Bebişimiz doğduuu

gitmekgerekbudiyardan

Çay soğumasın, Ahmet Kaya susmasın
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2016
235
120
18
34
Herkese meraba ..,
Tabi hala benim gibi uyumayan varsa :) Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, bdv ye açmak alışkanlık olmuş sanırım ama benimki dert değil o sebeple burayı buldum.
Dün yengem doğum yaptı,cennet kokulu kız yeğenim doğdu. Sezeryan doğum oldu,bi gece hastanede kalmaları gerekti. Bu sabah dönecekler hayırlısıyla.
Yengem aynı zamanda kuzenim olur. Hastaneden çıktıklarında direkt babasının evine yani amcamlara gidecekmiş. Sebep yok öylesine. Yani orda misafirleri ağırlayacaklarmis. Ben bu durumu tuhaf buldum. Doğum yaptıysan evine git ,başkasında kalmak ne alaka ben yapmazdım şahsen böyle bisey.
Fikirlerinizi merak ediyorum bayanlar,buyrun gelinnn

Çevremde doğum yapıp da evinde kalan bir ben varım.
Ve gün geçtikçe daha da iyi anlıyorum herkesin bir bildiği olduğunu ama benim dik başlılığım sayesinde kendime iş çıkardığımı.
Şimdi kısaca anlatayım.
Kendi evinizde kalırsanız her ne kadar aileniz yanınızda olsa dahi işlerin yüzde seksenini siz yapıyorsunuz.
Makineler nasıl çalışır bilmezler, ne nerede bulamazlar, evin düzeni alt üst olur, yapılacak şeyleri sizin gibi halledemezler ve bu sebepten benim gibi bu saatte oturup ev derleyip toplamaya, temizlemeye çalışırsınız.
Ha bir de cümle alem kendi evinizdesiniz diye akın eder, halbuki doğum yapmış bir kadın vardır ortada ve tek ihtiyacı dinlenmektir.
Ama bundan anlamayan, kendine gezme arayan toplumdaşlarımız, çat kapı olsun, akşam oturması olsun gelirler de gelirler.
Güya lohusanın evine erkek girmez, kadın rahat etsin diye denir ama erkekten bol göreceğiniz bir şey olmaz bu dönemde.
Sabahtan gelip kurulan, gece meyvesini yedikten sonra ayrılan kuzen, arkadaş, yakın akraba vs takıntılarını saymıyorum bile!
Ama baba evinde olunursa o lüzumsuz insanlar dolamayacak, kendilerini bir güzel ağırlatamayacaklardır.
Kaldı ki ben normal doğum yaptım, ona rağmen ne oturabiliyorum ne ayakta durabiliyorum, günde 5-6 ağrı kesici ile ancak hafifletiyorum acımı.
Daha dinlenerek iyileşebileceğim kimsenin aklına gelmediğinden, her anımız misafirle geçiyor ve bu sebepten iyileşemiyorum!
Hele sezeryan doğumda ayağa kalkmak, gelen gideni ağırlamak çok zordur.
Çok güzel bir karar vermiş yengeniz, ayrıca başkası dediğiniz kişi babası ve kendi evi yengenizin.
Siz de rahat rahat gidemeyeceksiniz diye sanırım endişedesiniz.
Hay ben kendi kafama tüküreyim!

Yok öyle değil ışte,siz kendinizce haklısınız tabi ama zaten bizimki aile apartmanı. Yani annem babam bi dairede,diğer 3 abim de kendi dairelerinde. Ve yengemin hizmetini de diğer yengemler yapardı,diğer iki doğumunda olduğu gibi. Kaldı ki baba evinde de öyle sessiz bir ortam yok :) yine aynı şekil onlarında aile apartmani ve bütün gelinler cocuklar doluşacak. Üstelik onlar daha bi kalabalık. Yani demek istediğim kendi evinde daha rahat olacaktı her türlü. Yinede kendi kararı tabi benimki sadece sizlerle paylaşmak.

Ben normal doğum yaptım kayinvalidemlerle yaşıyorum,hastaneden gelince direkt kendi odama geçmek istedim,önce aa olur mu gelen misafir nasıl yukarı gelsin,biz sana aşağıda yatak hazırlayalım dediler kabul etmedim ben odamda daha rahat olurum dedim. Annem kaldı yanımda ve sagolsun bana da bebegime de o baktı.

Ve gün geçtikçe daha da iyi anlıyorum herkesin bir bildiği olduğunu ama benim dik başlılığım sayesinde kendime iş çıkardığımı.
Şimdi kısaca anlatayım.
Kendi evinizde kalırsanız her ne kadar aileniz yanınızda olsa dahi işlerin yüzde seksenini siz yapıyorsunuz.
Makineler nasıl çalışır bilmezler, ne nerede bulamazlar, evin düzeni alt üst olur, yapılacak şeyleri sizin gibi halledemezler ve bu sebepten benim gibi bu saatte oturup ev derleyip toplamaya, temizlemeye çalışırsınız.
Ha bir de cümle alem kendi evinizdesiniz diye akın eder, halbuki doğum yapmış bir kadın vardır ortada ve tek ihtiyacı dinlenmektir.
Ama bundan anlamayan, kendine gezme arayan toplumdaşlarımız, çat kapı olsun, akşam oturması olsun gelirler de gelirler.
Güya lohusanın evine erkek girmez, kadın rahat etsin diye denir ama erkekten bol göreceğiniz bir şey olmaz bu dönemde.
Sabahtan gelip kurulan, gece meyvesini yedikten sonra ayrılan kuzen, arkadaş, yakın akraba vs takıntılarını saymıyorum bile!
Ama baba evinde olunursa o lüzumsuz insanlar dolamayacak, kendilerini bir güzel ağırlatamayacaklardır.
Kaldı ki ben normal doğum yaptım, ona rağmen ne oturabiliyorum ne ayakta durabiliyorum, günde 5-6 ağrı kesici ile ancak hafifletiyorum acımı.
Daha dinlenerek iyileşebileceğim kimsenin aklına gelmediğinden, her anımız misafirle geçiyor ve bu sebepten iyileşemiyorum!
Çok güzel bir karar vermiş yengeniz, ayrıca başkası dediğiniz kişi babası ve kendi evi yengenizin.
Sana katiliyorum

Şimdi kısaca anlatayım.
Aa Niye rahat gidemiyim kız amcamın evi orası :halay:

hayırlı olsun bebısınız yegenınız
kadıncagız dogum yapmıs hemen burdan arkasından elestırı :KK20:
dogrusunu yapmıs yengenız
sızde dogum yaptıgınızda nerde rahat edeceksenız orda kalırsınız

ben evımde kaldım noldu sankı :D
hatta keske 4-5 gun fazladan hastanede yatsaymısım ıyıydı orda rahatım...
bu zamanlar dınlenmeyecekde ıstedıgını yapmayacakta ne zaman yapacak
musade edın nerde rahat edıyorsa zaten orda kalsın en cok onun dınlenmeye toparlanmaya ıhtıyacı var :)

Herkese meraba ..,
Tabi hala benim gibi uyumayan varsa :) Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, bdv ye açmak alışkanlık olmuş sanırım ama benimki dert değil o sebeple burayı buldum.
Dün yengem doğum yaptı,cennet kokulu kız yeğenim doğdu. Sezeryan doğum oldu,bi gece hastanede kalmaları gerekti. Bu sabah dönecekler hayırlısıyla.
Yengem aynı zamanda kuzenim olur. Hastaneden çıktıklarında direkt babasının evine yani amcamlara gidecekmiş. Sebep yok öylesine. Yani orda misafirleri ağırlayacaklarmis. Ben bu durumu tuhaf buldum. Doğum yaptıysan evine git ,başkasında kalmak ne alaka ben yapmazdım şahsen böyle bisey.
Fikirlerinizi merak ediyorum bayanlar,buyrun gelinnn

Dogum kolay bi surec degil dogum sonrasida oyle hem kendi bakima muhtac hemde bebegi annesinin yaninda olmak istemistir bu cok normal..gozunuz aydin buarada ismini ne koydunuz bizde kiz ismi dusunuyoruz bulamadik

Back
X