Doğuma Hazırlık bebişine kız deyipte erkek çıkan oldumu ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

deniz91

Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
33
0
6
Ankara
arkadaşlar bugun kızımın olucagını ogrendım doktor kesın deıl ama buyuk ıhtımal dedı kız deyıpte sonradan erkek olduğunu öğrenen varmı aranızda ?

çok duydum kız denilip erkek olanları. hatta kuzenimi 7. aya kadar kız demişlerdi :1: son ultrasonda erkek dediler.

Ablama da önce kız dediler bi hafta sonra erkek olduğunu öğrendi ilk çocuğunuz mu? Bu arada hayırlı olsun.

12.- 13. haftada kız
13+5 te erkek dediler canım

ama 15. haftanda gırdıysen değişme olmayabılır..
14 te gırdıysende yanılabılıyorlar...

Banada doktor bu sabah kıza benziyor dedi..Yarın başka bi doktora gitsem mi beklesem mi bilemedim? Sizce 2 hafta daha bekleyimmi?

Banada doktor bu sabah kıza benziyor dedi..Yarın başka bi doktora gitsem mi beklesem mi bilemedim? Sizce 2 hafta daha bekleyimmi?

bende 14 hafta 2 gunlukken kız dedi ama emin olamıyorum suan 15+6 olduk pazartesi başka bi doktora giddicem eger sizinde erkense içiniz rahat etsin gidin bencede yanılma ıhtımalı varmıs sonucta dilerim rabbim gönlünüze göre verir inşallah :)

kardeşime kız demişlerdi herşeyini pembiş almıştık erkek çıkmıştı kerata ama huyu suyu kız gibi sıpanın en ufak şeyde ağlar :)

bende 14 hafta 2 gunlukken kız dedi ama emin olamıyorum suan 15+6 olduk pazartesi başka bi doktora giddicem eger sizinde erkense içiniz rahat etsin gidin bencede yanılma ıhtımalı varmıs sonucta dilerim rabbim gönlünüze göre verir inşallah :)

canım banada kız gibi dedi ama bizim sıpa bacaklarını tam acmadı bizde ayrıntılı utrosyanu bekliyoruz o zaman kesin belli olur dedi bakalım nasip artık benim eşimde hep erkek istüyodu bide karnımın top gibi olmasından ve baya erken hissetmemden dolayı benim içime de hep erkek doguyodu kız iistemedigimden degil ama dr kıza benziyo gibi deyince şaşırdım biraz:53:

Gittim cumartesi tekrar başka doktora o da kız dedi artık herkese söylüyorum kızım olacak diye:) İlk bebeğim olduğu için farketmiyor ama bazısına söyleyince olsun kız olsun nolcak diyor ya tepem atıyor sanki üzülmüşüm gibi..Hay Allahım yaa nedir bu insanlardaki bu takıntı bilmiyorum. Şimdi daha iyi anlıyorum 2-3 kızı olanı delirtirler insanı..Benim ilk bebeğim olmasına rağmen neyse olsun diyorlar.

Gittim cumartesi tekrar başka doktora o da kız dedi artık herkese söylüyorum kızım olacak diye:) İlk bebeğim olduğu için farketmiyor ama bazısına söyleyince olsun kız olsun nolcak diyor ya tepem atıyor sanki üzülmüşüm gibi..Hay Allahım yaa nedir bu insanlardaki bu takıntı bilmiyorum. Şimdi daha iyi anlıyorum 2-3 kızı olanı delirtirler insanı..Benim ilk bebeğim olmasına rağmen neyse olsun diyorlar.

benimde kesin oldu eşimle gittik öğrendik kızmış tamda tahmin ettiğim gibi bebişimin sevincini yaşayamadım yüzü düştü morali bozuldu onunla beraber bende strese girdim ağlama krizine girdim üstüne bide onun yanında ağlasam benımle ters konusucak bildiğim için gizli gizli ağladım çok kötüydüm şimdide annemın yanına geldım baska bı doktora gıt emın olalım kızmı erkekmi diyo tekrar evet kızmış nasıl diycem :( o da bizim bebişimiz kızımız nasıl sevmem o benım canım dıyo belli etmemeye calışıyo ama farketmemek için kör olmak lazım :(

benimde kesin oldu eşimle gittik öğrendik kızmış tamda tahmin ettiğim gibi bebişimin sevincini yaşayamadım yüzü düştü morali bozuldu onunla beraber bende strese girdim ağlama krizine girdim üstüne bide onun yanında ağlasam benımle ters konusucak bildiğim için gizli gizli ağladım çok kötüydüm şimdide annemın yanına geldım baska bı doktora gıt emın olalım kızmı erkekmi diyo tekrar evet kızmış nasıl diycem :( o da bizim bebişimiz kızımız nasıl sevmem o benım canım dıyo belli etmemeye calışıyo ama farketmemek için kör olmak lazım :(

Allah Allaaaahh gerçekten ben bu düşünceyi de bu duyguyu da anlayamıyorum, anlamak ta istemiyorum, erkek çocuk olsun diye gönülden geçirmek ya da istemek başka bir şey, bir de olmadığı zaman kahrolmak başka birşey, erkek çocuk istemesini anlaayabilirim ama olmadı diye kahrolmak duygusu gerçekten çok insafsızca bence.

eşimden yana şanslıyım çok şükür ama kayınpederim tarafında malesef benzer düşünceler var çıldırıyorum, büyüğüm oldukları için bir şey de diyemiyorum içim içimi yiyor, kuduruyorum, ama bir gün patlayacağım onlara da. bu ne yaa, kimse kusura bakmasın haşa tövbe yarabbim Allah 'tan daha mı iyi bilceklermiş !!nasip kısmet bu, benim kayınpederim kızıma çeyrek taktı, oğlan doğurursan bilezik takcam dedi, al o bileziği.... diye haykırasım geldi ama malesef sustum, şimdi ikinci kez hamileyim, kaynanam hazırla bakalım bileziği oğlan geliyor diyor nerden biliyorsa, kızım olursa takmayacakalarmış, yazıklar olsun hepsine, kimse kızımın tırnağı olamaz.

Kocan üzülüyorsa da bırak yesin bitirsin kendini,ona en büyük ceza o zaten, sen hiç stres olma, bir annenin duygusunu anca bir anne anlar, Allah eli ayağı düzgün sağlıklı bir evlat nasip etsin.

OOOOOO Deniz91 sen iyice abartmışsın bu ne ağlamalar filan Allah'ın gücüne gider vallahi. Çocuğu hiç olmadığı için ağlayanları düşünsene sen bir de kız olcak diye ağlıyosun töbe töbe..Kocana da yazıklar olsun hangi devirde yaşıyor, neyi kime ispat ediyor, sanki 10 kızınız var da 11.de kız diyemi üzülüyor? Sen de gitme doktora filan daha, kızım kızım diye inadına sev..Sen arkasında durmazsan kimse durmaz baksana annen bile emin ol diyor hey Allahım yaa demiyorki kızım ne farkeder ha kız ha erkek kocanda alışır demiyor. Benim kuzenimin ilk çocuğu kız sonra 4 tane oğlu oldu. Hiç erkek çocuğunuz olmayacağını nerden biliyorsunuzda derdine düştünüz hemen anlamadım. Ama siz böyle yaparsanız Allah dur sana bir oğlan vericem ama derdide yanında al uğraş derse şaşırmayın.Günahtır ya..Yapmayın lütfen eşin de alışır merak etme..Ama önce sen sahip çık bebeğine kendine..git şimdiden al cicilerini yaşa sevincini, bebeğide boş yere üzüp durma..Acaba biz doğunca bizim ailemiz de üzüldümü böyle ne ilginç dimi:( Biz kadınız ama kız bebeğe ağlıyoruz tam tersi olması gerekirken..
Babam hep derki 1 tane oğlum olacağına senin gibi 10 tane daha kızım olsaymış..Bu sözde bir çok şeyi anlatır sanırım.

Allah Allaaaahh gerçekten ben bu düşünceyi de bu duyguyu da anlayamıyorum, anlamak ta istemiyorum, erkek çocuk olsun diye gönülden geçirmek ya da istemek başka bir şey, bir de olmadığı zaman kahrolmak başka birşey, erkek çocuk istemesini anlaayabilirim ama olmadı diye kahrolmak duygusu gerçekten çok insafsızca bence.

eşimden yana şanslıyım çok şükür ama kayınpederim tarafında malesef benzer düşünceler var çıldırıyorum, büyüğüm oldukları için bir şey de diyemiyorum içim içimi yiyor, kuduruyorum, ama bir gün patlayacağım onlara da. bu ne yaa, kimse kusura bakmasın haşa tövbe yarabbim Allah 'tan daha mı iyi bilceklermiş !!nasip kısmet bu, benim kayınpederim kızıma çeyrek taktı, oğlan doğurursan bilezik takcam dedi, al o bileziği.... diye haykırasım geldi ama malesef sustum, şimdi ikinci kez hamileyim, kaynanam hazırla bakalım bileziği oğlan geliyor diyor nerden biliyorsa, kızım olursa takmayacakalarmış, yazıklar olsun hepsine, kimse kızımın tırnağı olamaz.

Kocan üzülüyorsa da bırak yesin bitirsin kendini,ona en büyük ceza o zaten, sen hiç stres olma, bir annenin duygusunu anca bir anne anlar, Allah eli ayağı düzgün sağlıklı bir evlat nasip etsin.

Benim abiminde 2 kızı, görümcemin de 2 kızı var ben de kızım olacağını öğrendim. Şükür k.validem aldık müjdeyi diye telefon açtı. Ama aramasaydı inan 2.si (eğer olursa) erkekte olsa kız dicem diye plan yapıyordum daha şimdiden düşün:) Çok siniri bozuluyo insanın sevincini milletin kursağında bırakırlar. Seni de anlıyorum çok sinir bir durum. Kim ne düşünürse düşünsün vallahi herkes kendine baksn umrunda olmasın

Geçen sene İzmir de bir bayan öğretmen sınıfında öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü hatırlıyorsanız.Sevilay öğretmen.. hepimiz çok üzülmüştük, aradan 2 ay geçtikten sonra bir arkadaşım yazdı, duyunca şok oldum, Sevilay öğretmeni öldüren delikanlı, meğerse annesi babasının bir oğlumuz olsun diye adaklar adadığı, gitmediği türbe bırakmadığı, oğlan olsun diye her yolu deneyen gece gündüz yalvaran bir aileymiş, oğulları olduktan sonra dünyalar onların olmuş, ama bak sonuç ne oldu? kız erkek dilemekten çok hayırlı evlat dilemek lazım, bu çok önemli, dualarımızı eksik yapmayalım ve Allah 'ın gücüne gitcek sözlerde ve hareketlerde bulunmayalım.

aybuke07
canım çok haklısın evlat isterken bile hayırlı bir evlat istemek gerekiyor
Allah kız versin erkek versin illaki herkesin gönlünde biri yatar ama hangisini verirse versin hayırlısını versin

Back
X