de geçen, fakat tek başına hiçbir şey ifade etmeyen bir
kelimedir!

Minel kelimesinin anlamını anlamak için birkaç örnek veriyorum.
Iki tane cümle: ‘Ben böceklerden korkmuyorum’ ve ‘Bu Allah’tan gelen bir
iyilik’. Bu cümlelerdeki ‘den’ ve ‘tan’, Minel’in Arapçadaki manasıdır. Yani
Minel’in bizim tarafimizdan isim olarak konulması son derece komik ve
saçmadır.

Minel’in anlamını (anlamsızlığını) anlamak için size Minel’in geçtigi bir ayeti
sunuyorum: َﻦِﻣ ٌﺓَﺀﺍَﺮَﺑ ِﻪِﻟﻮُﺳَﺭَﻭ ِﻪَّﻠﻟﺍ ﻰَﻟِﺇ
َﻦﻳِﺬَّﻟﺍ ْﻢُﺗْﺪَﻫﺎَﻋ َﻦﻴِﻛِﺮْﺸُﻤْﻟﺍ َﻦِﻣ
(Berâetun minallâhi ve resûlihî ilellezîne
âhedtum minel muşrikîn).
Türkçede anlamı: Müşriklerden, ahd
aldığınız kimselere Allah'tan ve O'nun
resûlünden bir beraattir.

(alıntı)

---------------------------------------------------------------------
Mine olabilir ama bence. Kibar, sade ve güzel bir isim.
Inci olabilir... Idil olabilir
Aylin olabilir... Nilay olabilir
Özgü olabilir... Özge olabilir
Beste olabilir... Deste olabilir

Beyda olabilir. Beyda 'sahra' demek. Medine ile Mekke arasında bulunan düz bir yer.

Esra olabilir. Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi telaffuzu dolayisiyla Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir. Bu surede Hz. Peygamberimiz'in miraç gecesi anlatılıyor. Esra 'gece yolculuğu' demek.

Minel kulaga hos gelen guzel bir isim ama oncelik olarak anlaminin guzelolmasina bakmaliyiz. En onemlisi de bu. Arkadasin yazdigi gibi, minel Arapca, anlamsiz bir taki. Yani isim degil. Ben de kizima isim koymadan once bu isim uzerinde cok durmus, cok arastirmistim. Ayse Sare koyduk kizimin ismini.. Onun disinda, Azra, Asya, Şura, Elif, ErvA, Ipek isimlerini de severim..

Cvplariniz icin tesekkurler evet anlamini biliyorum dogrusu,anlaminin olmadigini :) ama cok hosuma gidiyor zaten koyarsam bile yanina kesinlikle anlami guzel olan bi isim istiyorum .

canım ben de aynen hiç bir şey beğenmiyordum...
internetteki siteleri talan ettim, ama internette okuduğumuz bir çok isim anlamı uydurma...
ben o yüzden bir liste yaptım ve begendıgım ısımlerı not aldım...
sonra Turkçe, Osmanlıca, Arapca, Farsca sözlüklerden yardım alarak ve tabii ki etimoloji sozlugunden de yararlanarak anlamlarına baktım...bir çoğunu eledim cunku saçma geldi...bir de hep Türkçe isim istemiştim...
sonunda buldum 2 tane Türkçe isim...
ya ikisini ya da ikisinden birini koyacağız ama net değil hala bakınıyorum bazen...
araştır canım cok cok araştır...ve sakın ınternettekı anlamlarına hele ki bebek isimleri sitelerindeki anlamlara hiç güvenme...
ben bir kac ısmı edebıyat hocama sormuştum mesela...bilgili ve çok okuyan kişiler de yardımcı oluyor yani:)

sade yalın bir isim olsun bence. iki kızım var ilkinde değil de ikinci de çok zor karar vermiştik. hatta eşim nüfusa giderken gelip son kararımı sormuştu :KK48:
ecrin koyduk tabi ama şimdi olsa daha sade daha yalın bi isim seçerdim. Bu arada Ecrin Nisa oldu yanında eki de var. aslında Nas ismini önerebilirim size çok yakın arkadaşım koymasaydı Ecrin in yanına Nas koyardım :110: Neyse hayırlısı .. Hoppa

xenforo-smilies-kk46.gif
Evet baslikda da belirttigim gibi bebisime isim bulamadm bi turlu bi kiz bebegim olacak insallah :emir_bebek:ama aklimda hc bisey yok once bir suru isim buluyodum ama artik hc biseyi begenmiyorum icime sinmiyor farkli diye sacma sapan isimler var sadece aklimda Minel var o da icime sinmiyor ama cok begeniyorum yanina uyan bi isimde olabilir zaten iki isim koymayi istiyorum guzel isimler onerirmisnz lutfenn. :cry:
Zeynep :)

X